Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaTokrat se mi je pridružila Katja Sinkovič, ki že nekaj let v osrčju Kozjanskega ustvarja pravi sladoledni biser - jogurtov sladoled Frozi.
Njen Frozi je lani prejel tudi nagrado Agrobiznis za najboljši izdelek po izboru potrošnikov!
Moje ime je Matej in skrbim za to, da spletna stran Makaboshop.si odstre poglede v številne s slaščicami in sladoledom povezane posle širom Slovenije.
Vabljeni k branju!
*** *** ***
Katja, hvala lepa, ker si se tako hitro odzvala na povabilo.
Si naša prva podjetnica, ki se s sladoledom ukvarja v okviru kmetije, zato pričakujem zelo zanimiv pogovor!
Predlagam, da kar začneva.
Kot prvi zagotovo FROZI (zamrznjen jogurt) in zatem jogurt z medom (MEDKO), ki smo ga razvili skupaj s čebelarstvom Kozmus iz Pilštajna.
Gre za dva izdelka na katera sem zelo ponosna, saj predstavljata "cvet" naše proizvodnje.
Moram reči, da je kar pestro in razgibano.
Precej dobro se moramo vsi pri hiši organizirati, da se delo izpelje tako kot se mora. Še vedno je najpomembnejša naša osnovna, primarna dejavnost – torej prireja mleka.
Od tukaj tudi vse izhaja. Če pri glavnem opravilu ni reda in discipline, je končno kvaliteto izdelkov težko dosegati.
Drugače pa moj dan izgleda nekako takole: ob petih zjutraj dostava izdelkov v šole in vrtce, sledi delo v sirarni nekje do 12. ure.
Nato sem čisto običajna gospodinja, kmetica, mama …
Zvečer zopet delo sirarni in, če le lahko, priskočim še na pomoč v hlevu.
To (jogurtov sladoled Frozi) so bile moje sanje. Vedela sem, da bom v tem svetu lahko ustvarjala, uporabila svojo domišljijo, ideje, inovativnost …
Naj delajo sire (butične, starane ..) tisti, ki to obvladajo. Tehnologija in procesi pri tem so zelo zahtevni. Možnosti, da pa iz tega narediš izjemno zgodbo, je pa tudi zelo malo.
Če bi se še enkrat odločala, bi naredila isto. Zdi se mi, da zopet sanjam …
Z dr. Petrom Kozmusom se poznava že nekaj časa. Velikokrat je tekla beseda o skupnem sodelovanju, povezovanju našega dela z njihovim.
In tako je nastal jogurt z medom.
Gre za izdelek, ki združuje 100% sestavini s Kozjanskega. Mleko (oziroma navadni jogurt) ter kostanjev med – z bližnjega hriba Veternik.
Izdelek s ponosom prodajam kot produkt, ki je resnično pristen, naraven in edinstven.
Prav v vsaki fazi uživam, nič ni težko (zdaj, ko je posel utečen). Težak je bil začetek, torej nakup opreme, za katero se ve, da ni ravno poceni.
Pa še takratni časi so bili, ne ravno vzpodbudni.
Prodaja in marketing me polnita z energijo.
In potem si zopet na začetku, da vlagaš v razvoj, razmišljaš o inovacijah …
Velikokrat pozabimo poudariti in sploh povedati, da se za takšnim zgodbami skriva obilica dela.
Če hočete tudi mojih, več kot 20 let šolanja.
Nič ni samoumevno.
Vse to je tek na dolge proge.
Vmes so padci, za katere te nihče ne vpraša ali se boš lahko pobral. Veš, da se moraš.
Pa ključna sta poštenje in vztrajnost.
Od tu naprej sledijo uspehi.
V poletnem času so to mimoidoči, ki so nameščeni v bližnjih hotelih, apartmajih …
Velika prednost naše uspešne prodaja izdelkov na domu je bližina izjemne turistične destinacije.
Seveda pa je veliko tudi domačih, lokalnih kupcev.
Po dveh izjemnih poletnih sezonam si upam reči, da je malo takih obiskovalcev, ki so zapustili Kozjansko brez okušanja Frozija.
Prav vsak je navdušen in kar je najpomembnejše, imamo kupce, ki se vračajo.
Tako da, obiščite našo Kmetijo Sinkovič in se prepričajte!
*** *** ***
Res hvala Katja, za podroben opis poslovne ideje.
Želim ti vse dobro na tvoji poti in seveda odlično poletno sezono, ki je tik pred vrati.
Hkrati pa slutim, da bomo o tebi še veliko slišali, brali in okusili!
Vse dobro Froziju, Medkotu in vsem novim idejam in inovacijam, ki samo čakajo, da pridejo na plano!
Vrenska Gorca 4, 3225 Buče
Spletna stran: www.kmetijasinkovic.si
Facebook: @kmetijasinkovic
Instagram: @kmetija_sinkovic
Prejšnji intervju: Nasja Sinkovič, HEAVEN GELATO | Naslednji intervju: Neža Mlakar, LA POPSI |