Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Okusne in prečudovite gozdne skušnjave

Tokratni recept je izdelan s pomočjo modelčka SEGRETI DEL BOSCO, za insert pa je uporabljen modelček CHOCO FLAME.

Seveda lahko spodaj omenjen recept uporabite tudi z drugimi modelčki iz silikona.

Je pa res, da bodo s tem silikonskim modelčkom gozdni sadeži prišli še bolj do izraza.


MARMELADA IZ ROBIDNIC

  • 100g robidnic,

  • 10g sladkorja,

  • 5g PEKTINA,

  • 10g limetinega soka.

MARMELADA IZ MALIN

  • 100g malin,

  • 10g sladkorja,

  • 5g pektina,

  • 10g limetinega soka.

BOROVNIČEVA MARMELADA

  • 100g borovnic,

  • 10g sladkorja,

  • 5g pektina,

  • 10g limetinega soka .

PATE A BOMBE

  • 135g sladkorja,

  • 35g vode,

  • 75g jajčnih rumenjakov.

LAHKI JOGURTOV MOUSSE

 

POSTOPEK PRIPRAVE SADNIH INSERTOV

Sadje očistite in umijte, nato pa ga narežite na majhne koščke in jih stresite v ponev.

Kuhajte na majhnem ognju. 

Ko temperatura doseže 40°C, dodajte mešanico sladkorja in pektina ter vse skupaj kuhajte še nekaj minut, dokler ne dobite homogene mešanice. 

Odstavite z ognja, dodajte limetin sok in pripravek vlijte v modelček CHOCO FLAME

Modelček z vsebino postavite v zamrzovalnik, nato pa enako naredite še z ostalimi marmeladami.

POSTOPEK PRIPRAVE PATE A BOMBE

Vodo in sladkor zavrite. 

Nato dodajte še rumenjake in vse skupaj kuhajte v vreli vodni kopeli, dokler temperatura mase ne doseže temperature med 83-85°C.

Šele po tem stepite maso z mešalnikom (z metlicami).

POSTOPEK PRIPRAVE LAHKEGA MJOGURTOVEGA MOUSSA

Želatino v prahu zmešajte z vodo in počakajte, dokler popolnoma ne želira, nato pa jo vmešajte v grški jogurt. 

Nežno dodajte prej pripravljen pâte à bombe in nato še delno stepeno smetano. 

Vdolbinice modela SEGRETI DEL BOSCO napolnite do polovice, na sredino postavite sadni insert, le-tega pa pokrijte s preostalim moussom. 

Vse skupaj dobro zamrznite, nato pa monoporcije odstranite iz modela.

Okrasitev lahko dokončate z velvet spreji različnih barvnih odtenkov.

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.