Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Gurmanski sladoled z oljčnim oljem - gurmanska mojstrovina za poobedek

Tokrat vam predstavljamo poseben sladoled.

Sladoled, ki je narejen iz oljčnega olja je zagotovo nekaj posebnega in velja bolj za gurmansko poslastico kot običajen sladoledni okus.

Njegova značilnost je, da združuje bogato kulinarično dediščino, ampak na inovativen način.

Slovenija je v svetu vedno bolj znana po kakovostnih ekstra deviških oljčnih oljih, in ravno takšno olje predlagamo, da uporabite pri izdelavi tega sladoleda.

Sladoled z oljčnim oljem postrezite ob posebnih priložnostih, kjer naj sladoled služi kot platno za razkrivanje subtilnih okusov in arom cveta slovenskega oljčnega olja!

Sestavine za sladoled z olivnim oljem:

Postopek izdelave sladoleda

Vodo ogrejte na okrog 45°C in vanjo vmešajte sol, dekstrozo in vegansko bazo.

Nato, med mešanjem, počasi vlivajte še ekstra deviško olje.

Pripravljena mešanica naj cca. 10 minut počiva, nato pa jo ponovno premešajte in vlijte v stroj za izdelavo sladoleda.

Ta naj opravi svoj cikel zamrzovanja, nato pa izmecite sladoledno maso v banjico.

Tako pripravljen sladoled lahko okrasite z oljčno vejico.

Pri postrežbi sladoleda na krožniku pa vam svetujemo, da pred stranko na sladoled pokapate še nekaj kapljic taistega oljčnega olja.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.