Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaKaki izvira iz Vzhoda. V Evropo naj bi prispel konec 17. stoletja po zaslugi angleškega direktorja botaničnega vrta v Kalkuti, ki je v materino državo prinesel nekaj primerkov. Rastlina rodi obilne količine tega, z vitaminom C zelo bogatega sadja.
Kaki največkrat poberemo še prej kot je čisto mehek in ga shranimo skupaj z npr. jabolki, ki oddajajo etilen – s pomočjo tega, kaki v nekaj dneh dobi značilno mehko strukturo in je pripravljen za uživanje.
Spodaj vam ponujamo popoln recept za kakijev sladoled, katerega lahko pripravite tudi v vaši sladolednici!
sestavine za 4kg banjico sladoleda
V vodi zmešajte kristalni sladkor, glukozni sirup v prahu in sadno bazo.
Posebej očistite in dobro zmiksajte še kaki (končna, očiščena količina naj bo 2400g).
Mešanico vode, sladkorja in baze vlijte in dobro premešajte s kakijevo kašo.
Tako pripravljeno mešanico vlijte v stroj za izdelavo sladoleda.
Ob izmetu sladoleda, ga oblikujte v sladoledni banjici in ga po potrebi okrasite z rezinami svežega kakija ali zelenjem ob kakijevem peclju.
Na naslednji povezavi pa so zbrani vsi recepti za profesionalni sladoled.