Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Veganski sadni sladoled [JAGODA, MELONA, KIVI ...]

Veganski sladoled - odgovor na sodobne trende potrošništva

Tu zbrani recepti za sadne veganske sladolede vam bodo pomagali pri širitvi izdelkov za vašo sladoledno vitrino v sladoledarni ali za izdelavo domačega sladoleda. Veganski sladoled namreč ni nič drugega kot srečanje med tem sladkim okusnim desertom in vegansko filozofijo, ki temelji na spoštovanju živali, narave in planeta.

Spodaj predstavljeni recepti za veganski sladoled namreč vsebujejo le izdelke, ki so obogateni z oljčnim oljem in rastlinskimi ali sadnimi dodatki ter ne vsebujejo:

  • živalske maščobe,
  • laktoze,
  • holesterola,
  • glutena,
  • gensko spremenjenih organizmov (GSO).

Veganski sladoled je naš predlog za razširitev ponudbe sladoledov, ki jih lahko dobite na slovenskem trgu Sledenje novim sladolednim trendom ni namreč nič drugega kot spremljanje različnih družbenih sprememb, ki se odražajo na drugačnih prehranjevalnih navadah, vedenju potrošnikov in prilagajanju trga nanje.

Sodobni potrošnik namreč pozna nove trende in je pripravljen poskusiti nekaj novega in drugačnega. Prav je, da ste o tem obveščeni in da se znate na spremembo odzvati in mu ponuditi le najboljše.

Pri izdelavi sadnih veganskih sladoledov (in tistih z dodatkom zelišč ali zelenjave), je vhodna surovina 100% veganska, posebno pozornost pa namenite npr. dodatkom oziroma pastam, izdelanih iz oreščkov - če niso deklarirane kot 100% naravne paste (navadno imajo oznako GOLD; SUPERIOR ipd), lahko vsebujejo umetna barvila, živalske dodatke ipd.

Veganski sladoled - klasični recept za veganski sadni sladoled

*Spodnji recept je izdelan za sladoled z okusom jagode, mirne volje pa lahko jagodo nadomestite s spodnjimi tipi sadja (dodate lahko sveže ali zamrznjeno sadje):

  • melona,
  • breskev,
  • marelica, 
  • jabolko,
  • kivi, 
  • hruška, 
  • malina,
  • gozdni sadeži,
  • borovnica. 

Sestavine za sadni veganski sladoled

Postopek priprave sladoleda

Vegansko sladoledno osnovo raztopite v vroči vodi (50°C). Nato v zmes dodajte izboljševalec iz olivnega olja in jagode.

Vse skupaj dobro zmiksajte s paličnim mešalnikom, tako da dobite homogeno zmes.

Zmes pustite počivati v hladilniku približno eno uro, potem pa jo vlijte v stroj za izdelavo sladoleda.

Ko sladoledni aparat konča cikel zamrzovanja sladoleda, sladoled izmecite v posodo za sladoled in jo okrasite s svežim sadjem.

Posodo s sladoledom razstavite v vitrini za sladoled!

 

To ni recept za sladoled, ki ste ga iskali? Preverite na naslednji povezavi: sladoled recepti in poiščite vaš nov recept za sladoled!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.