Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Domače sladoledne lučke na profesionalen način - recepture in kopica novih idej

Domače sladoledne lučke ni tako zahtevno izdelati.

Vse kar potrebujete so modelčki za lučke, ki jih v naši spletni trgovini nikakor ne manjka. Vseeno pa smo spodaj izbrali nekaj zanimivih predlogov, ki jih lahko upoštevate pri pripravi.

Naj vam služijo kot osnova za ideje za domače lučke, ki jih boste pripravili z domačimi sestavinami, lahko pa posežete tudi po profesionalnih surovinah za sladoled, ki so del naše stalne ponudbe.

Kaj potrebujete za domače sladoledne lučke?

Vsekakor potrebujete nekaj osnovnih stvari, npr.:

Od surovin pa boste potrebovali:

  • maso za lučke,

  • sladoledne paste (za aromatiziranje notranjosti sladoledne lučke),

  • čokoladni obliv, ki se strdi,

  • posipe (sladka dekoracija).

Izdelava domače sladoledne lučke

Modelčki za lučke iz naše ponudbe prihajajo iz Silikomarta in Pavonija, ki sodita v sam vrh proizvajalcev silikonskih pripomočkov za slaščičarstvo in sladoledarstvo.

Ostale surovine oziroma živila dobavljamo od priznanih italijanskih dobaviteljev, ki skrbijo za to, da med poletno sezono sladolednih lučk prodajalci hitro, enostavno in učinkovito lahko pripravijo sveže hladne kreacije.

Četudi velja, da so izdelki, ki se v sladoledarnah uporabljajo umetni, koncentrirani in skorajda strupeni, to ni res.

Edini namen predpripravljenih surovin za sladoled, slaščice (in v končni fazi tudi sladoledne lučke) je v tem, da njihova priprava zahteva čimmanj časa; to pa zato, da se prodajalec lahko posveti stranki.

Preračunavanje količine surovin za sladoledne lučke

Pri izdelavi sladoledne lučke imejte v mislih modelček z vdolbinicami in želeno končno število lučk.

Če bi torej radi izdelali 30 sladolednih lučk, pomnožite to z volumnom ene vdolbinice za sladoledno lučko.

Tako boste dobili končno količino mase, ki jo potrebujete.

Pomakanje sladoledne lučke

Pri dekoriranju sladolednih lučk imate na voljo več načinov.

  • klasična sladoledna lučka - to je lučka, ki je samo oblita, na zunaj je njena površina gladka (tu predlagamo, da se osredotočite na okus notranjosti sladoledne lučke, kar dosežete z obogatenjem ali aromatiziranjem sladoledne mase za lučke);
  • klasična sladoledna lučka s posebnim sadnim insertom - insert lahko predstavlja želejast sadni ali mlečni okus, katerega pripravite predhodno in ga v sladoledno lučko namestite med vlivanjem sladoledne mase v modelček;
  • sladoledna lučka s posipom - ta sladoledna lučka je oblita, in, medtem, ko je obliv še vedno tekoč, posuta z sladko dekoracijo (npr. drobljenimi lešniki, mrvicami, palčkami ipd.); medtem ko je dekoracija lepo vidna, je lučkina povrhnjica še vedno gladka;
  • sladoledna lučka s posipom v oblivu - to je sladoledna lučka z nagubano teksturo, ki jo izdelate tako, da drobce (npr. lešnikove) vmešate že v obliv in nato vanj pomočite poprej ohlajeno sladoledno lučko.

Recepti za sladoledne lučke

Spodaj podani recepti za sladoledne lučke naj služijo le kot osnova za izdelavo sladolednih lučk. 

Najbolj izvirne boste ustvarili, če boste poslušali svoje srce, predvsem pa mnenja vaših zvestih stranke.

