Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaJogurtov sladoled s svojo svežino, rahlo kislostjo vsako poletje navdušuje številne sladoledoljubce.
Na ohlajenih policah v različnih trgovinah lahko dandanes najdeš navaden jogurt, tekoči jogurt, sadni jogurt, pa kefir, skyr ...
Skratka, številne različne mlečne izdelke namenjene osvežitvi.
In pravi izdelovalci sladoleda to znajo izkoristiti tudi poleti.
Konec koncev pa je sladoled naša strast in prav je, da o tem napišemo res vse!
Dodajamo še kazalo za pomoč! Uporabite ga za hitri skok na poglavje, ki vas najbolj zanima!
KAZALO |
Jogurtov sladoled je odlična poletna osvežitev. Kot rečeno, prav zaradi svoje kislosti ima to sposobnost, da odžeja, hkrati pa lahko z zamrznjeno notranjostjo ohladi - točno to, kar potrebujemo v vročih mesecih.
Največkrat se za domači jogurtov sladoled odločijo tisti, ki imajo doma aparat za sladoled. Receptura je pravzaprav zelo enostavna, rezultat pa je navadno odvisen od tipa jogurta in seveda morebitnega preliva zanj.
Vseeno pa vam bomo v naslednjih nekaj vrsticah poskusili predstaviti nekaj trikov za še boljši jogurtov sladoled.
Seveda pa lahko jogurtov sladoled izberete tudi za kakšno posebno priložnost. Sladoledne lučke z jogurtovo sredico, oblite s temno čokolado so perfektna rešitev za npr. hladni kotiček sladkih porok na julijski ali avgustovski poroki.
Konec koncev pa je sladoledni jogurt kot svojevrsten koncept zamrznjene slaščice prepoznala tudi sladoledarna Pingo iz Šentilja! Tam med najbolj priljubljenimi okusi prednjači ravno Lilla Pause, ki združuje jogurt, čokolado in jagode.
Najboljši jogurt za jogurtov sladoled je grški jogurt. To pa zaradi preprostega dejstva, saj ne vsebuje toliko tekočine kot navadni jogurt. Seveda lahko za izdelavo uporabiš tudi navadni jogurt, pri čemer pa prej odlij vso odvečno tekočino.
Recept za najbolj klasičen zamrznjen jogurt smo recept opisali že v članku Frozen Yogurt, kjer smo predstavili prednosti tega posla iz vidika točenega sladoleda.
Vseeno sestavine dodajamo spodaj še enkrat, saj gre za res preprost recept, katerega si velja zapomniti.
Kot rečeno, najlažje je sladoled pripraviti s strojčkom. Ampak, tudi če ga nimaš, ga lahko izdelaš na več načinov.
Prvi je klasičen način, pri katerem gre za počasno zamrzovanje v domačem zamrzovalniku in mešanje na cca 30 minut. Na takšen način sproti "zdrobite" ledene kristale in na malce daljši način pripravite osvežilen zamrznjen desert - na koncu ga postrezite s sveže narezanim sadjem ali gozdnim jagodičevjem.
Druga možnost so modelčki za lučke, katere napolniš z jogurtovo maso in zamrzneš ter tako izdelaš domači sladoled na palčki.
Čokolada za oblivanje, ki jo segreješ v visoki plastični posodi kar v mikrovalovki omogoča pomakanje lučk, na katere lahko kasneje dodaš različne dekoracije, granulate ali drobljence.
Spodaj dodajamo nekaj dobrih idej, z raziskovanjem greš lahko seveda še dlje in ponudiš sladoled iz grškega ali navadnega jogurta na takšen način, ki ti je najljubši.
Vsekakor pa veliko šteje tudi, če eksperimentirate z zelišči - npr. s poprovo meto, začimbami, dodatki ...
Čokolada se lahko v jogurtov sladoled vkomponira v različnih oblikah. Sami bi predlagali tri "tipe" čokolade, s katerimi je skoraj nemogoče zgrešiti.
čokoladi hrustljavčki - npr. čokoladne kroglice z hrustljavo notranjostjo so odličen način kako poleg osvežitve in čokolade, sladoledu dodate še "waw" efekt.
