Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaPita iz krhkega testa ali crostata je zelo poznana v italijanskem okolju.
Krhko sladko testo je odlična podlaga za navadno sadni nadev, katerega lahko v hladnejših časih nadomestite z marmelado. Pri slednji bodite pazljivi, da je termostabilna; to pomeni, da je odporna na vročino, ki je prisotna pri peki.
Pri dotičnem receptu smo uporabili marmelado iz robidnic, ki pa jo lahko nadomestite tudi s kakšno drugo marmelado po vaši želji!
Za peko pit se odlično izkaže pekač za pito - nekateri preferirajo kovinskega, drugi takega s snemljivim dnom, tretji pa silikonskega, ki ga lahko uporabijo tudi za npr. cheesecake.
Odločitev je vaša, menimo pa, da je pita izvrstna slaščica, ki se prileže vsaj nekajkrat na leto.
Margarino z maslom približno 30 minut pred delom vzemite iz hladilnika in jo pustite na sobni temperaturi.
Nato v planetarnem mešalniku ali robotu pregnetite margarino, mleti sladkor, rumenjak.
Nato v mešanico dodajajte presejano moko, škrob in cimet v prahu in vse skupaj pregnetite do enotne, homogene zmesi.
Pripravljeno testo naj počiva na hladnem približno 8 ur, najbolje da čez noč v hladilniku.
Pečico segrejte na približno 180°C.
Testo razvaljajte na 3,5mm in ga položite v pekač. Z ostankom krhkega testa oblikujte tanke trakce za izdelavo za pito značilne mreže.
Dno pekača, ki je sedaj obloženo s krhkim testom narahlo prepikajte z vilicami, vendar tako, da ne poškodujete pekača.
Zatem nanesite plast marmelade, čezenj pa poveznite tanke trakce in jih križajte tako, da izdelate značilen vzorec za pito.
Pečemo približno 20-25 minut v pečici pri 180 stopinjah.
Ko je pita pečena, jo pred serviranjem potresemo z nekaj sladkorja v prahu.
Tukaj pa smo objavili čisto pravi recept za krhko testo, katerega lahko uporabite za peko piškotov ali pit.
Nad njim boste gotovo tudi navdušeni!