Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Čokoladice z lešnikom, kardamom in kavo

Za tokratni recept smo izbrali silikonski modelček MICRO RECTANGLE.

Z njim in s kombinacijo odličnih španskih čokolad ter aromatičnim kardamomom in espressom smo poustvarili nežne čokoladice, ki se jim nihče ne bi mogel upreti.

Recept je zelo preprost in primeren tudi za začetnike v slaščičarstvu.

 

Sestavine

Postopek

Mlečno čokolado stopimo in jo nato dodamo kavi, ki smo jo predhodno segreli na 50°C. Nežno ju emulgirajte in zmes nato vlijte v odprtine silikonskega modela Micro Rectangle, približno do polovice. 

Pustite, da se masa strdi. 

Nato stopite še belo čokolado in vanjo vmešajte lešnikovo pasto in aromatičen kardamom v prahu.

Zmes nato vlijte do vrha vdolbinic v modelčku in pustite, da se vse skupaj še enkrat ohladi.

Nato čokoladice odstranite iz modelčka in jih postrezite.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.