Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Domači makroni z nadevom iz bele čokolade in malin

Domači makroni z nadevom iz bele čokolade in malin

Spodnji recept je še posebej primeren, če ste si vedno želeli pripraviti makrone, pa za to niste zbrali dovolj poguma.

V primeru, da vas ta francoska slaščica še vedno mika, za peko pa nimate dovolj časa, vam predlagamo, da obiščete našo spletno trgovino Makaboshop, kjer so predstavljeni vsi že predpečeni makroni. Te morate le napolniti in že lahko uživate.

Druga rešitev je, da se odločite za že pripravljeno mešanico za makrone, kateri le dodate vodo in že jih lahko pečete.

Za spodnje macronse boste potrebovali približno eno uro, vendar boste na koncu boste videli, da se je splačalo.

Sestavine zadostujejo za približno 24 makronov (to je 48 polovičk).

Dobro je tudi, da si predhodno omislite tudi dresirno vrečko za lažje doziranje ter pekač za makrone. Slednji vam bo prav prišel predvsem pri tem, da boste dozirali vedno enako količino, kar bo za posledico imelo popolnoma enake makrone!

Sestavine za domače makrone:

Začetna priprava mase za makrone:

Vse suhe sestavine stresite v posodo in jih dodobra premešajte.

Nato uporabite sito in vse skupaj presejte. Cilj je dobiti čimbolj gladko zmes, iz katere boste nato izdelali makrone.

Postopek ponovite vsaj trikrat.

Nato v suho zmes vmešajte 1 beljak (oziroma polovico beljakov) ter vse skupaj dobro premešajte.

Čvrsto mešajte, dokler ne dobite mehkega, a kompaktnega testa. Skledo nato pokrijte s plastično folijo in pustimo počivati.

Drugo polovico beljakov boste potrebovali za pripravo italijanske meringe spodaj.


Sestavine za pripravo italijanske meringe:

Priprava meringe:

V ponvi zmešajte vodo in sladkor ter postavite na štedilnik na zmeren ogenj.

Zavrite, pri nadzorovanju temperature si pomagajte z digitalnim termometrom za kuhanje.

Medtem v stekleni posodi z metlico za stepanje stepite beljake z žličko sladkorja. Ko temperatura sirupa na ognju doseže 110°C, z električno metlico stepemo beljake v drugi posodi.

Ko temperatura sladkornega sirupa doseže 118 C, ugasnite ogenj in sirup med neprestanim mešanjem vlijte v beljake.

Mešajte še toliko časa, da se zmes ohladi in tako dobimo čvrst in zelo sijoč "meringue".

 

Priprava makronaže:

Mešanici, ki ste jo prej pustili počivati pod polivinilom, dodajte 2 žlici meringe.

Z lopatko in z gibi od spodaj navzgor vmešajte maso, postopoma dodajajte še preostalo italijansko meringo.

Korak je zaključen, ko dosežete takšen učinek, da iz lopatice, ko jo dvignete, vaša gladka zmes za makrone teče gladko, kot svilen trak!

 

Brizganje in peka makronov:

Na dno kovinskega pekača položite silikonsko podlogo ali pekač z že vrisanimi krogi za makrone.

Če tega nimate, si lahko pomagate z dvema plastema peki papirja. Spodnji naj ima narisane kroge, čez njega pa dajte praznega.

Nato zmes vlijte v slaščičarsko vrečko in makrone enakomerno nabrizgajte, od središča kroga proti vrhu.

Pustite jih počivati približno ​​pol ure oziroma toliko časa, da so makaroni suhi na otip.

Pečico segrejte na 150° v ventilatorskem načinu, pri čemer pazite, da je površina piškotov suha! 

Makrone pecite približno 13-15 minut in ko so pečeni, jih pustite počivati še ​​vsaj pol ure.

 

Med čakanjem, da se domači makroni ohladijo se lahko posvetite pripravljanju ganaša iz bele čokolade in malin za nadevanje makronov.

Sestavine za ganaš:

Priprava ganaša:

V ponvi zmešajte segrejte maline in jih pokuhajte; če imate malinov pire, ga malenkost reducirajte.

Pire nato pretlačite skozi cedilo, da odstranite semena in dobite gosto in gladko živordečo omako.

V ločeni kozici zmešajte omako z belo čokolado, kremo in čajno žličko naravnega rdečega barvila.

Postavite na ogenj in med nenehnim mešanjem vse skupaj skoraj zavrite.

Nato pripravljen rozkast ganaš prelijte v skledo, in ga tam pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Potem ga za vsaj 2 uri postavite v hladilnik

 

Dekoriranje in sestavljanje domačih makronov:

Tako, čaka vas le še sestavljanje makronov.

Za še boljši in ekspresionistični učinek, se lahko z domačimi makroni še malenkost poigrate.

Uporabite čopič, kapljco vode in naravno rdeče barvilo.

Posušene piškotke (samo tiste, ki jih boste uporabili za pokrov, nežno premažite z mešanico vode in rdečega barvila.

Učinek bo fantastičen!

 

Nato ganaš vzemite iz hladilnika in ga premešajte. Napolnite ga v slaščičarsko vrečko.

Medtem uskladite in najdite vsakemu spodnjemu dela makrona približno enako velik in oblikovan pobarvan dvojček, ki bo služil kot pokrov. 

Na spodnji del stisnite nadev, nato pa ga pokrijte s pripadajočo polovico.

 

 

Tako pripravljene domače makrone lahko uporabite tudi čez približno 48 ur - v tem primeru jih shranite v nepredušno zaprto posodo in jih dajte v hladilnik!

 

Pa dober tek!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.