Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaTokratni recept je posvečen pripravi mini potičk, le da jim je dodan še poseben barvni preliv.
"Bundt cake", znan tudi pod imenom "Gugelhupf" ali "Kugelhupf", nekje po Sloveniji pa tudi kot kuglof ali šarkelj, svoje ime dolguje posebnemu modelu, ki se uporablja za tole torto.
Navadno se takšno pecivo peče okrog božiča, prileže pa se praktično v vsakem letnem času in za vsako priložnost.
Klasični recept za šarkelj navadno vsebuje veliko masla, sladkorja, grenkega kakava in sesekljane oreščke. Piko na i pa lahko predstavlja tudi glazura, ki še dodatno poudari sladkost te slaščice.
Za tole sladko glazuro ali "icing", kot mu nekatere pekarice rade rečejo, smo uporabili naravna barvila iz naše ponudbe, ki se odlično izkažejo pri izdelavi takšnih domačih specialitet. Pri receptu za mini potičke pa smo uporabili "lažji", in ne tako nasiten recept.
Za mini potičke vam bo prišel prav silikonski model za mini potico, recept pa bo zadostoval za približno 2 polnjenji, torej 12 kosov mini potičk.
Za mini potičke:
Za glazuro ali sladkorni icing:
Pečico predhodno segrejte na 180°C. Medtem ko čakate, da pečica doseže želeno temperaturo, se posvetite pripravi testa za mini potičke.
V skledi zmešajte vse suhe sestavine: moko, sladkor, pecilni prašek in cimet. Mešajte dokler ne dobite homogene zmesi.
V drugi posodi pa s pomočjo vilic stepite cela jajca z mlekom in sončničnim oljem.
To mešanico nato zmešajte s suhimi sestavinami. Na tej točki svetujemo, da uporabite električni palični mešalnik z metlico, in vse dobro premešajte.
Vdolbinice modelčka namastite (dobro se obnese olje v spreju) in jih nato napolnite do 2/3 prostornine.
Specite jih v ogreti pečici, približno 20 minut in jih kasneje odstranite ter pustite, da se popolnoma ohladijo
Zdaj lahko nadaljujete z glazuro.
Stepite beljak in ga razdelite v 4 sklede, približno 10 gramov na skledo.
Uporabite skledo, ki je nizka in ima večji premer kot mini potička.
V vsako skledo dodajte 30 gramov sladkorja v prahu, žličko koruznega škroba in 2g naravnega barvila.
Dobro premešajte (za to se odlično obnese ročna metlica za stepanje), pokrijte s plastično folijo in pustite počivati približno 10 minut na sobni temperaturi.
Pečene mini potičke obrnite z ožjim zgornjim delom navzdol in jih pomočite v glazuro.
Zatem jih postavite na krožnik in dokončajte dekoracijo s posipom iz mletega sladkorja.