Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaLopatke, stojala, klešče, napisi ... vse to so pripomočki za sladoled, s katerimi bo vaša sladoledna vitrina izgledala lepa, vaša prodajalna pa prijetna ... vendar bo precej podobna drugim prodajalnam.
Kaj pa korneti, dekoracije, tulci, prelivi, sladoledne banjice ... Vse to so izdelki s katerimi lahko sladoledno izkušnjo vaših gostov popeljete na popolnoma novo raven. Obenem pa poskrbite za "branding" vašega sladoleda.
V tokratnem zapisu se bomo posvetili pripomočkom, s katerimi si lahko pri postrežbi sladoleda zeloooo olajšate delo. Seveda boste tisti, ki se s tem ukvarjate vsakodnevno, morda mislili, da tukaj ni nič novega, vendar vas vabimo, da tudi vi vztrajate do konca. Prispevki so v prvi vrsti namenjeni tistim, ki šele začenjajo s prodajo sladoleda, vendar se nam zdi bistveno, da so informacije predstavljene na preprost in dovolj jasen način. Velikokrat se zgodi, da tudi profesionalne prodajalne sladoleda na kaj pozabijo ali pa možnosti preprosto ne dosežejo vseh.
Tokrat ne bomo pisali o proizvodnji sladoleda ampak o predstavitvi, prodaji in postrežbi sladoleda. Glavni namen prispevka je njihova predstavitev in opis vkomponiranja teh elementov v vašo novo ali pa že vzpostavljeno sladoledno prodajalno.
KAZALO |
Predstavitev sladolednih okusov v vaši sladoledni vitrini mora biti dovolj vabljiva, premišljena, a tudi enostavna in razumljiva. Na ta način lahko izpostavite vašo ponudbo, predstavite posebne okuse (npr. brez laktoze ali sladkorja ipd.) ter vam in vašim strankam olajšate izbiro za začetek prodaje. Lažje kot boste vzpostavili ta prvi stik, lažje in enostavneje bo stekla prodaja sladoleda. Pripomočki za sladoled pa so tu bistvenega pomena.
Silikonski modelčki so odličen način za izdelavo slaščic s posebnimi oblikami, ki bi jih redkokdaj lahko izdelali brez njih.
Enako velja za izgled sladoleda, ki bi ga lahko na trenutno ponudbo razdelili v:
Za poseben izgled sladoleda pa so po novem na voljo posebni silikonski pripomočki za sladoled.
Z njimi boste lahko vaš sladoled predstavili z zanimivimi reliefnimi oblikami in na ta način privabili še več pogledov v sladoledno vitrino.
Ko pogledamo sladoledne vitrine velikokrat vidimo, da le redki uporabljajo zanimiva imena za sladoledne okuse. Drugi se poslužujejo generičnih, od dobaviteljev pridobljenih oznak za okuse, za okuse, za katere tablic z imeni nimajo, pa naredijo nekakšne nadomestke, ki ne izgledajo ravno profesionalno.
Vabljiv izgled vitrine za sladoled se lahko na enostaven način doseže s posebnimi karticami, podobnimi kot so npr. toperji za torte. Za te je dobro, da vsebujejo enak CGP kot ga ima podjetje oziroma prodajalna sladoleda. Če ne, pa poskrbite vsaj, da so VSE tablice enake, da je torej v sladoledni vitrini vzpostavljen red, katerega obvladujete.
V naši ponudbi lahko najdete zanimive, elegantne črne tablice za označevanje okusov, v kompletu z belim pisalom. Na ta način boste lahko kakršenkoli sladoledni okus sami poimenovali in ga po želji še dodatno izpostavili.
Tudi sladoledne banjice so izredno pomemben pripomoček za sladoled, ki pa je navadno odvisen od sladoledne vitrine. Že ta namreč določa, kakšna velikost oziroma oblika banjice bo potrebna
Vsekakor pa ne pozabite na to, da so banjice, ne glede na to, da se dogaja prodaja sladoleda, vedno na udaru številnih pogledov. Skrb za čistočo tudi med prodajo je izrednega pomena, saj kaže na to, da ste pravi profesionalci.
Klasične banjice so izdelane iz nerjavečega jekla, in ravno te se v sladoledarnah uporabljajo najpogosteje. Obstajajo pa še druge vrste posod za prodajo sladoleda, s katerimi lahko dosežete zanimive efekte.
