Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Kremino z orehi in karameliziranimi figami

Recept za kremino z orehi in karameliziranimi figami

Kombinacijo fig in orehov smo omenili že takrat, ko smo spisali podroben članek o tem, kako izdelati figov sladoled.

Tokrat vam predstavljamo profesionalni recept za kremino sladoled, kateri bo poskrbel za odličen jesenski sladoledni okus, kjer se bosta prepletala okus orehov in karameliziranih fig.

Takšna kombinacija je odlična pri prehodu v zadnji del sladoledne sezone.

Sestavine za sladoled (po plasteh)

 

 

Postopek priprave figovo orehovega kremina

V polikarbonatno ali inox banjico za sladoled vlijte 400g hrustljavega preliva CHOCOCRUNCH. Kremo poravnajte s špatulo in jo ohladite v šokerju.

Med ohlajanjem spodnje plasti, v karafi s pomočjo metlice ali električnega mikserja premešajte mleko, bel kremni preliv in orehovo pasto.

Zmes vlijte v sladoledni stroj, in ko le-ta zaključi zamrzovalni cikel, z njo nadevajte ohlajeno banjico z že strjenim prelivom.

Posodo postavite v šoker še za nekaj minut.

Dekoracijo skončajte z nanosom preliva iz karameliziranih fig - nekateri dodatno eksperimentirajo in prelivu dodajo še npr. balzamični kis ali alkohol.

V naši najnovejši ponudbi pa se je pred kratkim znašel tudi poseben orehov preliv z dodatkom karamele, ki je tudi enkraten

Preizkusite in stestirajte!

Za končno piko na i lahko za dekoracijo uporabite tudi orehova jedrca.

Posodo s sladoledom ohladite v šokerju in jo nato postavite v sladoledno vitrino.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.