Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaOd leta 2012 je sladoled edina hrana, ki ji je Evropski parlament posvetil dan. Praznovanja že enajsto leto potekajo 24. marca in Evropski dan obrtniškega sladoleda je postal praktično nepogrešljiv, tudi v Sloveniji.
Kakovostna proizvodnja tradicionalnega italijanskega obrtniškega sladoleda si vsekakor zasluži svoj dan!
Posebnost dneva sladoleda je okus leta, ki ga vsako leto izbere ena od sodelujočih držav – z izjemo lanske desete obletnice, ko je o receptu za okus leta Dolce Sinfonia odločala posebno tekmovanje med evropskimi proizvajalci sladoleda, ki ga organizira Artglace v sodelovanju z Longarone Fiere Dolomiti in Italian Exhibition Group (IEG).
Tako bo po "Mantecadu", ki ga je izbrala Španija, Evropski dan obrtniškega sladoleda 2023 obeleževal okus "Apfelstrudel" (ali po slovensko "jabolčni štrudelj" ali "jabolčni zavitek"), ki ga je izbrala Avstrija.
Gre za sladoled na beli osnovi, ki mu je dodana jabolčna kaša, aromatizirana z rumom in limoninim oljem. Druge sestavine, ki so značilne za »Apfelstrudel« in ki ne smejo manjkati niti v klasični, pečeni različici, so cimet v prahu, rozine sultanine, po možnosti temne, in na koncu ščep kruhovih drobtin.
Takšen bo torej izgledal letošnji poklon klasičnemu sladkemu simbolu Avstrije, ki je poznan daleč preko njenih meja.
Dodajamo pa še povezave do nekaj izdelkov iz naše ponudbe s katerimi lahko pričarate okuse jabolčnega štrudlja:
Cimetova sladoledna pasta je odličen izdelek, s katerim lahko izdelate orientalski sladoled ali pa odlično osnovo za štrudljev sladoled.
Njen intenziven okus lahko uporabite tudi pri izdelavi kremastih slaščic, moussov ali pa strjenk in zmrzlin, katerim želite dodati cimetovo noto.
Pakirana je v priročni 3,5kg plastični posodi z ročajem.
Bogat preliv za sladoled se ponaša s koščki jabolk, rozin, vsebuje pa tudi maslo, smetano in kanček cimeta.
Ravno zgornja kombinacija ga uvršča v odličen preliv s katerim boste lahko vonj jabolčnega zavitka brez težav prenesli v sladoledno vitrino ali pa na krožnik vaše nove slaščice.
3kg priročno pakiranje bo zadostovalo za kar nekaj kilogramov sladoleda.
Drugi preliv sliši na ime JABOLKO in CIMET, prihaja pa od našega dobavitelja Leagel, ki ima sedež v San Marinu.
Koščki jabolka in drobci cimeta so v odličnem razmerju in nudijo odličen okus in pookus.
Pakiranje je malenkost manjše, vseeno pa nudi odlične rezultate, tako pri izdelavi slaščic, kot tudi sladoleda z okusom jabolčnega zavitka.
Za novosti s področja sladoledarstva in slaščičarstva vpiši spodaj svoj email. 1-2x na mesec pošljemo uporabne novičke, dodamo pa tudi kakšno kodo za popust.