Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaČokoladna fontana je lahko odlična popestritev vsakega lokala. V tekočo čokolado (lahko se uporablja tudi naša prava bela čokolada za fontano) pa lahko pomakate sladoled, piškote in celo sadje. Čokoladna fontana je lahko tudi odličen pripomoček pri izdelavi oziroma manjši proizvodnji pralinejev, saj omogoča porcijsko porabo ter enakomerno viskoznost in temperaturo celotnega izdelka.
Čokoladna fontana je naprava za serviranje tekoče čokolade. Sestavljena je iz spodnjega dela, kjer je posoda s stopljeno čokolado in stopničastega stožca, po katerem se čokolada preliva.
Grelna posoda je navadno izdelana iz nerjavečega jekla in ohranja čokolado v tekočem stanju, ki se preko osrednjega valja (z Arhimedovim vijakom) steče na najvišji del čokoladne fontane.
Od tam teče čokolada za fontano (npr. mlečna čokolada) po posameznih stopnjah fontane, kjer ustvarja značilen čokoladni "slap", v katerega lahko potopite živila, kot so jagode ali marshmallows.
Čokoladna fontana je vsestranski električni aparat, ki je enostaven za uporabo in zagotovo pritegne pozornost. Idealen je za pekarne, sladoledarne, seveda pa jo lahko uporabljajo tudi restavracije, hoteli in gostinska podjetja, ki izvajajo cateringe.
Večplastna vizualizacija, ki jo slapovi čokolade ustvarijo, bo očarala vse, ki bodo priča temu dogodku!
Čokoladna fontana se lahko uporablja s pravo čokolado ali s čokoladnim nadomestkom. Čeravno je slednji cenejši, vam vseeno svetujemo, da naj bo vaša izbira prava čokolada, saj je ta res tista, ki jo večina gostov tudi pričakuje.
Drugi razlog za izbiro prave čokolade je v vsebnosti kakavovega masla (maščobe), ki jo je v nadomestku malenkost manj. V primeru, da uporabljate manj mastno ali polmastno čokolado, vam svetujemo, da manjko maščobe nadomestite z dodatkom rastlinskega olja ali kakavovega masla.
Navadno je čokolada, ki je namenjena uporabi v fontani dobavljiva v za to posebej označeni embalaži - npr. čokolada za fontano!
Za uporabo čokoladne fontane smo napotke razvrstili v nekaj preprostih korakov.
Pred montažo se prepričajte, da so vsi deli čokoladne fontane čisti in ne vsebuje nobenih strjenih delcev čokolade od prejšnjega serviranja,
podstavek postavite na želeno mesto, saj se fontana za čokolado med obratovanjem ne sme premikati,
previdno vstavite polža v posodo in ga po potrebi zataknite,
na polž namestite stopničasti stolp in vrh stolpa,
medtem (v drugi posodi ali v mikrovalovki) stopite čokoladne diske oziroma čokolado (tu v veliko pomoč vam bo prišel termometer za hrano s sondo),
stopljeno čokolado vlijte v posodo in nastavite termostat!
UŽIVAJTE!
S takšnim receptom bo vsaka čokoladna fontana delovala - tako tiste največje, kot tudi manjša, npr. mini čokoladna fontana!
Spodnjo recept uporabite za število gostov/povabljenih, ki jih pričakujete. Seveda pa ima vsaka naša fontana za čokolado tudi navedeno kapaciteto posode - torej volumen čokolade, katero lahko pripravite v enem ciklu!
Če je na dogodku edina sladka ponudba čokolada iz čokoladne fontane, potem je dobro načrtovati približno 100g čokolade na osebo. Ker pa je navadno poleg čokolade na dogodkih še ostalo pecivo bo povsem v redu, da uporabite 1kg čokolade na 20 ljudi!
Če razmišljate o tem, kje kupiti čokoladno fontano, potem ste na pravem mestu. Seveda imamo v naši ponudbi predvsem profesionalne čokoladne fontante, ki so primerne za gostinsko uporabo. Dobavljamo jih od nekaj različnih, a preverjenih italijanskih dobaviteljev!
V primeru, da iščete kakšno manjšo čokoladno fontano za pripravo fondija, vam predlagamo, da se obrnete na bližnji trgovski center, npr. Merkur, Spar ipd).
Vsekakor pa vam želimo čimveč čokoladnih užitkov!