Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaPoffertjes so majhne, okusne in hrustljave, cekinčkom podobne nizozemske mini palačinke.
Že ime, ki se po slovensko izgovori "POFRČE", spominja na cvrkajoč zvok, kar v zimskih mesecih lahko pomeni le še eno okusno stvar, ki si jo gostje radi privoščijo.
Največkrat bomo poffertjes našli v uličnih prodajalnah, ob tržnicah in poletnih festivalih, seveda pa ne bodo manjkale na božičnih in novoletnih sejmih.
Tej mini cekinčki naj bi se sprva pojavili na katoliškem jugu Nizozemske, kar je predstavljalo velik odklon od protestantskega severa.
Poffertjes naj bi bili odgovor na "presuho" posvečeno hostijo med obhajilom - fantom so bile bolj všeč take puhaste palačinke.
Največkrat bodo mini palačinke ali poffertjes ulični prodajalci pripravljali sveže, pred gosti, na posebnem aparatu za mini palačinke, s posebno ponvijo pa jih lahko izdelate tudi sami doma.
Poffertjes se običajno postrežejo skupaj z maslom in mletim sladkorjem.
Lahko pa jih tudi prelivate z različnimi topingi, sadnimi prelivi in okrasite z različnimi izdelki za dekoriranje slaščic ter tako poskrbite za še bolj personalizirano sladko izkušnjo.
Vse izdelke za okraševanje lahko najdete tudi v naši spletni trgovini Makaboshop.si, vključno z maso za palačinke.
Poffertjes so odlična priložnost za druženje s prijatelji in družino. Lahko jih pripravite za zajtrk, malico, večerjo ali celo kot sladico. Z njihovim hrustljavim okusom in različnimi možnostmi prelivov bodo poffertjes zagotovo všečno in okusno presenečenje za vse, ki te nizozemske slaščice še ne poznajo.
Prilagamo pa še posebej enostaven recept s katerim lahko poffertjes pripravite kar doma!
250g presejane pšenične moke,
1/2 paketka pecilnega praška,
šćepec soli,
400ml mlačnega mleka,
1 jajce,
80g stopljenega masla,
50g mletega sladkorja za dekoracijo,
V veliki posodi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
V manjši posodi zmešajte mleko, jajce, stopljeno maslo in sladkor.
Vlijte suho mešanico v tekočo maso in vse skupaj zmešajte z metlico, dokler ne dobite gladke mase.
Ponev za poffertje (ali površino za peko na aparatu za cekinčke) popršite z oljem v spreju.
Na vsako vdolbino vlijte malo testa - pomagate si lahko tudi s posebnim dozirnikom za palačinke.
Poffertjes pecite na srednjem ognju, dokler niso zlatorjavi na obeh straneh (vmes jih obrnite) - na aparatu to traja približno 3 minute na 180°C.
Mini palačinke oziroma cekinčke postrezite s sladkorjem v prahu.
*** *** ***
PS - samo še ideja za vse, ki želite prispevati k čistejšemu okolju. V naši ponudbi imamo tudi skodelice, ki so primarno namenjene postrežbi sladoleda, vseeno pa jih lahko uporabite tudi za postrežbo cekinčkov. Izdelani so iz pečenega vaflja, enako kot sladki kornet. Na voljo imamo dve rešitvi:
SKODELICE VENERA ali
*** *** ***
Se vam lušta po še več podobnih novicah?
Spodaj se vpišite na našo mejling listo in 1-2x na mesec vam bomo poslali obvestilo o novih prispevkih.