Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Sladoled Ghiotto

Sladoled Ghiotto

Pravi sladoledarski mojstri zanjo porabiti čisto vse "ostanke" - tudi, ko govorimo o polomljenih kornetih ali sladolednih dekoracijah.

Tokratni sladoled je verzija lešnikovega sladoleda, katerega pa poleg hrustljavih praženih lešnikov dodatno obogatijo še koščki krhkih vafljev.

Na ta način lahko porabite ali pa na drugačen način predstavite vafelj, ki predstavlja del vsake sladoledne ponudbe.

Seveda pa tak sladoled vsebuje gluten, zato pazljivo pri postrežbi!

Sestavine za sladoled Ghiotto:

Postopek izdelave sladoleda

Za doziranje, odmerjanje in mešanje se pri izdelavi sladoleda najbolje obnese več-litrska merilna posoda, po potrebi pa tudi kuhinjska tehtnica, na katero merilno posodo postavite.

Dobro zmiksajte lešnikovo pasto, mlečno osnovo za sladoled in dekstrozo v prahu.

Pripravljeno zmes vlijte v aparat za sladoled in pustite, da zmes dobro zamrzne.

Med izmetom sladoleda v sladoledno banjico uporabite lešnikov preliv Loveria in drobljene lešnike ter koščke vafljev.

Izdelajte končno obliko sladoleda in banjico postavite v šoker ter jo tam pustite približno 10 minut.

Pred postavitvijo sladoleda v sladoledni vitrino dokončajte dekoracijo s prelivom in s posipom.

 

Če želite še kakšen dober recept za sladoled, nadaljujte na recept za profesionalni sladoled.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.