Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaV tokratnem intervjuju sem klepetal z Majo, ki svoje slaščice ponuja pod imenom Torte Bella v Domžalah.
Pa ne samo tam, zalaga namreč številne gostinske lokale, kjer radi postrežejo njene kreacije.
Šele pred kratkim odprta slaščičarna ima že zdaj bogato zgodovino, a naj nam vse skupaj razloži kar glava ekipe!
Maja, kar začniva.
*** *** ***
S slaščicami sem se prvič srečala dobrih 10 let nazaj, ko sem svojemu mlajšemu bratu za rojstni dan spekla torto. Odzivi na prvo torto so bili resnično dobri in tako je iz ene torte prišlo na peko tort kot hobi med faksom.
Kasneje pa sem v tem našla svojo strast in si rekla ''to si želim delati v svojem življenju''. Po kar nekaj letih dela in priprave tortic po naročilu, sem nadaljevala z dobavo svojih tortic v kavarne in pekarne, letošnje leto pa mi je uspelo odpreti še svojo slaščičarno v Domžalah, kamor gostje pridejo, se usedejo, posladkajo in imamo priložnost, da se spoznamo tudi osebno.
Rada pečem različne torte, vseh oblik.
Če pa se že moram odločiti, potem najrajši pečem okrogle torte.
Okrogle torte so zagotovo najbolj estetske, z dekoracijo se res lahko igram.
Najlepše torte po navadi uspejo takrat, ko stranka pove samo na katero temo si želi tortico, ostalo dekoracijo pa prepusti našemu navdihu.
Ekipi se je ravnokar pridružil tudi moški, ki je prevzel vodenje naše slaščičarne, kar se tiče strežnega dela in vsega kar sodi zraven.
Drugače pa našo ekipo v slaščičarski delavnici sestavlja kar nekaj pridnih rok. V delavnici je nekaj slaščičark in v slaščičarni nekaj natakaric.
Zaposlene po večini izdelujejo torte in ostale sladice za lokale, tematske torte pa izdelujem le jaz.
Zato v času mojega dopusta naročila za tematske tortice ne sprejemamo.
Ekipo pa dopolnjujeta še dostavljalka in vodja pisarne.
Naša delavnica je zagotovo premajhna in stremimo k večji. V Belli zalagamo večje število pekarn in kavarn.
Na teden samo za njih spečemo približno 100 do 150 tort. Seveda je poleg tega potrebno pripraviti še vse sladice in torte za našo slaščičarno in pa še tematske torte po naročilu.
Podrti rekord pa je bil zagotovo 25 tematskih tort v dveh dneh. V teh dveh dneh si lahko mislite koliko je bilo spanja.
S konkurenco se ne obremenjujem prav dosti. Vsekakor je konkurenca dobrodošla. Slaščičarji imamo različne stile oblikovanja tort in dobro, da je na trgu toliko ponudnikov, da lahko ustrežemo vsem strankam.
V Sloveniji obstaja slaščičarska skupnost, vendar sama nisem vključena vanjo. Imam pa nekaj slaščičark s katerimi si pomagamo v kolikor kakšna zboli ali ima že polne roke dela.
Slaščičarstvo je v zadnjih letih veliko bolj priznano kot je bilo včasih. Razlika je opazna že pri mojem začetku in sedaj. Ljudje nas veliko bolj cenijo, saj opažajo da smo poleg slaščičarjev tudi umetniki. Res se trudimo ugoditi vsem željam strank.
Žal tudi v slaščičarstvu primanjkuje delovne sile. Pri nas vedno radi vzamemo študente in dijake na prakso, saj se nam zdi zelo pomembno da je njihov prvi stik s to panogo lepa izkušnja.
Popolnoma odklopiti se ne morem nikoli. Na dopust se odpravim kadar lahko. Včasih samo večkrat za vikend, letošnje leto pa mi je po dolgem času uspelo oditi na dopust za cel teden.
Ko se za svoje cilje trudiš toliko let je težko kar prepusti vse vajeti in oditi s prazno glavo na dopust.
V ponudbi imamo tudi torte in sladice brez glutena, brez laktoze, presne tortice, lchf tortice,…
Vse stranke pred sprejemom naročila opozorimo, da izdelek lahko vsebuje sledi alergenov, saj vse slaščice pripravljamo v eni slaščičarski delavnici.
Z alergijami res ne želimo tvegati, tako da si pri takih strankah vzamemo čas in se prepričamo za točno kakšno alergijo gre in če sigurno lahko pripravimo tako tortico.
Se pa je že zgodilo da naročila nismo sprejeli, če nismo bili prepričani da bo to za stranko popolnoma varno.
*** *** ***
Hvala Maja za res prekrasne odgovore, ki bodo, upam, mnogim pojasnili, da je slaščičarstvo lep, a garaški posel.
Vse dobro na tvoji sladki poti!
Ljubljanska cesta 88, 1230 Domžale
Spletna stran: https://www.torte-bella.si/
Facebook: @majahabjansp
Instagram: @torte.bella
TikTok: @tortebella
Prejšnji intervju: Nika Krušič, Krušičarna | Naslednji intervju: Zala Mernik, Gostilna Kralj |
Če želiš posebne novičke iz sveta slaščičarstva mesečno prejemati v svoj e-poštni nabiralnik, nam spodaj zaupaj tvoj elektronski naslov!