Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaPoletje se umika, prihaja hladnejši čas, vendar čas za sladkosti nikoli pravzaprav zares ne mine.
Ne glede na to, ali se ukvarjate samo s sezonsko ponudbo sladic ali pa imate utečen gostinski lokal, vam bomo v nekaj naslednjih vrsticah poskusili predstaviti nekaj idej.
Nekatere izmed njih so našim strankam uspešno podaljšale sezono, oziroma omogočile kakovostnejši in inovativnejši prehod iz intenzivne poletne prodaje v bolj umirjeno posezonsko skrb za goste.
Mnogi mislijo, da so palačinke ali vaflji že iz mode, vendar, če dobro pogledate tam pravzaprav nikoli niti niso bili. Naj gre za puhaste palačinke ali hrustljave vaflje - vedno se priležejo.
Pravzaprav je morda jesen najboljši čas za njihovo serviranje. Resda je dan krajši in temperaturno že hladnejši, vendar vseeno ne toliko, da bi jed prehitro ohladil.
Poleg tega pa vročina ne pripeka tako, da bi gostje spraševali samo po sladoledu, lučkah ali graniti.
Palačinke in vaflje lahko postrežete na več različnih načinov - med najbolj priljubljenimi so zadnja leta vaflji na palčki ali pa t.i. "bubble" vaflji - maso za vaflje lahko najdeš tudi pri nas!
Dobra lastnost pečenih stvari je tudi ta, da veter njihov vonj sam nese daleč naokrog. In ljudje vedo, kdaj (in kje) diši dobro.
Svetujemo vam le, da preden začnete s prodajo, preizkusite različne načine za pripravo, okrasitev in postrežbo takega tipa slaščice.
Dober pekač za vaflje ali palačinke, raznovrstni topingi, sveže sadje in premišljena sladka dekoracija lahko tehtnico obrnejo vam v prid. In to zelo!
Če nekateri mislijo, da je vroča čokolada zaželena samo pozimi, naj vam razkrijemo, da stranke začnejo po tej vrsti napitka spraševati že v začetku avgusta; takoj torej, ko postane v senci nekoliko (pre)hladno.
Vroča čokolada sama po sebi ni nič ekstravagantna - lahko je le okusna, bolj ali manj gosta in dišeča. Če pa nanjo poveznete kanček stepene smetane, ki jo okrasite z karameliziranimi lešniki ali čokoladnimi ostružki, potem pa lahko govorimo o drugačni ponudbi vroče čokolade.
Ne pustite torej, da je vroča čokolada le še ena vrstica na vašem meniju, ampak poskrbite za to, da je vaša, unikatna in čimbolj različna od "sosedove".
Med najbolj priljubljenimi dekoracijami zadnjih let so zagotovo penice, katere si lahko v spletni trgovini Makaboshop zagotovite v velikih, 1kg pakiranjih. Te lahko ponudite tudi poleg skodelice vroče čokolade, tako da si jih gostje sami vmešajo v to vročo poslastico.
Klasične slaščice lahko pripravite na tradicionalne, ali pa na drugačne, bolj izvirne načine, če lahko tako rečemo.
Silikonski kalupi so vam lahko tako v izredno pomoč, saj vam omogočajo izdelavo posameznih komponent, katere na koncu, ko jih združite, tvorijo kompletno slaščico.
Zaradi svoje gibkosti pri spravilu silikonskih modelov ne boste imeli težav, ravno tako ne pri pranju, saj so pralni v pomivalnih strojih. Paziti morate le, da jih ne poškodujete z ostrimi predmeti.
Naj gre za bavarsko kremo, pana koto, katalansko kremo ali tiramisu - pripravljene na klasičen način bodo "ok".
Pripravljene na pronicljiv in premišljen, oblikovno dodelan način, pa bodo postale senzacija in priložnost, da pokažete svoje slaščičarske veščine na najvišji ravni.
Mimogrede, v naši spletni trgovini imamo tudi posebno ponudbo, kjer lahko najdete najrazličnejše pripravke za pripravo modernih slaščic.
Jeseni se prodaja sladoleda ne ustavi - še ne!
Vsekakor pa morate ljudi navdušiti s čim drugim kot pa z lubeničnim, mareličnim ali limoninim sladoledom.
Čas je za nove, kremaste okuse, s katerimi povežete letni čas z vašo sladoledno vitrino. Poskusite lahko z izbranimi lešnikovimi ali arašidovimi okusi, dodate lahko kakšen figov ali slivov sladoled.
Ne pozabite na cimetove note!
Jogurtove sladolede, ki so dodobra osvežilni lahko prezrcalite v nežne maskarponejeve note, kislinsko bogate prelive kot so malinov, brusnični ali borovničev pa zamenjate s kavnimi, karamelnimi in medenimi variantami.
Če se poglobite, lahko raziskujete tudi ostale "nevsakdanje" sladoledne okuse, kot so npr. irska kava, orehov ali kostanjev sladoled.
Nikar ne mislite, da se prodaja sladoleda konča z začetkom jeseni - podaljšajte jo in ponudite gostom posebne, zato pa nič manj okusne sladolede, katerih sicer ne bi imeli možnosti okusiti.
Če so v poletnih vročih dneh v kozarčkih kraljevale osvežilne pijače in ohlajeni, včasih pa že zaledeneli, napitki, je jesen čas, ko se lahko poigrate z različnimi vrstami pijač.
Smootiji, milkshakei in kombinirani kavno-sladoledni napitki so odlična ideja za predvsem sončne jesenske dni.
Poskusite z omejeno ponudbo le nekaj pijač na dan - npr. 1 sadno, 1 kavno in 1 mlečno.
Omejena ponudba zmanjša vaše stroške, lahko pa pomaga pri tem, da vaše stranke začutijo, da se pri vas vedno nekaj novega dogaja. Vendar, da bo izkušnja res dobra poskrbite za to, da bodo vse sestavine, ki jih uporabljate, zares kakovostne. Kava v zrnju, sadje, topingi in mleko naj bodo najvišje kakovosti.
V zadnjem času namreč ne glede na draginjo, ki se nam neizbežno približuje, zaznavamo, da kupci še vedno postavljajo kakovost pred ceno. In enako morate storiti vi, če želite ohraniti svoje kupce!
Letošnje burno leto bo zagotovo ostalo vsem v spominu.
Zelo vročemu poletju navadno sledi deževna, turobna jesen. Ampak, ko smo pozitivno naravnani, rečemo, po vsakem dežju posije sonce.
Zato vam svetujemo, da se posvetite tistim sončnim dnem, ki so pred nami, in iz njih poskušate ponuditi svojim gostom čimveč nepozabnih trenutkov.
Na unikaten način, seveda!