Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaTokrat vas popeljemo v svet eksotičnih okusov z receptom za dubajsko čokolado – preprosto in obenem razkošno sladico, ki združuje kremaste in hrustljave teksture ter presenetljive kombinacije.
Če radi eksperimentirate in želite čokoladne tablice letos ponuditi malo drugače, si obvezno shranite spodnji recept:
Za modelček lahko uporabite model za tablico SCG37 ali model SCG36, za čokolado pa tisto vrsto, ki vam je najljubša, običajno pa je to temna, čokolada.
120 g MLEČNE ČOKOLADE MARA,
20g PISTACIJEVIH DROBCEV,
1 list narezanega vlečenega testa,
20g masla,
ZLATI JEDILNI LISTIČI - za okrasitev
90g temnih čokoladnih diskov segrejte v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici do približno 50°C, nato pa vanjo vmešajte še preostalih 30g in vse skupaj dobro premešajte.
Nato jo previdno spet segrejte na 31°C in jo vlijte v modelček.
Modelček obrnite po narobe in iz njega naj odvečna čokolada odteče, nato pa model postavite v hladilnik za 10 minut, toliko, da začne čokolada kristalizirati.
Vlečeno testo najprej narežite na tanke trakce, nato pa še trakce razrežite na dolžino 1cm.
Na ponvi segrejte maslo in na njem popražite na 1 cm velike kose narezan list vlečenega testa dokler posamezni listki ne dosežejo zlato rumene barve.
Nato preložite popraženo maso na krožnik, da se ohladi in vanjo primešajte pistacijevo kremo in pistacijeve drobce.
Zmes razporedite po modelčkih, dobro poravnajte z lopatko in prekrijte s preostalo mlečno čokolado.
Pustite nekaj ur, da mlečna čokolada kristalizira pri sobni temperaturi, nato kraljevsko dubajsko čokolado s pistacijo odstranite iz kalupa.
Pred postrežbo lahko čokolado okrasite tudi z zlatimi lističi.
PS - za originalni recept se namesto koščkov vlečenega testa uporablja "kataifi". To so tanki, špagetom podobni odrezki, ki so običajno uporabljajo v grški kulinariki za pripravo sladic oziroma dodatkov za sladice v obliki dekorativnih tankih slojev, gnezdec in cilindrčkov. Kataifi se lahko peče ali ocvre.
PPS - namesto pistacije lahko uporabite tudi mandljev ali lešnikov preliv, kateremu dodate drobljene mandlje ali lešnike.
PPPS - namesto mlečne čokolade lahko uporabite tudi temno ali belo čokolado.