Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Rumene bučne žemljice

Oblika in barva sta pogosto glavni vir navdiha v kuhinji.

Tokrat smo se odločili, da vam pripravimo recept za zelo mehke žemljice, ki že po obliki in tudi barvi zelo spominjajo na buče.

Jesenske barve so ravno v pravi topli barvi, poleg tega pa je tu še noč čarovnic, ki je odličen razlog za nekaj novega.

Ker je kljub uporabljeni buči okus testa precej nevtralen, lahko žemljice uporabite za kombiniranje tako z mesnimi kot vegetarijanskimi polnili.

Sestavine za bučne žemljice

  • 300g pšenične moke,

  • 160g jedilne buče (kuhana in pečena v pečici),

  • 80g polnomastnega mleka 3,5% ml.m,

  • 5g NARAVNO RUMENO BARVILO,

  • 30g MARGARINA Z MASLOM (ali pravo maslo),

  • ščepec soli,

  • 5g suhega kvasa.

Sestavine za dekoracijo

  • 1 rumenjak,

  • 30ml mleka,

  • bučna semena.

Navodila za izdelavo bučnih žemljic:

Mleko malce segrejemo in v njem raztopimo kvas (lahko uporabite tudi svežega).

Kuhano in pečeno sredico buče zmiksamo, dokler ne dobimo prelepega bučnega pireja.

V skledo robotskega mešalnika stresemo moko, ki smo ji prej dodali rumeno barvilo.

Nato pa s pomočjo kavlja začnemo mesiti testo.

Počasi v skledo dodamo še bučni pire in mleko, nato dodamo margarino  (ali maslo), na koncu pa še sol.

Takoj, ko testo postane homogeno in gladko, ga damo v skledo, namazano z oljem, in ga pokritega pustimo vzhajati približno pol ure. 

Nato ga spet pregnetemo, pokrijemo in spet pustimo vzhajati še približno 15 minut.

Bučne žemljice ustavirte s pomočjo

Oblikovanje bučnih žemljic:

Testo razdelite na približno 50g bombice (najlažje, da vam pomaga elektronska tehtnica), in jih zgnetite v popolne kroglice.

Hlebčke nato zvežite s kuhinjsko vrvico, ampak jih ne zategnite preveč. Uporabite toliko vrvice, da na bombici narišete 8 približno enako velikih segmentov.

Zvitke položite na silikonsko podlago ali peki papir in jih pustite, da malce narastejo.

Pečico prižgete na 200 stopinj, ventilacija ni potrebna.

Površino sendvičev namažite z v mleko razžvrkljanim rumenjakom.

Bombice pecite približno 10-15 minut.

Ko se malenkost ohladijo, odstranite vrvico, v središče na vrhu vtisnite bučno seme, nato pa jih lahko še tople postrežete.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.