Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaMoje ime je Matej in ustvarjam vsebino za spletno stran Makaboshop.si. Že po objavah na socialnih omrežjih in fotografijah, ki ste nam jih poslali, sem komaj čakal, da nam razkrijete kaj pravzaprav je tisto, kar dela Sladoledarno Pingo tako prepoznavno!
Gospod Ardit Ejupi, najlepša hvala, ker ste se odzvali našemu povabilu, in si vzeli čas za pogovor, s katerim lahko vaš slaščičarski posel predstavimo s popolnoma drugega zornega kota. Vodite namreč uspešno sladoledarno v Šentilju, katera je le streljaj od Casinoja in Hotela Mond.
Vaše goste ob prihodu pozdravi zdaj že zelo znana maskota topečega se prikupnega pingvina, takoj nato pa glavno vlogo prevzamejo sladke pregrehe.
In to kakšne!
Z vašo kreacijo (sladoledom Dark Smoke) ste se namreč leta 2017 v Riminiju udeležili finala svetovnega prvenstva v izdelavi sladoleda!
Že to nakazuje, da ste del sladolednega Olimpa, ne samo v Sloveniji, ampak v celotni regiji!
Začniva torej.
Osebno bi izpostavil Stracciatello.
Iz vidika sladoledarja je Stracciatela osnova "vseh" ostalih okusov.
Predstavlja alfo sladoledov in je izhodišče za pripravo vseh ostalih okusov. Je preprosta in pri njej pride do izraza prava kvaliteta osnove.
Je osvežilna, a hkrati tudi kremasta in ima gladko teksturo, okrašena pa je s koščki čokolade, ki obogatijo njen okus.
Žena prihaja iz sladoledarske "dinastije", spoznavanje z njo me je pripeljalo v svet sladoleda, kjer sma začela najino skupno pot.
Ohranila sma tradicijo in sma jo izpopolnila z novodobnimi kreacijami.
O novostih se večinoma posodabljamo na sejmih.
Sami pa tudi spremljamo trende gostinstva ter ideje iz drugih panog pripeljemo v sladoledarstvo z unikatnimi kombinacijami okusov.
Pri ustvarjanju pa veliko prispeva tudi naša kreativnost.
Redno pa se izpopolnjujemo tudi na tečajih pri najbolj znanih italijanskih šolah sladoleda.
Kot pri vsakem gostinskem obratu, tudi za sladoledarstvo velja, da je prvi in najpomembnejši pogoj - higiena.
Kakovost sestavin je na vrhu. Da bi lahko naredili kvaliteten končni proizvod potrebujemo najbolj kvalitetne sestavine.
Tam, kjer je to možno, se trudimo, da so vse sestavine lokalne oz. domače.
Lokacija je prav tako pomembna, vendar mislim, da to ni ključnega pomena.
Prijaznost ter strokovnost postrežnega osebja pa sta prav tako zelo pomembni.
Zaradi prenove našega objekta imamo v proizvodnji večino novejših strojev in opreme, ki nam poenostavijo vsakdanje delo med proizvodnjo in prodajo.
Z moderno tehnologijo nam nudijo veliko možnosti pri kreacijah ter ohranjanju higiene in kvalitete.
O najstarejšem pripomočku pa vedno govorim z nostalgijo ter posebno navezanostjo, kajti z njimi smo na začetku začeli našo zgodbo sladoleda in smo bili pridni "sodelavci" vsa ta leta. Čeprav smo skoraj enako stari, imava oba še vedno dosti volje in z veseljem delava skupaj vsak dan.
Karkoli se odločamo, da bomo delali v življenju, je najbolj pomembno, da nas to delo veseli.
Če je volja in ljubezen do poklica, potem je verjetno tudi volja in pripravljenost za šolanja in sprotna usposabljanja, želja za trdo delo, predanost in vztrajnost.
V naši sladoledarni ponujamo vsaj 24 dnevno sveže pripravljenih okusov.
Večji del naše ponudbe predstavljajo kremni sladoledi, ki so večinoma narejeni na osnovi mleka.
V toplejših dnevih pa je več sadnih okusov oz. sorbetov, na katere smo še posebej ponosni, saj zanje uporabljamo le lokalno sadje iz bližnjih kmetij.
Z veseljem strankam postrežemo tudi torte, sladoledne ali pa iz kreme semifredo.
V ponudbi imamo tudi različne kreacije monoporcijskih slaščic.
Prav tako smo ponudbo razširili s sladoledi na palčki - lučkami, ice popsi in ostalimi kreacijami sladolednih slaščic.
Pravo poslastico pa predstavlja naša ledena kava, ki jo lahko postrežemo z različnimi dodatki in okusi, po izbiri gosta seveda. Ponudbo izpopolnjujejo kreme fredo različnih okusov.
Z letošnjim letom bomo ponudbo razširili še na posebne sicilijanske granite, pripravljene iz 100% sadja.
Poleg že omenjena Stracciatelle bi izpostavil še našo zmagovalno kombinacijo dimljene čokolade in whiskija (Dark Smoke), ki je našo prepoznavnost popeljalo v svet sladoledarstva.
Najbolj priljubljen okus med našimi zvestimi strankami pa je Lila Pause, kombinacija jogurta, jagod in čokolade.
*** *** ***
Fantastično!
Hvala g. Ardit, za odličen pogled v zakulisje vašega sladolednega posla.
Seveda vam želim čimboljšo sezono, ki naj se začne čimprej.
Spodaj objavljam še kontaktne podatke za sladoledarno Pingo in seveda povezave na vaša socialna omrežja, kjer si lahko vsakdo ogleda vašo sladoledno umetnost!
Vse dobro in čimbolj sladko še naprej!
*** *** ***
SLADOLEDARNA PINGO
Mladinska ulica 2a, 2212 Šentilj
Facebook: @sladoledarnapingo
Instagram: @sladoledarnapingo
*** *** ***
Naslednji intervju: Flavia Morelli, SIGEP - The Dolce World Expo |
*** *** ***
Če bi radi, da bi intervjujali še kakšno osebnost iz sveta slaščic, nam to sporočite na prodaja@makabo.si.
Da pa boste vedno na tekočem z novicami iz sveta sladoleda in slaščic, spodaj vpišite vaš elektronski naslov!