Posode za sladoled oziroma banjice za sladoled so za prodajo sladoleda izredno pomembne. Izdelane so iz nerjavečega jekla ali iz polikarbonata in so izredno trpežne ter enostavne za čiščenje.
Dobavljive so v različnih širinah in globinah, vse pa so primerne za sladoledne vitrine. Seveda so dobavljivi tudi pokrovi za inox banjice!
Vsi izdelki so dobavljeni od priznanega italijanskega dobavitelja.
Banjice se, ko se sladoled aparat prazni (ko je aparat v fazi izmeta), napolni s sladoledom, nato banjica roma za nekaj minut v šok komora. Le tako-pripravljen sladoled je pravilno ohlajen.
Med prodajalci sladoleda so najbolj razširjene banjice za sladoled iz inoksa oziroma iz nerjavečega jekla. Takšne sladoledne posode so praktično neuničljive, lahko se jih očisti, prenaša in shranjuje.
Poleg tega so izjemno trpežne in odporne na udarce. Izgled kremnega sladoleda v sladoledni banjici iz nerjavečega jekla si lahko ogledate spodaj:
Druga možnost, za katero se izdelovalci sladoleda navadno odločajo so polikarbonatne posode za sladoled.
Te so sicer bolj krhke od banjic za sladoled iz nerjavečega jekla, imajo pa prednost v njihovem izgledu.
Pri njih je namreč lažje viden izgled kremino sladoleda, kot lahko vidite spodaj.