čokoladni preliv - uporabite lahko npr. čokoladni toping, kot je npr. "Sladki greh" ali pa npr. zgoraj omenjeni čokoladni preliv, ki na zamrznjeni slaščici zakrkne - ta bo, tako kot zgornji hrustljavčki poskrbel za dodatno "animacijo" vaših strank,
seveda pa z malo domišjije lahko izdelate čokoladne ostružke, doma izdelana čokoladna dekoracija bo morda zahtevala več potrpljenja (tu se kot odlična izkaže npr. acetatna folija v trakovih, na katerih lahko izdelate ročno izdelan "choco-decor).
Že sam jogurtov sladoled je osvežilen, zato ni potrebno iskati še dodatne svežine, čeprav nekaterim to ugaja. Največkrat je namreč jogurtov sladoled kombiniran z amareninim ali češnjevim prelivom. Prav tako pa se bo odlično znašel tudi z mangom, pasijonko ali pa npr. jagodami.
Jogurtov sladoled z jagodami je v naši slaščičarni zelo priljubljen. Belina jogurta se zelo dobro poveže z gostim, rdečkastim jagodnim prelivom - in popolnoma enak trik lahko uporabite doma. Morda celo s svežimi jagodami, ki, tako kot čokolada, dodajo svojo hrustljavost.
Uporabljaj zelišča in začimbe, izdelaj drzne okuse, in jih postrezi na visoki ravni!
Si predstavljate jogurtov sladoled npr. z metinim sirupom in sveže natrganimi listki poprove mete?
Kaj pa sladoled iz grškega jogurta z nasekljanim drobnjakom, nasekljanimi orehi in olivnim oljem?
Konec koncev pa lahko izbiro dekoracije prepustiš gostom in jim ponudiš:
barvne posipe, kot je npr. sladka dekoracija,
topinge po želji,
granulate iz oreščkov ali hrustljave drobljence.
kombinacije z drugimi sladkimi grižljaji (ena, ki nam pade na pamet, so npr. čokoladni makroni ali pa npr. marshmallowsi).
Zgoraj smo predstavili le nekaj idej, ki jih lahko uporabiš z jogurtovim sladoledom.
Ker pa se ukvarjamo tudi s prodajo profesionalnih izdelkov za izdelavo sladoleda, smo zate pripravili še pregled nekaterih naših posebnih izdelkov.
Z njimi lahko boš lahko jogurtov sladoled hitro in enostavno ponudil tudi v svoji sladoledarni!
Seveda je jogurtov sladoled prisoten tudi v sladoledarnah, in tam lahko uporabiš vse zgoraj opisane trike. Predstavili pa ti bomo tudi naše izdelke, s katerimi lahko pripraviš sladoled iz jogurta na več različnih načinov.
Ja, res gre za praškaste proizvode. Mnogi mislijo, da so praškasti izdelki v sladoledni industriji skupki kemije in škodljivih snovi. Prej nasprotno - gre za uravnotežene in sestirane, popolnoma varne izdelke za uživanje.
Seveda lahko vsak sladoledar izdela popolnoma svoj, hišni sladoled, vendar si ne predstavljamo, da bi si popolnoma vsak moral izdelati pralni prašek za pranje perila. Samo za idejo, da pojasnimo tudi naš pogled na to vedno perečo temo.
V našem asortimanu lahko najdeš dva osnovna izdelka, s katerima lahko pripraviš sladoledni okus jogurta.
Oba izdeluje italijansko podjetje Giuso Guido, in nas z njim seveda zalaga. Največ prodamo prvega, drugi pa se od njega razlikuje predvsem po večji intenzivnosti.
Priprava tega izdelka je preprosta. Potrebuješ 40g Peryo-ja, ki mu dodaš liter mleka in 230g sladkorja. Vse to seveda multipliciraš, če želiš izdelati dovolj sladoleda za klasično 4-5L sladoledno banjico.
Za še boljši okus lahko 200g mleka nadomestiš s polnomastnim jogurtom.
V izdelek lahko dodaš tudi sadni okus - 50g svežega in očiščenega sadja na 40g Peryo-ja po zgornji recepturi je dovolj, da npr. pripraviš jogurtov-borovničev sladoled.
Na ta način lahko svoj jogurtov sladoled še dodatno personaliziraš oziroma mu dodaš svojo osebno noto.
Gremo naprej.