Te so odlične predvsem za izdelavo sladolednih kreminov, kjer se lahko (če seveda sladoledna vitrina) to omogoča, ob straneh vidijo tudi posamezne plasti sladoleda.
Takšne banjice so popolnoma prozorne in omogočajo gostom, da vidijo tudi pod površje sladoleda.
Takšne inoks banjice so največkrat montirane v premičnih prodajalnah sladoleda ali pa v majhnih modernih sladolednih vitrinah.
Predstavljajo odlično alternativo klasičnim banjicam, na takšen način pa lahko tudi vi svojemu gostu ponudite drugačno sladoledno izkušnjo.
Pri postrežbi sladoleda ne pozabite na higiensko varnost vas in vaših gostov. Rokavica naj bo
Organiziranost sladoledne vitrine je zelo pomembna, omogoča vam in vašemu prodajnemu osebju, da lahko sladoled postrežete hitro in enostavno.
O tem smo že več napisali v prispevku Alergeni v sladoledu, zato se ne bomo preveč ponavljali.
Če ste v dilemi ali bi uporabljali klasične klešče ali pa lopatke, naj razložimo najpreprostejši razlog, s katerim se najlažje odločite za eno ali drugo.
Sladoledne vitrine v svoji osnovi ne vsebujejo posode za pranje sladolednih klešč; navadno jo je treba tudi pri novi sladoledni vitrini dokupiti. Zadeva je namenjena pranju klešč, da se sladoledni okusi pri strežbi za različne goste ne mešajo oziroma prenašajo.
Če pa stremite k temu, da bi svojim gostom omogočili resnično varno izkušmnjo tudi z alergeni, vam priporočamo uporabo lopatk!
Na zgornji sliki so lopatke ali špatule za sladoled dobro vidne. Vsaka izmed njih je namenjena svoji sladoledni banjici, s čimer se znebite potrebe po posodi za pranje klešč.
Seveda je potrebno malo več vaje in - seveda treninga - da vsaka lopatka konča v pravi sladoledni banjici.
Stojalo za kornete je odlična ideja za začasno skladišče in predstavitev kornetne ponudbe v sladoledarni. Izbirate lahko med različnimi vrstami stojal, kot so npr.:
S stojalom za kornete pokažete vaš nabor sladolednih kornetov, hkrati pa jih imate pri roki za direktno postrežbo in prodajo.
Seveda se pred nakupom dobro pozanimajte katere rešitve so kompatibilne s katerimi korneti za sladoled!
Poleg tega pa pripomočki za sladoled, kar stojala za kornete definitivno so, skrbijo tudi za to, da korneti niso prenatrpani in da so zaščiteni pred vlago, prahom in drugimi morebitnimi nečistočami.
Da pa kornet s sladoledom postrežete zares higiensko, lahko uporabite dva načina, ki vam ju predstavljamo v nadaljevanju!
Kot rečeno, sladoledni kornet lahko pri postrežbi zaščitite na dva načina.
Prvi je klasična papirnata servieta, seveda lahko tudi personalizirana, na vašo željo. Gre za majhen servietek, katerega prodajalec sladoleda prime iz podajalca serviet, že prej ko zagrabi kornet. Gre za najpreprostejšo pa tudi zelo učinkovito in razširjeno metodo rokovanja s korneti.
Druga možnost, katera omogoča večjo eleganco pri postrežbi pa je tulec za kornete.
Gre za papirnato rešitev, katero lahko opremite s svojim logotipom ali vašo celostno grafično podobo, kontaktnimi podatki ipd. Izbirate lahko tudi med svetlečim ali mat tiskom ipd.
Med pripomočki za sladoled so tulci v zadnjem času najbolj priljubljeni, saj omogočajo preprosto začito korneta tudi neveščim rokovalcem s serveti.
Vseeno pa se pred nakupom prepričajte, da so primerni za vaš kornet, saj se korneti med proizvajalci, dobavitelji in ostalimi ponudniki razlikujejo.
Tulec se mora tesno prilegati kornetu, in to po celotni površini.
Ko stranka naroči kornet, ga sladoledar postreže, nato pa mora sladoledno porcijo še poračunati. Med pripomočki za sladoled je nepogrešljiv tudi nosač kornetov.
Ta je navadno postavljen na zgornjem delu sladoledne vitrine.
Vanj prodajalec sladoleda postavi kornet, nato pa lahko poračuna svojo storitev.
