Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Recept za popolno krhko testo za izdelavo sladkih košaric ali pit

Ste že kdaj sanjali o popolnih sladkih košaricah ali pitah oziroma piškotih, ki se preprosto stopijo v ustih?

Vaša pot do teh čarobnih kreacij se začne s pripravo perfektnega krhkega testa!

Z združitvijo zmehčanega masla, rumenjakov in mletega sladkorja v eno harmonično celoto, boste ustvarili osupljivo krhko testo, ki se bo, ko bo pečeno, na vašem jeziku preprosto razpustilo in poudarilo okus vaših najljubših nadevov.

Sledite našemu preprostemu receptu in osvojite srca vaših najdražjih s čudovitimi in okusnimi sladicami iz tega preprostega krhkega testa.

Sestavine za 1kg krhkega testa:

  • navadna pšenična moka - 460g

  • SLADKOR V PRAHU - 185g

  • sol - 5g

  • naribana pomarančna lupinica - 1g

  • naribana limonina lupinica - 1g

  • vanilin sladkor - 1 vrečka

  • maslo (ali margarina) - 275g

  • jajčni rumenjak - 75g

Postopek priprave najboljšega krhkega testa:

V profesionalni mešalnik namestite ploščati nastavek, nato pa vanj stresite vse sestavine - od moke, na sobni temperaturi shranjeno maslo ali margarino ter sladkor, sol in naribano limonino ter pomarančno lupinico.

Ko se vse sestavine združijo v gladko in voljno maso, krhko testo prenesite iz mešalnika. Zavijte ga v plastično folijo in ga postavite v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro. Ta čas bo krhkemu testu omogočil, da se bodo okusi dobro prepletli, obenem pa bo testo pridobilo potrebno trdnost.

Po eni uri ohlajanja vzemite iz hladilnika želeno količino testa.

Na pomokani površini ga nežno razvaljajte, da dosežete debelino približno 3 mm.

S pomočjo ostrega noža ali modelčka za piškote narežite testo na ustrezno velikost in ga postavite na peki papir na pekaču.

Položite ga v jeklen obroč ali pekač za pito, da ohranite želeno obliko tudi za izdelavo večjih slaščic.

Pečico predhodno segrejte na 160°C, nato pa vaše slaščice pecite približno 20 do 25 minut, oziroma dokler ne dobijo zlato rjave barve in se rahlo zapečejo.

Namig: Za popolno krhkost in okusnost svojih sladic pazljivo spremljajte peko. Vsaka pečica je drugačna, zato redno preverjajte napredek in odstranite svoje košarice iz krhkega testa ali pite, ko dosežejo popolno zlato barvo.

S tem preprostim receptom boste ustvarili čudovito krhko testo, ki bo osnova za vaše sanjske sladke košarice in pite. Uživajte v pripravi in sestavljanju svojih sladic ter se pustite zapeljati slastnim okusom, ki jih boste ustvarili!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.