Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Recepti za sladoled brez dodanega sladkorja - za celotno sladoledno vitrino!

Za vas smo v tem članku pripravili nabor receptov za sladoled brez dodanega sladkorja, ki bodo vašim poletnim dnem dodali osvežujočo noto, brez da bi tvegali povečan vnos sladkorja.

Zakaj bi morali prebrati ta članek? 

V njem vas čaka svet okusnih in inovativnih kombinacij, ki vam omogočajo pripravo celotne sladoledne vitrine odličnega sladoleda brez dodanega sladkorja.

Spodaj predstavljeni sladoledni niso samo okusni, ampak tudi hranilno bogati in zdravi.

S prebiranjem tega članka boste odkrili, kako preprosto je pripravljati zdrave sladolede.

Prav tako boste razširili svoje znanje. 

Pridružite se nam na tem okusnem potovanju in ustvarite svoje prve sladolede brez dodanega sladkorja s pomočjo posebej za to narejenih profesionalnih produktov!

Izpostavite sladolede, ki so narejeni brez dodanega sladkorja

Takšne sladolede lahko v sladoledni vitrini še bolj izpostavite in tako gostom ponudite nekaj popolnoma novega.

Mlečni ali sadni sladoledi brez dodanega sladkorja?

Zakaj pa ne kar oba?

S pomočjo naših izdelkov za sladoled lahko izdelate tako mlečne kot sadne okuse.

Pozorni morate biti le na to, da tudi paste, ki jih uporabljate ne vsebujejo dodanega sladkorja, zato vam priporočamo uporabo 100% past oziroma tistih past na katerih med sestavinami niso navedene vsebnosti sladkorja.

Sladoledno vitrino pa bomo obogatili tudi s posebnim čokoladnim in limoninim sladoledom, ki sta ravno tako na voljo v naši spletni trgovini.

Priprava mlečnih sladoledov brez dodanega sladkorja

Za mlečni okus sladoleda pripravite bazo tako, da v vodo dodate ZHERO SLADOLEDNO BAZO LACTOSE-FREE.

Mešanico dobro premešajte (najbolje da kar s paličnim mešalnikom), nato pa vanjo dodajte sladoledno pasto.

Nato naj mešanica počiva približno 10 minut, pred vlivanjem v stroj za sladoled pa jo ponovno premešajte.

Kako se pripravijo sadni sladoledi brez dodanega sladkorja?

Za sadne sladolede brez dodanega sladkorja vam priporočamo uporabo zamrznjenega sadja ali pa sadne pireje, ki ne vsebujejo sladkorja.

V vodo dodajte ZHERO SADNO SLADOLEDNO BAZO in ju dobro premešajte.

Nato dodajte svež sadni pire ali pa zamrznjeno sadje in vse skupaj ponovno zmiksajte ter pustite počivati približno 10 minut.

Recepti za sladolede brez dodanega sladkorja

MLEČNI CVET oz. FIORDILATTE

 

2000g voda

1000g ZHERO BAZA BREZ LAKTOZE

Mlečni cvet brez dodanega sladkorja

MANDLJEV SLADOLED 

 

2000g voda

1000g ZHERO BAZA BREZ LAKTOZE

300g PESTO MANDELJ

TEMNI ČOKOLADNI SLADOLED

 

2320g voda

1680g ZHERO FONDENTE SANTO DOMINGO

Čokolada brez dodanega sladkorja

SLADOLED MANGO-PASIJONKA *

 

1400g voda

1200g ZHERO SADNA BAZA

1000g MANGOV PIRE

400g PASIJONKIN PIRE

Mango in pasijonka brez dodanega sladkorja

PISTACIJEV SLADOLED

 

2000g voda

1000g ZHERO BAZA BREZ LAKTOZE

300g 100% PISTACIJEVA PASTA

3g sol

Pistacijev sladoled brez dodanega sladkorja

ARAŠIDOV SLADOLED 

 

2000g vode

1000g ZHERO BAZA BREZ LAKTOZE

300g 100% ARAŠIDOVA PASTA

Arašidov sladoled brez dodanega sladkorja

KAVNI SLADOLED

 

2000g vode

1000g ZHERO BAZA BREZ LAKTOZE

30g CAFFE ARABICA - LIOFILIZIRANA KAVA

Kavni sladoled brez dodanega sladkorja

BANANIN SLADOLED

 

1600g voda

1200g ZHERO SADNA BAZA

1200g sveže banane

60g limonin sok

Bananin sladoled brez dodanega sladkorja

LEŠNIKOV SLADOLED

 

2000g vode

1000g ZHERO BAZA BREZ LAKTOZE

300g 100% LEŠNIKOVA PASTA

Lešnikov sladoled brez dodanega sladkorja

JAGODNI SLADOLED **

 

1200g voda

1200g ZHERO SADNA BAZA

1600g JAGODNI PIRE

Jagodni sladoled brez dodanega sladkorja

POSEBEN LIMONIN SLADOLED

 

2500g voda

1250g ZHERO LIMON IZ SICILIJE

Sicilijanski limonin sladoled brez dodanega sladkorja

* Tale recept je idealen za vse sočno sadje in citruse (uporabite lahko npr. tudi mandarine, limeto, grenivko, grozdje ali pa granatno jabolko)

** Recept je primeren za bolj kašasto sadje, kot som npr. malina, borovnica in vse vrste gozdnega jagodičevja, papaja, breskev, marelica, jabolko, ananas, kivi ali melona.

*** *** *** 

Upamo, da smo vas z zgornjimi recepti navdušili za uporabo posebnih izdelkov za izdelavo sladoleda brez sladkorja.

Prav se nam zdi namreč, da si vsak gost zasluži uživati tudi v posebnem, manj sladkem sladoledu, pri katerem pa ne tekstura ne okus ne trpita.

*** *** ***

Če želite biti o naših novostih obveščeni, vpišite vašo elektronsko pošto v spodnji okvirček.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.