Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaTokrat vam predstavljamo recept za posebne eklerje z ganašem iz črnega čaja, breskovega moussa in srčkastega dekorja iz bele čokolade.
Za izdelavo priporočamo modelček CHIC ECLAIR, seveda pa lahko recept uporabite tudi s akšnim drugim silikonskim modelom.
Recept je sestavljen iz sestave posameznih komponent in izgleda na prvi pogled zapleten, a ni tako.
Korak za korakom sledite receptu, vzemite si čas za zamrzovanje ter pripravo posameznih komponent in rezultat bo na koncu toliko boljši!
125 g BELA ČOKOLADA,
20 g RJAVI SLADKOR,
20 g jedilna želatina,
175 g smetane (1),
3 g črnega čaja,
170 g smetane (2).
V loncu segrejte smetano (1) in vanjo raztopite rjavi sladkor ter stresite zmleto vsebino vrečke črnega čaja.
Z vročo tekočino prelijte čokolado in želatino, nato pa vse skupaj premešajte s paličnim mešalnikom (pazite, da ne vmešate začnih mehurčkov!)
Nato v maso vključite drugi del smetane in vse skupaj počasi premešajte.
150g BELE ČOKOLADE,
300g BRESKOVEGA PIREJA,
50g jedilne želatine,
550g delno stepene smetane.
V manjši kozici segrejte breskov pire in želatino.
Še vročo tekočino prelijte čez belo čokolado in premešajte.
Pustite, da se breskova osnova ohladi na 30-33 °C, nato pa dodajte še napol stepeno smetano.
70g riževe moke,
30g koruznega škroba,
100g lešnikove moke,
80g masla,
100g sladkorja,
1g soli,
30g kakavovega masla.
S planetarnim mešalnikom, opremljenim s kavljem za testo, zmešajte vse sestavine razen kakavovega masla.
Zmes poravnajte po pekaču in vse skupaj pecite 15 minut pri 160°C, nato pa vse skupaj ohladite na pladnju.
Kakavovo maslo raztopite in ga zmešajte s poprej ohlajenim krhkim testom, vse skupaj na pladnju poravnajte in dajte v hladilnik, da se hladi vsaj nekaj ur.
300g glazura v prahu THE ONE MIRROR GLAZE,
140g vode,
po okusu RUMENO BARVILO V PRAHU.
Sledite navodilom na embalaži The One Mirror Glaze in dodajte barvilo, da dobite rumeno glazuro želenega odtenka.
Mirror glaze naj bo pred uporabo segret na približno 30-35 °C, za prelivanje pa lahko uporabite tudi že pripravljene svetleče glazure.
Stemperirajte belo čokolado in jo enakomerno razprostrite med dva lista acetatne folije.
Nato zgornjo acetatno folijo odstranite in s pomočjo piškotnega izsekovalca izsekajte bela čokoladna srca.
Pustite da se čokolada do konca skristalizira na sobni temperaturi.
Za bolj enakomerne srčke lahko uporabite tudi posebno šablono CHABLON HEART.
Pripravite ganache črnega čaja in ga vlijte v model za vrh kompleta (mehurčkaste vdolbinice) ter nato zamrznite.
Breskov mousse pripravite in vlijte v osnovni model za Chic Eclair, vendar ne čisto do vrha - tiko pod vrhom dodajte v model lešnikov crumble in ga poravnajte z robom modelčka ter tudi tega zamrznite.
Ko je breskov mousse dobro zamrznjen ga vzemite iz modela in prelijte z rumeno glazuro.
Nanj položite zamrznjen čajni ganaš, sladico pa dekorirajte s srčki bele čokolade in lističi poprove mete!
*** *** ***
Za še več podobnih receptov v spodnji okvirček vnesite vaš elektronski naslov.
1-2x mesečno pošiljamo vsebine vezane na slaščičarstvo in sladoledarstvo.