Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaIntoleranca na laktozo ni nekaj novega.
Vendar nemalokrat se zgodi, da se tudi mojstri slaščičarji znajdejo v zagati, kako klasične slaščice pripraviti tako, da bodo primerni tudi za alergike.
Poleg njih pa so med gosti seveda tudi vegani.
Rešitev predstavlja uporaba rastlinskih vrst mleka, ki laktoze ne vsebujejo.
Ta so povečini idealna za pripravo ravno takšnih slaščic ali sladoleda.
Veganska panakota izdelana na mavrični način predstavlja le enega izmed morebitnih odgovorov na dobro vegansko in brezlaktozno slaščico.
V receptu uporabljena naravna barvila pa predstavljajo izvrstno rešitev za obarvanje posameznih komponent slaščic.
Za izdelavo lahko uporabite klasičen model za panakoto ali pa slaščico izdelate v prozornih kozarčkih za sladice.
Na takšen način se resnično pokaže znanje in izvrstno poznavanje najrazličnejših tehnik, ki so v slaščičarstvu nujna.
Spodnje količine zadostujejo za 4 porcije panakote brez laktoze.
Da bi izdelek postal resnično lep, vam svetujemo, da si pripravite 4 posodice, izdelujete pa eno po eno.
Na takšen način bo vsak posamezni sloj, iz katerega je veganska panakota sestavljena, ohlajen in strjen, preden boste nanj vlili naslednjo barvno zmes.
V posodi zmešajte 50ml sojine smetane, 80 ml mandljevega mleka, 10g sladkorja v prahu, 5g želatine v prahu in sojino mleko.
Tekočino nalijte v 4 kozarčke oziroma v silikonski model. Poskrbite, da bo v vsakem približno enaka količina.
Kozarčke dajte v hladilnik in jih tam pustite vsaj 30 minut, da se tekoča masa zgosti.
Nadaljujte s pripravo ostalih barvnih mas, po končanem postopku pa vse skuapj pustite v hladilniku še vsaj 1 uro.
Po tem lahko steklene kozarčke oziroma veganske panakote brez mleka izvlecete iz silikonskih modelov in postrezete.