Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
  • Domov
  • Intervjuji
  • KRUŠIČARNA - vpogled v kariero spretnih in sladkih prstov solo slaščičarke

KRUŠIČARNA - vpogled v kariero spretnih in sladkih prstov solo slaščičarke

Tokrat se nam je v sladkih intervjujih pridružila sladka ustvarjalka iz Slovenskih Konjic.

Prisega na božanski okus tort, katerega poizkuša ustvariti iz čimbolj naravnih sestavin.

Sem Matej in pripravljam vsebino na spletni strani Makaboshop.si.

Niki sem zastavil nekaj vprašanj, na katera je podala zelo zanimive odgovore.

Bi našim bralcem lahko razložili, kaj pravzaprav pomeni KRUŠIČARNA? Jasno, da izhaja iz vašega priimka. Ima še kakšen globlji pomen, kaj si želite, da bo to ime postalo v recimo naslednjih 5 letih?

Ime je nastalo približno pol leta preden sem odprla podjetje, med občudovanjem slaščičarn na potovanju. Takrat sem partnerju omenila, da bi si tudi sama nekega dne želela imeti svojo slaščičarno, dodala bi ji svoj priimek in tako je nastala Krušičarna.

Čez čas, ko sem se odločila, da se dejansko podam na poslovno pot, pa o drugem imenu nekako sploh nisem razmišljala, saj je bilo že zakoreninjeno v meni.

Krušičarno v prihodnosti vidim kot majno butično peko slaščic, ki kljub nepredvidljivim življenjskim okoliščinam še vedno daje poudarek na kvaliteto (naravne kvalitetne izbrane sestavine) in božanski okus.

Vseskozi se izobražujem na raznih slaščičarskih delavnicah in izpopolnjujem svoje znanje, zato ne dvomim, da se bo čez čas v meni porodila še kakšna sveža ideja, ki bo del Krušičarne.

Zasledil sem, da se ukvarjate s pripravo najrazličnejših vrst sladic. Ne samo vrst, tudi oblik, velikosti ipd. ... Kaj najraje pripravljate in zakaj?

Res je, sploh glede na to, da delam sama, ponudba obsega kar nekaj različnih vrst slaščic.

Še vedno pa so mi daleč najljubše torte, sploh otroške, ker vem, kako sem se jih sama kot otrok razveselila ob praznovanjih.

Otroška torta in prelepe figurice za torto iz Krušičarne osebno

Kje iščete navdih za nove kreacije in ali imate radi, da vam stranka pove točno kaj hoče, ali imate radi, da vam prepusti celotno izvedbo?

Ponavadi ideja kar nekako zraste v meni. Včasih najdem inspiracijo tudi na socialnih omrežjih.

Odvisno za kakšno torto gre, ampak v večini primerov imam raje, da lahko ustvarjam po lastnem navdihu.

Ste imeli kdaj plan B, torej, kaj bi bili, če ne bi bili slaščičarka?

Že od nekdaj sem se videla v svojem podjetju, vendar nisem vedela, da bo to prav peka slaščic.

Podjetje sem odprla med študijem ekonomije, vse skupaj pa se je kasneje odvilo zelo hitro. Verjetno je temu botrovala strast, ki jo čutim do oblikovanja/pripravljanja tort in drugih slaščic.

Koliko let ste že na svoji samostojni poti in ali imate kakšno sporočilo za tiste, ki se šele podajajo v svet slaščičarstva?

Malo več kot tri leta.

Vsem, ki se podajajo na pot slaščičarstva, bi položila na srce, da naj dobro razmislijo, če si to resnično želijo početi vsak dan, tudi 12 ur na dan.

Sproščena peka doma za družino in prijatelje je nekaj čisto drugega. Ko pa ustvariš podjetje, se hobi kar naenkrat spremeni v trdo delo in sam začetniški vložek, ki ga potrebuješ za zagon podjetja predstavlja kar velik finančni zalogaj.

Verjamem pa, da tam kjer je volja je tudi pot. Če si vztrajen in delaš s srcem in z užitkom, ti bo uspelo vse, kar si boš zadal.

Citat Nike Krušič o razmišljanju glede njenega vloženega truda v slaščice

Kje vaše stranke izvedo za vas. Splet, okolica, znanci ...

Sprva so me najbolj podpirali moji domači in prijatelji, za vse ostale pa je bil splet med glavnimi orodji za promocijo.

Sedaj se po večini vračajo k meni zadovoljne stranke in tiste, katerim me le te priporočijo.

Si lastite kakšen poseben rekord (npr. največja torta, največ ur priprave)?

Dogaja se ogromno stvari, tako da mogoče en dan nekaj predstavlja rekord, drugi dan pa je to že realnost.       

Mi je pa od lani ostala v spominu priprava 25 tort in preko 500 slaščic v enem tednu.

Letos je bilo takšnih samo nekaj vikendov, tako da se mi ne zdi več nič posebnega. Je pa res, da so moji cilji vedno višji.

Prelepa tortica izpod rok Nike Krušič

Na veliko vaših torticah lahko opazimo cvetje. Lahko za naše bralec omenite kakšen »trik« oziroma na kaj je potrebno paziti pri dekoriranju torte s cvetlicami?

Ja, obožujem cvetje in zelenje na tortah.

Pri dekoriranju s cvetjem je pomembno predvsem, da je dobro umito in zaščiteno, da ne pride v stik s torto.

Jaz za zaščito cvetja uporabljam jedilni vosek v katerega namočim cvet, saj mi ta način najbolj ustreza, je pa možnosti kar nekaj.

ASOCIACIJE - čimhitreje odgovorite na spodnja vprašanja z eno ali največ dvema besedama

Asociacije na besede, kot si jih je zamislila Nika Krušič

*** *** *** 

Hvala Nika, ker ste si vzeli čas in za naše bralce pripravili izjemen vpogled v vaše začetke in praktično vaš vsakdan.

Želimo ti še veliko uspešno opravljenih naročil, visokih ali nizkih tort, prijetnih sladkih kotičkov in cvetočih aranžmajev.

Če pa se (bralci) pripravljate na poroko, hitro odhitite na spodnje povezave, da si rezervirate termin - ne za torto, ampak za pokušino! 

Raje že zdaj, četudi je praznični datum še mesece daleč.

 

KRUŠIČARNA, Nika Krušič s.p.

Celjska cesta 1a, 3210 Slovenske Konjice                                                                                          

Spletna stran: www.krusicarna.com

Facebook: @krusicarna

Instagram: @krusicarna

 

Prejšnji intervju: Neža Mlakar, La popsi Naslednji intervju: Maja Habjan, Torte Bella

 

Če želiš odlične novičke iz sveta slaščičarstva, sladoledarstva in gostinstva prejemati v svoj e-poštni nabiralnik, nam spodaj zaupaj tvoj elektronski naslov!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.