Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaLinška torta velja za najstarejšo znano torto na svetu in je bila z imenom "Linzer Torte" dokumentirana že leta 1696. Kdo je torti dal ime oziroma jo izumil, bo za vedno ostala skrivnost.
Najstarejši recept zanjo izhaja iz 300 let stare kuharske knjige, kjer so omenjene (tudi danes) glavne sestavine, kot so maslo, mandlji, sladkor, moka ipd.
Spodaj predstavljen recept je odlična ideja tudi za vašo sladoledno vitrino, da z njo razveselite vse, ki obožujejo sladoled in imitacije famoznih slaščic.
Postopek priprave sladoleda
Za lažje in hitrejše odmerjanje količin posameznih sestavin se v sladoledarstvu odlično izkaže merilna posoda in kuhinjska tehtnica, za vmešavanje pa si omislite metlico za stepanje.
Odmerite pravo količino sladoledne mase in vanjo dodajte lešnikov pesto in pasto za muffine in medenjake.
Vse skupaj dodobro premešajte in vlijte v sladoledni stroj.
Ob izmetu iz aparata za sladoled si s špatulo pomagajte in v sladoled vmešajte brusnični preliv. Nekaj sladoleda si privarčujte za končno dekoracijo s slaščičarsko vrečko.
Sladoled v banjici poravnajte ter jo prelijte z mandljevim prelivom in jo za nekaj časa, približno 10 minut, pustite v šokerju, da se dodobra ohladi.
Ko se sladoled ohladi dokončajte dekoracijo s pomočjo dresirne vrečke, brusničnega preliva in lešnikov, kot na sliki.