Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Mini korneti - recept za mini kornete s čokoladnim oblivom

Mini korneti s sladoledom in čokoladnim oblivom

Majhni kornetki, ki so napolnjeni z biskvitom, podobno kot sladoledne lučke ali caksicles so odlična ideja in lahko popestrijo še tako turoben dan.

Izdelava kornetkov je prav tako odlična ideja za otroško tematsko delavnico npr. na rojstnem dnevu ali kakšnem drugem praznovanju in druženju (seveda ne takrat, ko veljajo protikoronski ukrepi!).

Za spodnje kornetke boš potreboval silikonski model FIAMMA in nekaj klasičnih slaščičarskih surovin, ki jih najdeš v vsaki kuhinji, kjer se rado peče in topi čokolado.

Bazo za sladoledne lučke pa lahko naročiš pri nas, saj jo boš lahko porabil tudi pri izdelavi klasičnih sladolednih lučk z drugimi silikonskimi modeli.

Spisek sestavin:

Pripomočki:

Tabela za preračun potrebnih količin za izdelavo mini kornetkov
Mini kornetki s sladoledom Baza za lučke (g) Sladkor (g) Mleko (ml)  Mini kornetki (kos)
26kos - 1 silik. model 37,5 50 250 26
36kos 50 65 330 36
54kos 75 100 500 54
108kos 150 200 1000 108

 

Svetujemo ti, da si pripraviš le toliko sladoledne baze, kolikor jo boš potreboval za izdelavo potrebnega števila mini kornetkov. No, pa ša kar je boš poskusil.

Recept za mini kornetke s sladoledom po korakih

1. Sladoledno bazo zmešaj s potrebno količino kristalnega sladkorja in mleka.

2. S kotno lopatko napolni vdolbinice v silikonskem modelu. Preostalo bazo lahko pustiš v hladilniku in jo porabiš kasneje, po prvem zamrzovanju.

Polnitev silikonskega modela z sladoledno bazo za lučke

3. V napolnjene vdolbinice silikonskega modela nežno vtisni mini kornetke. Model z narobe postavljenimi mini kornetki postavi v šok komoro ali zamrzovalnik (če kornetke delate doma, počakajte, da zares dobro zamrznejo - 4 ali več ur).

Polnitev mini kornetkov

4. Medtem segrej čokoladni obliv Stickaway Temna čokolada in vzemi model s kornetki iz zamrzovalnika. Začni z odstranjevanjem mini kornetov iz modela.

Mini korneti se previdno odstranijo iz modela.

5. Mini kornetke pomakaj v čokoladni obliv. Po želji jih dekoriraj s posipom iz drobljene pistacije.

Mini korneti v čokoladnem oblivu se približujejo granulatu pistacij.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.