Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaV tokratnem receptu vam bomo predstavili klasičen recept, katerega lahko uporabite za domači pekač za vaflje.
Enako dobro kot doma, se mešanica seveda lahko uporabi tudi za profesionalni pekač za vaflje, če želite tudi svojim gostom v lokalu ponuditi te puhaste in mehke, a hrustljave vaflje!
Vsekakor pa si, preden se pri vas oglasijo inšpektorji, oglejte tudi kako izgleda naše že pripravljeno testo za vaflje oziroma masa za palačinke.
Namreč, še posebej peka palačink ali priprava vafljev v premičnih gostinskih obratih brez tekoče vode je lahko velik zalogaj.
Pripravljena mešanica pa je odlična rešitev za tovrstno peko slaščic! Poenostavi in hkrati pohitri izdelavo mase in peko vafljev!
No, da ne bomo preveč dolgovezili, si oglejmo, kaj boste doma potrebovali za pripravo teh slastnih vafljev!
Stopite maslo in ga zmešajte skupaj z jajci in mlekom.
Dodajte moko, 2 žlici sladkorja, sol in pecilni prašek.
Vse skupaj zmešajte (lahko z metlico ali pa z električnim miskerjem), dokler ne dobite gladke zmesi.
Vklopite aparat za peko vafljev in počakajte, da se segreje. Nato vlijte maso v aparat.
Pecite jih toliko časa, dokler ne postanejo zlati.
V ponvi segrejte 4 žlice sladkorja in 1 žlico vode, in vse skupaj mešajte, dokler ne dobite svetle karamele.
Dodajte še 150ml smetane in mešajte, dokler ne dobite gladke kreme.
Seveda imamo v naši ponudbi veliko prelivov in med njimi je tudi karamelni toping!
Vaflje postavite na krožnik, za posip uporabite sladkor v prahu. Poleg postavite nekaj svežega sadja, kot so npr. maline ali borovnice, ki bodo dodale svežino.
Na vrh vafljev posadite kepico vanilijevega sladoleda, nato pa vse skupaj prelijte s karamelnim prelivom.
Pa dober tek!