Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaRavioli s hruškami so odlična kombinacija sladkega in slanega okusa. Hruške, ki so bogate z vitamini in minerali, dajejo jedi nežno sladkost, skuta oziroma rikota pa ji doda kremoznost in rahlo pikantnost. Ta recept je preprost za pripravo in je odličen za posebne priložnosti ali pa preprosto kosilo z ravioli v družbi družine in prijateljev.
Priprava raviolov je lahko zahtevna, vendar je z malo vaje povsem izvedljiva. Za testo boste potrebovali moko, jajca, vodo in sol.
Testo zgnetite v gladko kepo in ga pustite počivati približno 30 minut. Nato ga razvaljajte na tanko testo in iz njega izrežite oblike raviolov - za to uporabite model za domače testenine SNACK'N'ROLL!
Nato pa jih le nadevajte in skuhajte v vreli vodi.
Razporedite jih na krožnik in prelijte z malo olivnega olja ter čezenj naribajte parmezan.
380g gladke pšenične moke,
120g ostre pšenične moke,
5 srednje velikih jajc,
1 žlica olivnega olja.
90g olupljenih hrušk,
150g parmezana,
50g skute ali rikote,
40g masla,
1 žlica rjavega sladkorja (TRSNI SERVIRNI SLADKOR)
2 žlici parmezana
ščepec muškatnega oreška,
olivno olje
Moko presejte in na deski za rezanje oblikujte klasični kupček z luknjo na sredini.Vanjo vlijte jajca in začnite gnetiti testo z vilicami.
Dodajte še žlico olja in začnite testo gnesti ročno. Testo gnetite, dokler ne dobite gladke in homogene zmesi.
Nato testo pokrijte s prozorno folijo in pustite počivati v hladilniku vsaj 30 minut.
Vmes pripravite nadev za raviole. Na majhnem ognju raztopite maslo z žlico rjavega sladkorja in pokuhajte na majhne koščke narezano hruško.
Hruške naj se karamelizirajo približno 10 minut.
V drugi posodi posebej zmešajte skuto in parmezan. Dopolnite s ščepcem soli in muškatnega oreščka in zmes dobro premešajte.
Ko karamelizirane hruške še vrejo jih dodajte kremnemu siru in jih nežno vmešajte v zmes. Nekaj hrušk privarčujte za končno dekoracijo.
Testo na pomokani deski tanko razvaljajte in ga s pomočjo SNACK'NROLL-a razrežite na kvadratke.
Robove testenin navlažite, sredino nadevajte, nato pa raviol pokrijte in rob stisnite.
Testenine kuhajte v vreli vodi 2-3 minute, nato jih postrezite na krožnik in prelijte z olivnim oljem, dodajte še nakej karameliziranih hrušk in parmezana.
Pa dober tek!
*** *** ***
Želite podobne novičke prejemati v vaš elektronski nabiralnik?
Spodaj vpišite vaš elektronski naslov in 1-2x mesečno vas bomo obveščali o novostih v naši ponudbi!