Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaSladkorna masa za prekrivanje tort, poznana tudi pod imenom tičina masa, se največkrat, tako kot že ime pove, uporablja za oblaganje in krašenje tort.
V nekaterih primerih pa se fondant oziroma ticino masa izkaže tudi kot odlična rešitev za ročno izdelavo sladkornih figuric!
Fondant je sladkorna pasta, podobna tankemu, voljnemu testu, saj jo lahko na preprost način razvaljate in z njo obložite skoraj vsako torto. Običajno jo najprej dobro pregnetemo, dokler ni zelo svilnato in prožno, nato pa je že pripravljena za uporabo.
Fondant za torte je zelo priljubljena pri slaščičarjih, saj jo lahko obarvamo v praktično kateri koli odtenek. Njena prožnost in fleksibilnost za oblikovanje pa nudi možnost da iz nje oblikujete najrazličnejše "custom made" okraske, kot so figurice za torte, rože, volančke in druge dekorativne elemente.
Seveda je lahko super uporabna tudi kot podlaga, če je vaš končni dekor npr. sladkorna čipka.
V hladilniku shranjen fondant torte bo ostal svež več ur, kar je odlično, še posebej, če je dogodek, za katerega je torta namenjena, poleti. Torto lahko pokrijete, pripravite okrasne elemente, nato pa jo pustite na strani vse do velikega dne dogodka, ko jo dokončno okrasite, lahko tudi na samem kraju praznovanja.
Treba pa je tudi vedeti, da ima sladkorna masa za torte zelo sladek okus in (smešno) gumijasto teksturo, ki se mnogim zdi neprijetna. Je pa zelo preprost način, s katerim lahko torto prekrijete in jo po potrebi še okrasite.
Za sladkorne mase v naši spletni trgovini skrbi podjetje Silikomart, ki velja za dobavitelja številnim slavnim slaščičarskim ustvarjalcem.