Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaNavadno so del sladkega kotička ali pladnja z mini pecivom vedno tudi pečeni orehi, s središčnim kremnim prelivom.
Tokrat predstavljamo malenkost drugfačen recept za izdelavo orehov v obliki čokoladnih pralin iz mlečne čokolade.
Za izdelavo boste potrebovali Pavonijev silikonski model za orehe.
100gr KRISTALNI SLADKOR,
100gr OREHOVA JEDRCA.
100gr MLEČNA ČOKOLADA MARA,
100gr karameliziranih orehov,
nekaj celih orehovih jedrc oziroma polovičk,
JEDILNI ZLATI LISTIČI - za končno dekoracijo
Najprej prepražite orehova jedrca. To najlažje naredite v pečici - približno deset minut jih pustite na temperaturi 160°C,
V vmesnem času s kristalnim sladkorjem izdelajte karamel, ga vlijte na silikonsko podlago in nanj potresite popražene orehe.
Pustite, da se vse skupaj ohladi, nato pa karamelizirane orehe zelo na drobno nasekljajte.
Mlečno čokolado previdno stemperirajte (za mlečno čokolado zadošča temperatura med 28 in 30°C), nato pa vanjo vmešajte nasekljane orehe.
Vdolbinice v modelu za orehe napolnite do približno 3/4, nato pa vanj položite še polovičko orehovega jedrca.
Nato model za orehe položite v hladilnik in ga pustite počivati približno 24ur.
Postrezite in uživajte.