Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaLetos je čast izbrati sladoledni okus za mednarodni dan sladoleda dobila Belgija.
In zanj je seveda izbrala svoj znameniti Gaufre de Liège oziroma lieški vafelj!
Evropski dan obrtnega sladoleda, ki ga vsako leto praznujemo 24. marca, je letos že dvanajsti po vrsti . Letošnji okus je izbrala Belgija, ki okus leta namenja eni svojih najbolj značilnih in cenjenih sladic. Razglasitev okusa je kot vedno potekala na 63. sejmu MIG v italijanskem mestu Longarone.
Gelato day vsako leto poteka že 24. marca in neuradno velja za začetek sladoledarske sezon. Dogodek je navadno zelo zanimiv za gurmane vseh starosti v Evropi (in širše), pa tudi pomembna priložnost za promocijo obrtniškega sladoledarskega znanja.
Po lanskem "Apfelstrudlu", ki ga je izbrala Avstrija, je torej sladoledni okus leta 2024 "Gaufre de Liège" ali lieški vafelj.
Ta tip vaflja, ki ga dobite v praktično vsakem belgijskem mestu, je običajno štirioglate oblike, masa za vaflje iz katerega je narejen pa je še posebej sladka in običajno odišavljena z vanilijo ali cimetom.
Organizatorji Gelato Day-ja priporočajo, naj gre za sladoled, ki je narejen na čimbolj nevtralni osnovi z okusom vanilije in cimeta, katerega lahko popestrite s slanim maslom. Za dekoracijo seveda izberite pravokoten vafelj.
Torej, za osnovo lahko uporabite kakršnokoli mlečno bazo, ki ji dodate kanček CIMETOVE PASTE in morda malce NASTRGANEGA VANILIJEVEGA STROKA.
Za preliv pa vam priporočamo nežen PRELIV Z OKUSOM KARAMELE IN SLANEGA MASLA.
Skrivnost priprave odličnega vaflja se pa skriva predvsem v dveh stvareh.
Prva je seveda odličen pekač za vaflje - ta vam lahko bolj kot poleti pride prav spomladi in jeseni, ko lahko sladoledno sezono podaljšate z vaflji.
Druga stvar pa je seveda masa za vaflje!
V spletni trgovini Makaboshop.si ponujamo že pripravljeno praškasto mešanico s katero boste prez težav pripravili navaden belgijski vafelj ali njegovo bolj moderno, mehurčkasto različico.
Ste torej pripravljeni na super začetek letošnje prodaje sladoleda?
Želimo vam čimveč obiskovalcev, odlične nove okuse, ter seveda nepozabne in sladke spomine!