Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaLeto 2025 je prineslo nove in sveže ideje, kreativne okuse in inovacije na področju sladoleda.
Vse od vonjav, ki obogatijo izkušnjo uživanja sladoleda, pa do zanimivih sladolednih kompletov ter sadnih pripravkov za sladoledne sorbete.
Še enkrat se je pokazalo, da pri proizvodnja sladoleda ne gre le za ustvarjanje najljubše slaščice poletja, ampak lahko sladoled popeljete na raven umetnosti.
Spodaj bomo na kratko pregledali vse pomembne novosti, ki smo jih razdelili na kratka poglavja.
Ste vedeli, da hladnost sladoleda onemogoča zaznavanje arom?
Ampak letos lahko to spremenite - s posebnimi sladolednimi parfumi.
Z uporabo eteričnih olj in naravnih izvlečkov lahko zdaj gostom ponudite sladolede, ki poleg njihovega okusa vključujejo tudi dodane vonjave.
In kakšen je rezultat?
Sladoled postane popolna čutna izkušnja saj s sladolednim parfumom dodate na porcijo sladoleda tudi poseben in zapomnljiv vonj.
V ponudbi so posamezne vonjave ali pa kompleti različnih vonjav.
Če so bili lani vsi navdušeni nad kompletom Trolls sladoleda, smo letos dobili še nekaj protagonistov.
Vsak od teh kompletov prinaša nekaj posebnega, bodisi hrustljavost sicilijanskega kanolija, sladko-slano kombinacijo tacosa ali eleganco v italijanski klasiki Babá al Rum.
Vrhunski sladoledni kompleti so pripravljeni za veliko količino sladoleda, pri čemer imate pri nekaterih proste roke pri dekoriranju sladoleda.
Komplet | Opis | Zakaj ga imamo radi? |
---|---|---|
Kit Cannolo Siciliano | Sladoledna krema iz rikote (skute) in preliv z drobljenimi sicilijanskimi kanoliji. | Popolna sicilijanska kombinacija mehkega in hrustljavega. |
Kit Choco-Caramel Taco | Sladoled, ki spominja na taco: čokolada, karamel in slani arašidi. | Sladko-slana eksplozija okusov. |
Kit Babà al Rum | Okus sladolednega klasičnega babà mignona, namočenega v rumu. | Tradicija in intenzivnost Italije v enem. |
Sadni prelivi dodajo sladoledu novo dimenzijo.
Letošnji trendi so res posebni:
Preliv | Opis |
---|---|
Preliv Amarena SZA | Preliv z višnjami brez dodanega sladkorja. Popoln za tiste, ki želijo gostom ponuditi bolj zdravo možnost. |
Preliv Boero | Preliv z okusom čokolade, likerja in kandiranih češenj. Elegantna, a kompleksna izbira. |
Preliv Jagoda in Rabarbara | Svež in nepričakovan okus združuje sladkost jagod in nežno kislost rabarbare. |
Preliv Sliva | Preliv s kremasto teksturo in okusom zrelih sliv. |
Ti prelivi so idealni za dodajanje personaliziranega pridiha vsakemu sladoledu.
Največkrat se jih lahko uporabi na sladoledu enakega okusa.
Lahko pa jih dodate tudi na različne "belo obarvane" sladolede z mlečnimi okusi - mascarpone, jogurt, kefir, skuta ali pa npr. ricotta.
Izdelava sladoleda je umetnost in kot je za vsako umetnost značilno, lahko tudi tu trdimo, da je na voljo več tehnik.
Tekstura sladoleda je izrednega pomena.
Navadno s pastami, ki so izredno gladke dosežemo aromatiziranje sladoledne mase, za končen izgled in mojstrsko prezentacijo sladoleda pa se uporabi preliv.
In tudi tukaj lahko rečemo, da letošnje novosti obetajo še bolj barvite in pestre sladoledne vitrine.
Preliv krema Chocopistacchio Corn Flakes
Sladoledna krema iz pistacije z dodatkom koruznih kosmičev.
Kombinacija kremastega in hrustljavega je kot nalašč za ljubitelje presenečenj.
Lešnikov in mandljev okus, obogaten s hrustljavimi drobci palačink.
Ta elegantna krema spominja na praline in navduši preprosto vsakega.
Bela čokoladna krema z drobljenimi temnimi piškoti (Oreo) je popolna kombinacija kontrastov, ki navduši s svežino in hrustljavostjo.
Kremni prelivi z okusom rumenega citrusa in koščki liofiliziorane limone bo kot nalašč za letošnje eksperimentiranje v obliki kremino sladoleda.
Nov in hrustljav Loveria kremni preliv, ki je izdelan z zgoščenim pomarančnim sokom in obogaten z liofiliziranimi pomarančnimi rezinami.
Vse skupaj pričara odličen meditaranski okus.
Glede na popularnost dubajske čokolade, je zelo naraslo tudi povpraševanje po različnih pistacijevih izdelkih.
Leagel je na to odgovoril z okusnim pistacijevim topingom.
Fruttea predstavlja linijo novega, izboljšanega koncepta sadnih pirejev podjetja Giuso.
Fruttea vsebuje kar 70 % sadja in je pripravljena za takojšnjo ustvarjanje sladolednih mojstrovin.
Letošnja novost se ponaša s petimi okusi:
Fruttea Jagoda – svežina in sladkost poletja.
Fruttea Gozdni sadeži – okus jagodičevja v vsem svojem sijaju.
Fruttea Malina – rahlo kiselkast, a osvežujoč gozdni okus.
Fruttea Mango – eksotičen tropski pridih ne sme manjkati v sladoledni vitrini.
Fruttea Maracuja (Pasijonka) – kiselkasto-sladka kombinacija, ki navduši.
Fruttea pireji so v vrečkah pripravljeni sladoledni produkti, ki imajo dodana vlakna in ne vsebujejo umetnih barvil.
So popolna izbira za naravne in osvežujoče sorbete, saj jim je potrebno dodati le vodo in sladkor.
Frutteo pa lahko uporabite tudi za izdelavo polnil v tortah in sladicah - v kombinaciji z izdelkom UNICO1.
*** *** ***
Kaj pa ti?
Si pripravljen na raziskovanje novih sladolednih okusov?
Nekatere izmed zgoraj omenjenih novosti bomo predstavili tudi na 18. Sejmih okusov GASTExpo.
Pridruži se nam med 29.1.2025 in 1.2.2025 na Gospodarskem razstavišču, Hala A2, razstavni prostor 66.