Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaGrisini so podolgovati in hrustljavi pšenični kruhki in veljajo za priljubljen prigrizek po vsem svetu.
So tudi zelo enostavni za pripravo in postrežemo jih lahko ob različnih priložnostih.
Te krhke in hrustljave podolgovate palčke lahko kombinirate z različnimi namazi in kremami (npr. z zeliščno skuto, humusom in tapenado), okrog njih lahko ovijete kraški ali briški pršut, priležejo se tudi sirnim ploščam.
Obenem se dobro znajdejo z najrazličnejšimi alkoholnimi in brezalkoholnimi pijačami!
*** *** ***
Spodaj podajamo 3 zanimive recepte s katerimi bodo domači grisini na vsaki vaši zabavi glavni igralci.
Za izdelavo lahko uporabite naš pripomoček za izdelavo za grisine BAKE'N ROLL.
Bistveno pa je, da pripravite grisine v domačem okolju in z njimi razvajate vaše goste in obiskovalce.
500g pšenična moka, tip 500,
50g paradižnikovega koncentrata,
300ml mlačne vode,
60g olivno olje,
10g kocka svežega kvasa,
10g soli,
10g origana.
Vse sestavine (razen soli) zmešajte in ročno gnetite nekaj minut.
Šele nato dodajte sol in nadaljujte z gnetenjem, dokler zmes ni gladka in elastična.
Takšno testo naj počiva vsaj 10 minut.
Oblikujte ga v precej veliko štruco, ki jo namažete z malo ekstra deviškega oljčnega olja in pustite vzhajati približno eno uro.
Potem testo razvaljajte in ag s pripomočkom za grisine Bake'n Roll razrežite na trakove.
Sveže grisine položite na pekač, prekrit s papirjem za peko, in pecite približno 15 minut na 180°C.
500g pšenične moke, tip 500,
50g ekstra deviškega oljčnega olja,
4g soli,
12g svežega kvasa,
300ml mlačne vode,
3 jedilne žlice kurkume v prahu (ali pa 10g RUMENEGA BARVILA, uporabite lahko tudi kakšno drugo naravno barvilo),
makova semena po okusu (lahko tudi brez).
Moko zmešajte s kvasom, ki ste ga predhodno raztopili v malo vroče vode, nato dodamo sol, preostanek vode in ekstra deviško oljčno olje.
Testo gnetite nekaj minut, dokler ne dobite gladkega in elastičnega testa.
Dodajte kurkumo ali rumeno barvilo in testo še malo gnetite, da postane testo lepo in voljno ter svetlo rumene barve.
Oblikujte ga v kroglo in jo pokrite s čisto bombažno krpo ter pustite vzhajati, dokler ne podvoji svoje prostornine.
Nato testo razvaljate po pomokani površini in ga z Bake 'n Roll valjčkom razrežete na dolge trakce, da oblikujete formo grisina.
Te trakove položite na s peki pairjem obložen pekač za peko, nato jih premažete z oljem in potresete z makovimi semeni ter pečete na 180°C približno 20 minut.
550g pšenične moke, tip 500,
20g svežega kvasa,
380ml mlačne vode,
100g masla sobne temperature,
100g TRSNEGA SLADKORJA,
60g KAKAVA V PRAHU,
5g soli.
V posodo robotskega mešalnika stresite moko, dodajte mlačno vodo, kvas, trsni sladkor in drobljene lešnike.
Z nastavkom za gnetenje začnite gnesti testo nato pa vanj dodajte še zmehčano maslo in na koncu še sol.
Mešajte počasi in še nekaj minut, dokler ne dobite homogene in lepo gladke mase.
Testo naj v skledi počiva in vzhaja, dokler se volumensko ne podvoji.
Potem testo razvaljajte z valjarjem in oblikujte grisine s plastičnim pripomočkom Silikomart Bake'n Roll.
Grisine enega za drugim razporedimo po pekaču in pustimo vzhajati še vsaj 15 minut. Pečemo na 170°C približno 25 minut.
Ponudite jih lahko skupaj s stopljeno čokolado v čokoladni fontani, kot posip pa lahko ponudite karamelizirane lešnike.
*** *** ***
Če ste navdušeni nad takšnimi recepti in bi želeli ostajati na tekočem z našo ponudbo, spodaj vpišite vaš elektronski naslov.
1-2x mesečno pošiljamo zanimive recepte in zanimive novičke iz sveta gostinstva, slaščičarstva in sladoledarstva.