Snežno bela lučka

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Vanilijeva pasta: 30g

*

Obliv Stickaway bela čokolada

bela vanilijeva lučka

Pistacijeva lučka s posipom pražene pistacije

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pistacijev pesto: 80g

*

Obliv Stickaway bela čokolada

*

Drobljena pražena pistacija

bela lučka z dekorjem pražene drobljene pistacije

Karamelna lučka z belim oblivom

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pasta Karamel: 60g

Preliv Krema Mou Dulce de Leche

*

Obliv Stickaway bela čokolada

bela lučka s karamelno notranjostjo

Lešnikova lučka z vanilijevo notranjostjo

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Vanilijeva pasta: 40g

-

Lešnikov obliv Stickaway

Lešnikova sladoledna lučka

Lešnikova lučka z belo čokolado in obogatenim oblivom z drobljenimi lešniki

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pasta Bela čokolada: 80g

*

Lešnikov obliv Stickaway

*

Drobljeni praženi lešniki

sladoledna lučka z drobljenimi lešniki in belo čokolado v notranjosti

Sladoledna lučka Gianduja z lešnikovim oblivom in karameliziranim posipom

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pasta Gianduja: 60g

*

Lešnikov obliv Stickaway

Karamelizirani lešniki

Sladoledna lučka s karameliziranimi lešniki in gianduja okusom

Jagodna sladoledna lučka z belo čokolado

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pasta Bela čokolada: 80g

*

Jagodni obliv Stickaway

jagodna sladoledna lučka

Jagodna sladoledna lučka s katalansko kremo in drobci meringe

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pasta Crema Catalana: 60g

*

Jagodni obliv Stickaway

*

Drobljena meringa

Jagodna sladoledna lučka s panakoto in drobljeno meringo

Sladoledna lučka z belo čokolado in pistacijevim oblivom

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Pasta Bela čokolada: 80g

*

Pistacijev obliv Stickaway

Pistacijeva sladoledna lučka z belo čokoladno notranjostjo

Pistacijeva lučka z mandljevo notranjostjo in drobljeno pistacijo

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Mandljeva pasta: 60g

*

Pistacijev obliv Stickaway

*

Drobljena pražena pistacija

pistacijeva lučka z drobljeno pistacijo in mandljevo notranjostjo

Vanilijeva sladoledna lučka oblita z mlečno čokolado

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Klasična pasta vanilija: 40g

*

Mlečni čokoladni obliv Stickaway

klasična sladoledna lučka na leseni palčki

Mandljeva sladoledna lučka z mlečno čokolado in nasekljanimi blanširanimi mandljevimi lističi

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Mandljeva pasta: 80g

*

Nasekljani blanširani mandljevi lističi

Mlečna čokolada Stickaway

Mandljeva sladoledna lučka

Sladoledna lučka z oblivom iz temne čokolade

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

*

Temen čokoladni obliv Stickaway

Klasična sladoledna lučka s temnim čokoladnim prelivom

Mandljeva sladoledna lučka s temno čokoladnim oblivom in lešnikovim drobljencem

Baza Stickaway: 110g

Kristalni sladkor: 150g

Mleko: 750g

Mandljev pesto: 80g

*

Praženi drobljeni lešniki

Stickaway temen čokoladni obliv

Bogato okrašena sladoledna lučka

 

Seveda naj zgornji predlogi za sladoledne lučke služijo le kot usmeritev.

Pravo maso za lučke in oblive lahko izdelate tudi iz drugih sestavin, za dekoracijo pa lahko uporabite npr. tudi liofilizirano sadje.

Za še boljše efekte se lahko poslužite posebnih dekoracij narejenih iz sladkorne oziroma tičino mase, s katerimi lahko oblikujete številke, figure in posebne motive.

Na koncu ne pozabite na pravilno predstavitev sladolednih lučk.

Za to obstajajo posebna stojala, v katerih lahko lučke na lesenih palčkah razstavite pravilno ali pa na glavo obrnjene.

Sladoledne lučke v stojalu obrnjene na glavo

Vsaka postavitev ima svoje prednosti in slabosti - npr. bolj naravno se za sladoledne lučke zdi, da so postavljene tako, da je lesena palčka spodaj. A postrežba je hitrejša, če so obrnjene z glavo navzdol, tako da jo strežno osebje lahko hitro in enostavno zagrabi.

Zaključna misel

Prepustite se in dovolite si ustvariti najrazličnejše okuse sladolednih lučk.

Pazljivo a vseeno inovativno jih poimenujte in strankam predstavite.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.