Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaZa različne izdelke slaščičarji uporabljajo različne smetane.
To velja tudi pri uporabi rastlinske smetane, ki jo naše stranke največkrat uporabljajo za uporabo pri proizvodnji sladoleda ali pa hkrati z aparatom za smetano, vendar jo lahko uporabite tudi za izdelavo tort in ostalih slaščic v slaščičarstvu.
Rastlinska smetana (oziroma, bolj pravilno bi bilo, če napišemo rastlinska krema) je sestavljena iz vode, posebej odbranih in kvalitetnih rastlinskih olj in maščob (npr. palmovega olja in sončničnega olja), sladkorja in naravnih stabilizatorjev.
Sladkana smetana, ki jo lahko najdete v našem asortimanu izdelkov za slaščičarstvo sliši na ime Decor Up.
Pakirana je v 1l oziroma 10l tetrapake in primerna tako za domačo, kot tudi profesionalno uporabo.
Na tem mestu naj poudarimo, da rastlinska smetana Decor Up zaradi boljših lastnosti vsebuje tudi mlečne beljakovine - to pomeni, da ni primerna za vegane ali za ljudi z intoleranco na laktozo!
Vsekakor je dobro, da rastlinsko smetano začnete stepati zelo ohlajeno.
Nekateri priporočajo, da naj bi pred stepanjem rastlinsko smetano in posodo v kateri boste smetano stepali, predhodno za nekaj minut postavili celo v zamrzovalnik.
Stepena rastlinska smetana ima izredno kompaktno teksturo.
Prav zato je pomembno, da je biskvit za torto pred nanosom rastlinske smetane res dobro prepojen, saj bo sicer torta ob okušanju delovala preveč suha.
Biskvit za torto namreč iz stepene smetane ne bo dobil tekočine, ki jo nujno potrebuje za sočnost.
Nekateri slaščičarji in slaščičarke se poslužujejo kombiniranja smetan.
Največkrat gre za kombinacijo 50:50, oziroma 70:30 v korist živalske smetane.
Vsekakor vam priporočamo, da zadevo stestirate in se nato odločite katera kombinacija vam najbolj ustreza.
Smetano lahko po stepanju tudi aromatizirate oziroma vanjo vmešate okuse.
V ta namen naše stranke največkrat uporabljajo naše sladoledne paste, ki jih skupaj s koščki prave čokolade oziroma sadja dodajajo stepeni smetani.
Tu naj dodamo, da je rastlinska smetana od živalske smetane veliko bolj obstojna in trdna - teh dveh lastnosti z živalsko smetano brez posebnih dodatkov ne moremo doseči.
Seveda pa lahko uporabite tudi posebno praškasto mešanico - to je smetana v prahu!
Vse kar potrebujete je, da ji dodate hladno vodo in zadevo dodobra premešate oziroma stepete.
Rastlinski kremi v prahu govori v prid tudi veliko daljši rok uporabe!
Želimo vam veliko užitkov pri izdelavi, stepanju in uživanju smetane - pa naj gre za živalsko ali rastlinsko - vsekakor pa v normalnih količinah!