Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Kako poteka naročanje rezervnih delov v podjetju Makabo d.o.o.? Najhitreje do rezervnega dela!

Naročanje rezervnih delov je del našega vsakdana.

Naj gre za stroje za sladoled, pasterizatorje ali pa sladoledne vitrine, planetarne mešalce - skoraj ne mine dan, ko nas ne bi stranka poklicala in hotela pri nas naročiti rezervni del za stroj.

Guma za tesnenje, tesnila, nadomestni deli za aparat za vročo čokolado

Z veseljem pomagamo, če le lahko, načeloma pa pri nas vedno lahko naročite rezervne dele za aparate dobaviteljev BRAS, CARPIGIANI, FB DE RANIERI, TEKNA, SIGMA in ostalih.

Najpogostejše napake pri naročanju rezervnih delov

Spodaj bomo poskušali na kratek in razumljiv način razložiti, kako poteka naročanje rezervnih delov pri podjetju Makabo d.o.o.

Navodila so narejena z namenom, da ti pojasnimo, zakaj potrebujemo podatke, ki jih običajno zahtevamo.

Naša želja je, da lahko z enim klicem, MMS-om ali emailom od vas prejmemo potrebne informacije in tako skrajšamo rok v katerem prejmete točen in želen odgovor.

Pri naročanju rezervnih delov sta ponavadi za stranko najpomembnejši cena in rok dobave, nam pa je najpomembnejše to, da aparat in nedelujoč del točno identificiramo.

Če tega ne storimo, lahko v pošiljki prejmete rezervne dele, ki sploh niso primerni za vaš aparat, ali pa, v najslabšem primeru, lahko aparat celo poškodujejo.

Druga možnost je, da dobite nepopolno število delov ali pa dele, ki jih sploh ne potrebujete.

Tretja možnost pa je, da prejmete rezervni del, aparat pa nato še vedno ne deluje!

Kaj potrebujemo, ko želiš naročiti rezervni del?

Za lažje naročanju rezervnih delov prosimo, da podatke, iz spodnjega kazala zbereš in jih imaš pri roki, ko nas kličeš.

S klikom na posamezno alinejo se odpre razlaga, kje posamezen podatek dobite in za kaj ga potrebujemo:

Kazalo vsebine

 

 

OPIS NAPAKE OZIROMA REZERVNEGA DELA

Pri opisu napake poskusite biti čimbolj detajlni, enako velja za opis rezervnega dela.

Najbolje se obnesejo fotografije ali videoposnetki nedelovanja stroja oziroma aparata.

Slika rezervnega dela posode za čokolatjero

Pri fotografijah pa vam priporočamo, da na sliki obkrožite ali kako drugače vidno označite pokvarjen del, kar nam bistveno pomaga in skrajša določitev rešitve.

TIP STROJA

Pri tipu stroja navedite ime stroja, dobro pa je tudi, če poznate proizvajalca stroja.

Navadno že po opisu npr. "čokolatjera Bras 3l" znamo stroj identificirati.

Opis "3 leta stroj za sladoled" ali pa "čokolatjera" žal ne bo dovolj.

Tudi tukaj se lahko kot pomoč pri identifikaciji uporablja slikovni material.

SERIJSKA ŠTEVILKA STROJA

Serijska številka stroja je lahko pritrjena/vrezana na različnih mestih.

Najobičajnejša mesta te specifikacije aparatov so ZADAJ, SPODAJ ali NA STRANI.

Serijska številka planetarnega mešalca

Serijska številka je perfekten podatek, ki običajno izgleda kot naključno razporejena gmota številk in/ali črk, nam oziroma dobavitelju pa pomeni ogromno.

Tako kot ima vsak človek različno EMŠO številko, tako ima tudi vsak stroj oziroma naprava svojo serijsko številko, s katero ga lahko lažje identificiramo oziroma povežemo z rezervnimi deli, ki jih potrebujete.

Ta je še posebej pomembna, če je stroj ali aparat narejen v več različnih variantah, ki na zunaj izgledajo podobno.

KOLIČINA REZERVNIH DELOV

Po ogledu napake vam bomo javili točno katere rezervne dele potrebujete, ceno in rok dobavljivosti.

Namreč, lahko da pušča dozator posode - vzrok je lahko eno ali več tesnil ali pa tudi del z vzmetjo.

Pri naročanju rezervnih delov v obliki tesnil ali pa maziv, pa se kupci odločijo, da kupijo več enakih kosov.

To pa zato, da jih imajo za rezervo. 

Poškodovan del za aparat za hladne napitke

TOČEN PLAČNIK, NASLOV ELEKTRONSKE POŠTE, KRAJ DOSTAVE IN KONTAKTNA ŠTEVILKA OSEBE ZA PREVZEM PAKETA

Velikokrat je sedež podjetja na drugačnem naslovu, kot pa je aparat.

Zato je bistvenega pomena, da, v primeru ko se naslov podjetja in naslov aparata razlikujeta, navedete oba naslova in nas na to v pisarni opozorite.

Prav tako je odlično če k naročilu dodate kontaktno številko prevzemnika, kar olajša komunikacijo s kurirjem oziroma dostavljalcem.

Elektronska pošta ni nujna, je pa zaželjena, še posebej, če želite da vam pripravimo uradno ponudbo s točnimi postavkami.

*** *** ***

Tako, poslal si nam vse podatke za rezervne dele, ki jih potrebuješ.

Kaj pa zdaj?

*** *** ***

Preverjanje zaloge in cene

Po prejemu potrebnih podatkov in identifikaciji stroja, težave ter rezervnega dela bomo preverili zalogo.

V primeru, da je izdelek na zalogi, ga praviloma pošljemo še isti ali pa naslednji delovni dan.

V nasprotnem primeru se bomo najprej pri dobavitelju pozanimali o roku dobave ter vam pripravili ponudbo in jo poslali na elektronski naslov.

Najhitreje je odposlan rezervni del z odkupom, oziroma s predhodnim plačilom ponudbe.

Nabor rezervnih delov za popravilo čokolatjere

*** *** ***

Preverjanje pred pošiljanjem rezervnega dela

Navadno pred pošiljanjem rezervnega dela serviser še enkrat pregleda celotno kosovnico.

V primeru, da obstajajo kakršnekoli nejasnosti glede rezervnega dela ali pa serviser ugotovi, da poleg tega dela potrebujete še kaj drugega, vas bomo o tem obvestili.

Največkrat to pomeni, da poslikamo pripravljeno kosovnico in vam pošljemo MMS za potrditev.

Sledi samo še pakiranje rezervnih delov in pošiljanje paketa na dani naslov.

*** *** ***

Če imate še kakšno vprašanje glede naročanja rezervnih delov, nam ga pošljite.

Če pa potrebujete kakšen rezervni del, sledite zgornjemu postopku - tako boste najhitreje prišli do njega!

 

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.