Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaNe veste, kako doseči, da bo vaše pecivo boljše, slikovitejše in očem bolj vabljivo?
Obarvajte ga!
Znotraj in zunaj!
Na ta način se lahko brez težav ločite od ostalih ponudnikov, hkrati pa svoje izdelke obogatite s trendovskimi in čudovitimi okusi.
Za to vam brez težav priskočita na pomoč dve novi liniji naših izdelkov - CREMOSETTE za polnjenje in PASTRYCOVER za oblivanje.
Uporabite jih lahko za različne vrste peciva - mini ali pa tiste prave, pustne krofe, princeske, eklerje in tudi kvašeno pecivo, npr. klasični italijanski panettone.
Ker pa se v tokratnem članku ne bomo ustavljali pri receptu za panettone ali colombo, naj najprej samo razložimo v čem sta si različna, da ju boste lažje razlikovali.
Z njima namreč naš dobavitelj Leagel predstavlja omenjeni polilni in oblivni liniji izdelkov.
V italijanščini "panettone" dobesedno pomeni "velik kruh". Oblikovan je kot zaobljena kupola in je najbolj priljubljena božična sladica v Italiji.
Za pripravo peki zmešajo moko, jajca, maslo in naravni kvas ter pustijo testo vzhajati približno 30 ur ali več.
Tradicionalno se nato v testo vmešajo rozine, kandirano sadje (npr. pomaranče), nato pa se testo položi v poseben okrogel model in speče.
Vsak panettone se napihne kot kupola, na koncu pa jo na posebnih stojalih ustvarjalci obesijo z glavo navzdol, da se ohladi (to pa zato, da se slaščica ne sesede sama vase).
Bližnji sorodnik svojega božičnega bratranca, colomba se pri naših zahodnih sosedih največkrat uživa za veliko noč.
Oblikovana je kot ptica, golobica (od tod tudi ime colomba).
Podobno kot za panettone je testo sestavljeno iz moke, svežih jajc, masla in naravnega kvasa.
Vendar, za razliko od panettona, ta sladka kvašena slaščica ne vsebuje rozin, ampak je posuta s kandirano pomarančno lupinico.
Ko testo vložimo v model v obliki golobčka, ga na koncu še potresemo s kristalnim sladkorjem (ali pa večjimi granulami sladkorja) in mandljevimi lističi, nato pa spečemo do popolnosti.
*** *** ***
Če ste se kdaj torej odločili in pripravili slaščico, pa naj bo to krof, rogljič ali zgoraj omenjena panettone ali colomba, čestitamo!
Skladno z našim delovanjem na sladoledarskem področju vam lahko ponudimo tudi poseben izdelek s katerim izdelate panattone sladoled - PASTA PANETTONE!
Tokrat pa vam bomo predstavili nekaj kombinacij, s katerimi običjano bolj suhe slaščice ponesete na popolnoma novo raven.
CREMOSETTE se bodo v spodnjih recepturah uporabljale za doziranje v notranjost peciva, medtem ko se bo PASTRYCOVER izdelki uporabljali za oblivanje.
Vse skupaj pa bodo dopolnjevali hrustljavi dodatki (suho sadje, karamelizirani oreščki in dekoracije), s katerimi boste dosegli še "kranči" efekt.
Vseeno obstajajo priporočila, vsaj v zvezi z doziranji posameznega tipa izdelka.
V panettone/colombo naredite vzdolžne luknje (od spodaj) in jih napolnite s slaščičarsko vrečko s približno 100/150g Cremosette (to doziranje je priporočeno za pecivo s težo 1kg).
Za standardne velikosti rogljičkov in krofov računajte, da za povprečno polnjenje potrebujete 20g kreme.
Obliv PASTRYCOVER segrejte v mikrovalovni pečici na povprečno temperaturo 42-43 °C (samo za PastryCover Bela čokolada naj bo temperatura raje med 40-41 °C).
Zgornjo površino izdelka glazurirajte tako, da izdelek potopite v tekočo čokolado. Nato presežek obliva odcedite in na koncu okrasite z drobljencem, hrustljavčkom ali drugim suhim sadjem.
Povprečna poraba obliva PASTRYCOVER za panettone/kolombo (spet velikost 1 kg) je približno 120-140g, za manjše rogljičke in krofe pa med 15 in 20g.
*** ***
Spodnje recepture so namenjene predstavitvi izdelkov iz naše ponudbe, lahko pa vam služijo kot odlična ideja za dekoriranje in polnjenje s polnili, ki jih že uporabljate.
PANETTONE LEŠNIK IN BELA ČOKOLADA | |
Polnilo CREMOSETTE LEŠNIK
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE SLANA KARAMELA IN BELA ČOKOLADA | |
Polnilo CREMOSETTE KARAMELA S SLANIM MASLOM
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE TRI ČOKOLADE | |
Polnilo CREMOSETTE MLEČNA ČOKOLADA
Obliv
Dekoracija |
|
COLOMBA Z BELO ČOKOLADO IN DROBLJENO PISTACIJO | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE PISTACIJOZO | |
Polnilo KANDIRANE KOCKE POMARANČNE LUPINE
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE S TEMNO ČOKOLADO IN PISTACIJAMI | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija Karamelizirani ameriški pecan oreški |
|
PANETTONE LEŠNIKOVO SRCE | |
Polnilo CREMOSETTE LEŠNIK
Obliv
Dekoracija |
|
COLOMBA Z MANDLJI IN PISTACIJAMI | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija Karamelizirani mandlji |
|
PANETTONE S SLANO KARAMELO IN KARAMELIZIRANIMI ARAŠIDI | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija KARAMELIZIRANI DROBLJENI ARAŠIDI (lahko tudi večji) |
|
PANETTONE S ČOKOLADO IN SLANO KARAMELO | |
Polnilo CREMOSETTE MLEČNA ČOKOLADA
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE Z BELO ČOKOLADO, KARAMELO IN PECAN OREŠČKI | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija Karamelizirani ameriški pecan oreški |
|
COLOMBA Z GIANDUJO IN SLANO KARAMELO | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE S PISTACIJO IN GIANDUJO | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija |
|
PANETTONE Z ROZINAMI IN ČOKOLADO | |
Polnilo
Obliv
Dekoracija |
|
COLOMBA S SLANO KARAMELO GIANDUJO IN KARAMELIZIRANIMI ARAŠIDI | |
Polnilo CREMOSETTE KARAMELA S SLANIM MASLOM
Obliv
Dekoracija KARAMELIZIRANI DROBCI ARAŠIDOV (lahko tudi celi) |
*** *** ***
Če želiš biti o novostih s sveta slaščičarstva in sladoledarstva vedno na tekočem, spodaj vpiši svoj email.
Elektronsko pošto pošiljamo 1-2x na mesec s koristnimi nasveti iz našega področja.