Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Recept za orehe iz mlečne čokolade, polnjene s pravimi orehovimi jedrci

Navadno so del sladkega kotička ali pladnja z mini pecivom vedno tudi pečeni orehi, s središčnim kremnim prelivom.

Tokrat predstavljamo malenkost drugfačen recept za izdelavo orehov v obliki čokoladnih pralin iz mlečne čokolade.

Za izdelavo boste potrebovali Pavonijev silikonski model za orehe.

 

Sestavine za čokoladne orehe:

 

Navodila za izdelavo čokoladnih orehov:

Najprej prepražite orehova jedrca. To najlažje naredite v pečici - približno deset minut jih pustite na temperaturi 160°C,

V vmesnem času s kristalnim sladkorjem izdelajte karamel, ga vlijte na silikonsko podlago in nanj potresite popražene orehe.

Pustite, da se vse skupaj ohladi, nato pa karamelizirane orehe zelo na drobno nasekljajte.

Mlečno čokolado previdno stemperirajte (za mlečno čokolado zadošča temperatura med 28 in 30°C), nato pa vanjo vmešajte nasekljane orehe.

Vdolbinice v modelu za orehe napolnite do približno 3/4, nato pa vanj položite še polovičko orehovega jedrca.

Nato model za orehe položite v hladilnik in ga pustite počivati približno 24ur.

 

Postrezite in uživajte.

 

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.