Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaIz Vrhnike prihaja tokratna "kraljica" sladkega, Lea Grom.
Ne samo, da rada izdeluje sladkosti vseh vrst, še najraje naredi tiste za najpomembnejše noči zaljubljencev, slovi pa tudi po izčrpnih in koristnih slaščičarskih nasvetih.
Že nekaj let svoje znanje poučuje na delavnicah Akademije Jezeršek, vmes je izdala knjigo, pred kratkim pa je lansirala tudi svoje lastne tečaje za izdelave slaščic.
Moje ime je Matej, skupaj z gosti pa ustvarjam zanimivo vsebino za spletno stran Makaboshop.si. Z osebami, ki so vsakodnevno vpete v svet sladkosti poskušam razkriti preproste, a mnogokrat zakrite informacije, ki lahko tudi drugim pomagajo pri poslu!
Lea, hvala ker si se odzvala povabilu tako hitro, še posebej, ker imaš res natrpan urnik, sezona porok je praktično pred vrati!
Predlagam, da kar začneva.
Moji izdelki so butični, personalizirani in unikatni. To pomeni, da je vsak izdelek drugačen, neponovljiv.
Vedno se potrudim, da na torto vključim zgodbo ljudi na način, da jo zanje pripoveduje torta.
Kot recimo lani, ko sem izdelovala poročno torto za par, ki je prihajal iz Slovenije oziroma Nizozemske. Skupaj smo njuno mednarodno zgodbo zapeljali tako, da smo na torto vključili mini slovenske potičke in sladke nizozemske vaflje. Tako je bila ta torta samo njuna.
Večino znanja sem pridobila sama, z učenjem doma.
Že od nekdaj sem rada pekla, po koncu študija pa sem se odločila svoj hobi spremeniti v posel.
Največ povpraševanj prejmem prek Instagrama in spletne strani, sicer pa uporabljam tudi Facebook, TikTok, YouTube in Pinterest.
Res je, zaenkrat vse počnem sama.
Ob fotografiranju svojih tort in sladic v resnici zelo uživam, lepe fotografije pa mi predstavljajo lepo »nagrado« za ves trud, ki ga vložim v posamezen izdelek.
Razdajanja svojega znanja se nisem nikoli bala. Sama sem takšne informacije na začetku svoje karierne poti zelo pogrešala in vem, da ljudem manjkajo.
Zato sem se že od prvega dneva odločila, da nekoč izdam knjigo receptov Moderne torte in sladice (to sem uspela lani, v 2021), v kateri delim svoje recepte, ideje, nasvete in znanje.
Imela pa sem tudi željo, da vzpostavim še spletni kanal z različnimi spletnimi tečaji, ki so dostopni vsem, ki želijo svoje znanje poglobiti ali pa enostavno uživajo ob peki doma in so željni spoznavati nove stvari.
Poleg tega verjamem tudi, da kdor izhaja iz sebe iz svoje kreativnosti, ta je našel sebe, njegovo delo pa je neponovljivo.
Za poroko se s pari vedno najprej pogovorimo o poročni torti.
Izberemo velikost, število nadstropij, vrsto cvetja, barve in druge okrasne elemente (npr. jedilno zlato, čokoladni driping, jedilna čipka, wafer papir).
Nato pa sledi še sladki kotiček. Po mojih izkušnjah so na porokah absolutni hit mini kornetki.
Ti so gostom tako všeč, da jih je lani na eni poroki zmanjkalo še preden je nevesta uspela priti do sladke mize.
Poleg kornetkov bi vključila še mini krofke, sendvič piškotke, cupcakese in cookie popse.
Plani za prihodnost so vedno veliki.
Trenutno sem v iskanju okrepitev in širjenja ekipe, saj bomo od 18.3.2022 naprej tako kot lani partner Odprte kuhne, sladice pa bodo na voljo za sladkanje vsak petek v Ljubljani.
Občasno pa bomo gostovali tudi v drugih krajih (Vipava, Slovenj Gradec, Ptuj, Novo mesto...), tako da vabljeni na obisk!
Trend zagotovo narašča, sploh med porokami (lani je bilo takšnih porok recimo 15-20%).
V tednu, ko je na vrsti takšno naročilo, drugih, klasičnih ne sprejemam.
Želim namreč zagotoviti čimboljše pogoje za torte, ki so izdelane iz sestavin, ki ne vsebujejo alergenov.
Predvsem izhajam iz sebe in navdiha ne iščem zunaj sebe.
Kadar uspem poslušati sebe, takrat nastanejo najlepši izdelki.
*** *** ***
Super, hvala Lea, ker si si vzela čas in približala tvojo dejavnost novim slaščičarjem, ki se sprašujejo če je slaščičarstvo res zanje.
In hvala za takšne podrobne informacije, ki jih res ne najdeš kjerkoli!
Spodaj dodajam še nekaj kontaktnih podatkov, da te bodo lažje našli in kontaktirali!
Seveda tudi tebi želim vse dobro in čimbolj mirno roko pri obmazovanju tort, krašenju krofkov in oblivanju kornetkov.
Ne dvomim v to, da bo povpraševanje po tvojih slaščicah tudi letos enormno!
Dodajam pa še povezavo do tvoje najnovejše knjige: Moderne torte in sladice 2!
Spletna stran: https://www.storiesbylea.com/
Facebook: @StoriesByLea
Instagram: @stories_by_lea
TikTok: @storiesbylea
Prejšnji intervju: Jan Birsa, Mihjwc | Naslednji intervju: Nasja Starman, Heaven Gelato |
Če želiš odlične novičke iz sveta slaščičarstva, sladoledarstva in gostinstva prejemati v svoj e-poštni nabiralnik, nam spodaj zaupaj tvoj elektronski naslov!