Med računanjem pa lahko gostje brez skrbi počakajo na račun, pospravijo preostanek denarja in vzamejo naročen(e) kornete s sladoledom.
Za še boljšo sladoledno izkušnjo se različne sladoledarne poslužujejo različnih trikov. Največkrat so to različni pripomočki za sladoled ali pa dodatki zanj, s katerim osnovno prodajno enoto - kepico sladoleda - dodatno obogatijo in ji dvignejo vrednost.
Prelivi - ti največkrat pakirani v plastenke s klasičnim "obrni in stisni" načinom uporabe.
Seveda pa obstajajo tudi druge rešitve, katere omogočajo, da vsak v vaši sladoledarni postreže popolnoma enako količino preliva. Dobro vemo, da sladoledna porcija ne bo nikoli popolnoma enaka, vseeno pa lahko postavite nek normativ za vaše dodatke. 1 brizg ali dva - tako preprosto je to.
Druga možnost je tekoča čokolada oziroma čokoladna fontana, kjer imate možnost, da sladoledno kepico prelijete, oblijete ali pa čokolado celo natočite v sladoledni kornet. Med vsemi pripomočki za sladoled je čokoladna fontana najdražja, hkrati pa tudi najbolj atraktivna. Z njo bo čokoladni "dip" na kornetu ali sladoledu še toliko slajši!
Dekoracijo sladoleda lahko razdelimo na dva tipa.
V prvi koš bomo pospravili vse posipe - in ji rekli "sladka dekoracija".
To lahko uporabite že pri izdelavi sladoleda, lahko pa jo dodate k postrežbi sladoleda - in to na način, da si stranka sama lahko sladoled potrese z določeno vrsto posipa.
Drugi tip sladoledne dekoracije pa predstavljajo palčke, vaflji in srčki, ki poskrbijo za odličen izgled sladolednih in sadnih kup - celoten asortiman je na voljo TUKAJ!
Navadno so ti pripomočki za sladoled raznobarvni, sladki, predvsem pa krhki in hrustljavi. S premišljeno uporabo (seveda v določenih primerih tudi personalizirano) lahko poskrbijo za boljše razpoznavne ali prodajne rezultate. Ne pozabite na moč fotografij na družbenih omrežjih, kjer gostom lahko predstavite vaše novitete, dodatne elemente in raznolikost ponudbe.
S korneti lahko prav tako ponudite vašim gostom možnost izbire in izdelavo kombinacij "po meri".
Sladoledna ponudba večine sladoledarn je omejena na navadni (zastonj) kornet, ter večji, sladki (plačljiv) kornet.
Ampak, ste pomislili, da bi bili vaši prodajni pripomočki za sladoled še:
Premislite o tem! Ponudba sladoleda je lahko raznovrstna, vendar vas lahko tudi premišljena uporaba različnih tipov kornetov bolj izpostavi od konkurence.
Seveda pa obstajajo še številni tipi sladoledov s katerimi lahko popestrite ponudbo v sladoledarni.
Pred kratkim smo že opisali kako izgleda ledenka sladoled (https://www.makaboshop.si/ledenka-sladoled), katero lahko predstavite v plastičnih tubah ali pa na palčki.
Prav tako so vedno bolj priljubljene sladoledne lučke, katere z našimi surovinami lahko izdelate hitro in enostavno.
Poleti pa lahko vstopite tudi na trg družinskih praznovanj z izdelavo sladolednih tort!
Bistvo teh predpripravljenih sladolednih variant je v tem, da:
Prav delovanje izven sezone se mnogim v svetu sladoleda ne zdi smiselno, pri tem pa mnogokrat pozabljajo na svoje goste, ki bi si velikokrat tudi pozimi z veseljem privoščili kepico ali pa predpakirano sladoledno razvajanje!
Seveda so zgoraj omenjeni pripomočki za sladoled dosegljivi v naši spletni trgovini Makaboshop.
Morda se vam bo zdela ta objava zelo reklamno naravnana, namenjena pa je temu, da preverite, ali ste se letos res dobro pripravili na sladoledno sezono, ki prihaja!
Če pa razmišljaš o sladoledu kot o tvoji novi karierni priložnosti, si shrani ta seznam!
Z njim zagotovo ne boš pozabil na malenkosti, ki lahko na koncu pomenijo bistveno razliko med "prodajati" in "prodati"!