Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaBeli čokoladni diski oziroma gumbki, odlični za pripravo kuverture in ostalih čokoladnih izdelkov.
Bela čokolada za kuhanje je izdelana v obliki diskov in je bledo slonokoščene barve. Izdelana je iz kakavovega masla, sladkorja, mleka in vanilije. Ta vrsta čokolade ne vsebuje kakavovih trdnih snovi, ki jih najdemo v drugih vrstah čokolade, kot npr. mlečna čokolada in temna čokolada. Pri sobni temperaturi (25°C) je trdna, saj je tališče kakavovega masla, edine "topljive" sestavine bele čokolade, šele pri 35°C.
Ravno zaradi dejstva, da ta tip čokolade ne vsebuje deleža pravega kakava, nekateri smatrajo, da je ne moremo postavljati ob bok drugim čokoladam. Presodite sami! Mi jo imamo radi!
Ker vsebuje veliko količino sladkorja, mleka in maščobe ne moremo ravno reči, da je bela čokolada zelo zdrava, zato svetujemo omejeno uporabo. Najbolj zanimivo pri tem tipu čokolade je, da ni grenka (npr. kot temna čokolada), zasluga za to pa gre tudi temu, da količina sladkorja nadomesti manjkajoči kakav.
Prav zaradi tega dejstva (večje sladkosti) jo imajo otroci zelo radi.
Belo čokolado lahko uporabite na različne načine:
Postopek izdelave bele čokolade je odlično razložen na spodnjem videoposnetku:
Spodaj smo poiskali nekaj res zanimivih dejstev o beli čokoladi, zato vas vabimo, da si jih preberete:
Uživajte v teh zabavnih dejstvih:
• Bela čokolada je bila izumljena v podjetju Nestlé v Švici. Prva plošča bele čokolade je "debitirala" davnega leta 1930.
• 22. september je državni dan bele čokolade v ZDA.
• Bela čokolada vsebuje kakavovo maslo, trdne delce mleka, sladkor, lecitin in arome (običajno vključuje vanilijo).
• Bela čokolada vsebuje tudi sledove kofeina, saj je ta prisoten v plodovih kakavovca.
• Tališče kakavovega masla (ki je primarna sestavina za belo čokolado), je dovolj visoko, da bela čokolada za kuhanje ostane trdna pri sobni temperaturi, vendar hkrati tudi dovolj nizko, da se bela čokolada stopi v ustih.
• Kakavovo maslo je ena izmed najbolj stabilnih znanih maščob, ki vsebuje naravne antioksidante; in ravno ti izdelku preprečujejo žarkost ter mu dajejo rok trajanja od 2 do 5 let.
• Visoka vsebnost maščob v beli čokoladi povzroči, da lahko absorbira druge vonjave - zato jo najbolje shranite v hladnem in temnem prostoru - v hladilniku. V nasprotnem primeru se bo vaša bela čokolada navzela vonja ostalih živil v bližini!
• Uporabljajte samo „čisto“ belo čokolado! To lahko preverite preprosto tako, da se na etiketi prepričate, da izdelek vsebuje samo „kakavovo maslo“; in nobenih drugih maščob (kot sta npr. kokosovo ali palmovo olje).
• Prava bela čokolada bo rumena - ne bela. To je zato, ker je takšne barve tudi kakavovo maslo.
Niste iskali tega izdelka? Preverite celotno stran, kjer je predstavljena vsa čokolada za peko v naši ponudbi!
RAINBOW STICK - MAVRIČNE LUČKE NA PALČKI
VANILIJEVA TORTNA ZMRZLINA Z MANGOVIM PRELIVOM
DOMAČI MAKRONI Z NADEVOM IZ BELE ČOKOLADE IN MALIN
ČOKOLADICE Z LEŠNIKOM KARDAMOM IN KAVO
POZDRAV IZ KUHINJE S ČRNIMI HOLIPI
Sestavine: sladkor, kakavovo maslo, MLEKO v prahu, emulgator (E322 sončnični lecitin), naravna aroma vanilije.
Lahko vsebuje sledi soje in oreškov.
Uporaba: slaščičarstvo, pekarstvo, izdelovanje pralin, čokolatinov
Pakiranje: 5kg