Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaBakalar lahko pripravite tudi malenkost drugače.
Uporabite lahko naše rolice in na zanimiv način skombinirate slanost bakalaja, osvežilnost paradižnika in sladkobo kandirane limonine lupine in črne rolice - v tem primeru ČRNE ROLICE ZA POLNJENJE.
Spodaj podajamo recept po korakih
Najprej pripravimo kremni bakalar, s katerim bomo rolice napolnili.
200 g razsoljene polenovke,
50 g zlato zapečene čebule,
20 g ekstra deviškega oljčnega olja,
300 g sončničnega olja,
Sol po okusu.
V ponvi na olivnem olju prepražimo čebulo.
Nato dodamo prej narezano polenovko in posolimo.
Ko je kuhanje končano, počasi prilivamo olje, ki ga emulgiramo s pomočjo paličnega mešalnika.
Konfitiranje je toplotna obdelava jedi v olju, a pri nizki temperaturi.
Paradižnik bo služil kot dodatek za črne rolice.
3 kg češnjevih paradižnikov,
50 g limonine lupinice,
200 g ekstra deviškega oljčnega olja,
25 g česna,
100 g SLADKORJA V PRAHU,
10 g fine soli
50 g bazilike
Češnjeve paradižnike blanširajte v vodi 30 sekund. Nato jih kar se na hitro ohladimo v vodi in ledu.
Potem jih olupimo in razporedimo po pekaču.
Češnjeve paradižnike začinimo s preostalimi sestavinami in jih pečemo v pečici 6-7 ur pri 75°C.
Kandirana limonina lupina služi dodatni barvni dekoraciji (kot kontrast), seveda pa doda tudi kanček svežine.
300 g vode,
150g KRISTALNEGA SLADKORJA,
lupina 10 limon.
Z lupilcem krompirja limoni odstranimo lupino, pri čemer se previdno izognemo belemu delu.
Tako dobljeno lupino narežemo na trakove (juliene) in jih v ponvi skupaj s sladkorjem in vodo kuhamo vsaj 20 minut.
*** *** ***
Črne rolice napolnite s kremo iz bakalarja, robove pa dobro popivnajte. Cannolije položite na krožnik, enega navpično in enega vodoravno, nato pa jih okrasite s paradižnikovim konfijem, kandirano limonino lupinico in nekaj lističi sveže bazilike.