Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaOblika in barva sta pogosto glavni vir navdiha v kuhinji.
Tokrat smo se odločili, da vam pripravimo recept za zelo mehke žemljice, ki že po obliki in tudi barvi zelo spominjajo na buče.
Jesenske barve so ravno v pravi topli barvi, poleg tega pa je tu še noč čarovnic, ki je odličen razlog za nekaj novega.
Ker je kljub uporabljeni buči okus testa precej nevtralen, lahko žemljice uporabite za kombiniranje tako z mesnimi kot vegetarijanskimi polnili.
300g pšenične moke,
160g jedilne buče (kuhana in pečena v pečici),
80g polnomastnega mleka 3,5% ml.m,
30g MARGARINA Z MASLOM (ali pravo maslo),
ščepec soli,
5g suhega kvasa.
1 rumenjak,
30ml mleka,
bučna semena.
Mleko malce segrejemo in v njem raztopimo kvas (lahko uporabite tudi svežega).
Kuhano in pečeno sredico buče zmiksamo, dokler ne dobimo prelepega bučnega pireja.
V skledo robotskega mešalnika stresemo moko, ki smo ji prej dodali rumeno barvilo.
Nato pa s pomočjo kavlja začnemo mesiti testo.
Počasi v skledo dodamo še bučni pire in mleko, nato dodamo margarino (ali maslo), na koncu pa še sol.
Takoj, ko testo postane homogeno in gladko, ga damo v skledo, namazano z oljem, in ga pokritega pustimo vzhajati približno pol ure.
Nato ga spet pregnetemo, pokrijemo in spet pustimo vzhajati še približno 15 minut.
Testo razdelite na približno 50g bombice (najlažje, da vam pomaga elektronska tehtnica), in jih zgnetite v popolne kroglice.
Hlebčke nato zvežite s kuhinjsko vrvico, ampak jih ne zategnite preveč. Uporabite toliko vrvice, da na bombici narišete 8 približno enako velikih segmentov.
Zvitke položite na silikonsko podlago ali peki papir in jih pustite, da malce narastejo.
Pečico prižgete na 200 stopinj, ventilacija ni potrebna.
Površino sendvičev namažite z v mleko razžvrkljanim rumenjakom.
Bombice pecite približno 10-15 minut.
Ko se malenkost ohladijo, odstranite vrvico, v središče na vrhu vtisnite bučno seme, nato pa jih lahko še tople postrežete.