Še bolj intenziven okus jogurta ti lahko ponudi Peryo Yogurt Intenso, v katerega ne rabiš dodajati nobenega jogurta.
Sam po sebi namreč nudi dovolj osvežilnega okusa, pripravljen pa je, kot bi mignil.
Odlično se izkaže predvsem v vročih, poletnih dneh.
Lani nas je podjetje Leagel iz San Marina razveselilo z vestjo, da so pripravili 4 nove okuse, kjer je v glavni vlogi kefir. Na voljo so v spodnjih okusih:
klasičen okus kefirja združen s kvinojo, primeren za obrtni sladoled
Purple Bomb - vijolična eksplozija okusov s kefirjem in
Frozen Kefir - klasičen okus kefirja za točen sladoled.
Zadnji trije, odebeljeno zapisani praškasti izdelki, se lahko uporabljajo tako za klasičen jogurtu podoben sladoled na kepice, kot tudi za točen sladoled ali frozen yogurt. O tem, da gre lahko za super posel, smo se razpisali v članku frozen yogurt.
Frozen jogurt ali frozen yogurt je tip sladoledne slaščice, ki naj bil predstavljal bolj zdravo alternativo sladoledu, saj naj bi vseboval manj sladkorja. Samo za informacijo - v Sloveniji ni (trenutno) nobene zakonodaje, ki bi kategorizirala sladolede med seboj (v ZDA npr. "ice cream" ni enak "gelato"). Nekatere države pa imajo omejitve oziroma mora frozen jogurt vsebovati določen procent mlečne maščobe, imeti mora pravo pH vrednost ipd.
Torej, jogurtov sladoled v Sloveniji lahko vsebuje sladkorja kolikor želite - vseeno pa bodite iskreni do svojih kupcev, ter ne pretiravajte s sladorjem!
Ker delamo z različnimi podjetji, ki jogurtov sladoled ponujajo na različne načine pa našo ponudbo zaokrožujemo še z dvema izdelkoma za soft sladoled z okusom jogurta.
Kot smo že prej omenili, lahko točen jogurtov sladoled v Sloveniji prodajaš brez omejitev. Če smo članek že začeli s praškastimi izdelki, naj bo tako tudi pri soft jogurt sladoledu.
Iz Giuso-tove linije SoSoft, ki je namenjena za izdelavo točenih sladolednih okusov, prihaja njihov izdelek za pripravo soft sladoleda z okusom jogurta.
Ta sladoled je po okusu intenziven, ima dober pookus in je snežno bele barve. Največkrat se kombinira s sadnimi okusi točenega sladoleda (linija Flash), npr. z jagodnim, mangovim, pasijonkinim točenim sladoledom.
Seveda lahko ponujaš jogurtov sladoled tudi na aparatu za točen sladoled s samo 1 ročko - v tem primeru razmisli tudi o večji paleti dekoracij, prelivov ali dodatkov, s čimer boš navdušil svoje stranke.
Naj dodamo še, da so praškasti izdelki za soft sladoled navadno namenjeni večjim, bolj robustnim aparatom za točeni sladoled.
Pri uporabi manjših aparatov za točeni sladoled priporočamo uporabo spodnjega izdelka.
Ta je naša zadnja opcija, ki pa ti lahko zelooo olajša delo, še posebej če sladoled ponujaš zunaj, torej v premičnih gostinskih obratih.
To je že pripravljena, tekoča jogurtova baza! Gre za pet litrsko pakiranje, katero samo zliješ v rezervoar stroja in že lahko pričneš s postrežbo.
V premičnih gostinskih obratih zna biti zagotavljanje tekoče, kaj šele tople, vode lahko pravi izziv, ravno zato se ti "briki" odlično izkažejo, če strežete sladoled zunaj obrata!
Preprosto 5litrsko pakiranje ni pretežko za prenašanje, omogoča pa tudi enostavno doziranje in shranjevanje.
Jogurtov sladoled je zares odlična slaščica, ki sodi v prav vsako sladoledarno, slaščičarno, zlahka pa jo pripravite tudi doma.
S svojo svežino vas bo okrepila, posladkala in sprostila.
V letošnji sezoni ki prihaja vam želimo čimveč prijetnih trenutkov!
Če želite takšne in podobne novice prejemati v svoj nabiralnik, spodaj vpišite vaš elektronski naslov!