Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaDomače sladoledne lučke ni tako zahtevno izdelati.
Vse kar potrebujete so modelčki za lučke, ki jih v naši spletni trgovini nikakor ne manjka. Vseeno pa smo spodaj izbrali nekaj zanimivih predlogov, ki jih lahko upoštevate pri pripravi.
Naj vam služijo kot osnova za ideje za domače lučke, ki jih boste pripravili z domačimi sestavinami, lahko pa posežete tudi po profesionalnih surovinah za sladoled, ki so del naše stalne ponudbe.
Vsekakor potrebujete nekaj osnovnih stvari, npr.:
modelček za lučke,
skledo za mešanje,
metlico in zajemalko,
lopatko.
Od surovin pa boste potrebovali:
maso za lučke,
sladoledne paste (za aromatiziranje notranjosti sladoledne lučke),
čokoladni obliv, ki se strdi,
posipe (sladka dekoracija).
Modelčki za lučke iz naše ponudbe prihajajo iz Silikomarta in Pavonija, ki sodita v sam vrh proizvajalcev silikonskih pripomočkov za slaščičarstvo in sladoledarstvo.
Ostale surovine oziroma živila dobavljamo od priznanih italijanskih dobaviteljev, ki skrbijo za to, da med poletno sezono sladolednih lučk prodajalci hitro, enostavno in učinkovito lahko pripravijo sveže hladne kreacije.
Četudi velja, da so izdelki, ki se v sladoledarnah uporabljajo umetni, koncentrirani in skorajda strupeni, to ni res.
Edini namen predpripravljenih surovin za sladoled, slaščice (in v končni fazi tudi sladoledne lučke) je v tem, da njihova priprava zahteva čimmanj časa; to pa zato, da se prodajalec lahko posveti stranki.
Pri izdelavi sladoledne lučke imejte v mislih modelček z vdolbinicami in želeno končno število lučk.
Če bi torej radi izdelali 30 sladolednih lučk, pomnožite to z volumnom ene vdolbinice za sladoledno lučko.
Tako boste dobili končno količino mase, ki jo potrebujete.
Pri dekoriranju sladolednih lučk imate na voljo več načinov.
Spodaj podani recepti za sladoledne lučke naj služijo le kot osnova za izdelavo sladolednih lučk.
Najbolj izvirne boste ustvarili, če boste poslušali svoje srce, predvsem pa mnenja vaših zvestih stranke.
Snežno bela lučka Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Vanilijeva pasta: 30g * |
|
Pistacijeva lučka s posipom pražene pistacije Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pistacijev pesto: 80g * * |
|
Karamelna lučka z belim oblivom Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pasta Karamel: 60g Preliv Krema Mou Dulce de Leche * |
|
Lešnikova lučka z vanilijevo notranjostjo Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Vanilijeva pasta: 40g - |
|
Lešnikova lučka z belo čokolado in obogatenim oblivom z drobljenimi lešniki Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pasta Bela čokolada: 80g * * |
|
Sladoledna lučka Gianduja z lešnikovim oblivom in karameliziranim posipom Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pasta Gianduja: 60g * |
|
Jagodna sladoledna lučka z belo čokolado Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pasta Bela čokolada: 80g * |
|
Jagodna sladoledna lučka s katalansko kremo in drobci meringe Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pasta Crema Catalana: 60g * * |
|
Sladoledna lučka z belo čokolado in pistacijevim oblivom Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Pasta Bela čokolada: 80g * |
|
Pistacijeva lučka z mandljevo notranjostjo in drobljeno pistacijo Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Mandljeva pasta: 60g * * |
|
Vanilijeva sladoledna lučka oblita z mlečno čokolado Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g * |
|
Mandljeva sladoledna lučka z mlečno čokolado in nasekljanimi blanširanimi mandljevimi lističi Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Mandljeva pasta: 80g * Nasekljani blanširani mandljevi lističi |
|
Sladoledna lučka z oblivom iz temne čokolade Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g * |
|
Mandljeva sladoledna lučka s temno čokoladnim oblivom in lešnikovim drobljencem Baza Stickaway: 110g Kristalni sladkor: 150g Mleko: 750g Mandljev pesto: 80g * |
Seveda naj zgornji predlogi za sladoledne lučke služijo le kot usmeritev.
Pravo maso za lučke in oblive lahko izdelate tudi iz drugih sestavin, za dekoracijo pa lahko uporabite npr. tudi liofilizirano sadje.
Za še boljše efekte se lahko poslužite posebnih dekoracij narejenih iz sladkorne oziroma tičino mase, s katerimi lahko oblikujete številke, figure in posebne motive.
Na koncu ne pozabite na pravilno predstavitev sladolednih lučk.
Za to obstajajo posebna stojala, v katerih lahko lučke na lesenih palčkah razstavite pravilno ali pa na glavo obrnjene.
Vsaka postavitev ima svoje prednosti in slabosti - npr. bolj naravno se za sladoledne lučke zdi, da so postavljene tako, da je lesena palčka spodaj. A postrežba je hitrejša, če so obrnjene z glavo navzdol, tako da jo strežno osebje lahko hitro in enostavno zagrabi.
Prepustite se in dovolite si ustvariti najrazličnejše okuse sladolednih lučk.
Pazljivo a vseeno inovativno jih poimenujte in strankam predstavite.