Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaDekstroza v prahu za uporabo v sladoledarstvu in slaščičarstvu.
Med bolj preprostimi sladkorji ima pri proizvodnji sladoleda nedvomno največje zasluge dekstroza.
Dekstroza je monosaharid in ima nižjo sladilnost kot saharoza (približno 70%). Pri pripravi sladoleda se dekstroza odlično odreže zaradi svoje lastnosti konzerviranja ter odpornosti proti zmrzovanju.
Dekstroza se uporablja tudi za izboljšavo končnega okusa sladoleda. Najlaže jo pridobivajo iz koruznega škroba zato dekstrozi kdaj rečejo tudi koruzni sladkor!
Prav tako se dekstroza neposredno absorbira v krvni obtok, medtem ko se morajo ostali sladkorji v našem telesu še razgraditi.
Dekstroza je ime preprostega sladkorja, ki je narejen iz koruze in je kemično enak glukozi ali krvnemu sladkorju. Dekstroza se pogosto uporablja v pekovskih izdelkih kot sladilo in jo pogosto najdemo v prehrambenih izdelkih. Dekstroza ima tudi medicinske namene. Raztopi se v raztopinah, ki se dajejo intravensko, ki jih lahko kombiniramo z drugimi zdravili ali uporabimo za povečanje krvnega sladkorja osebe.
Ker je dekstroza "preprost" sladkor, jo telo lahko hitro porabi za energijo.
Preprosti sladkorji lahko zelo hitro zvišajo raven sladkorja v krvi in jim pogosto primanjkuje hranilne vrednosti. Primeri drugih preprostih sladkorjev vključujejo glukozo, fruktozo.
Dekstroza se lahko kupi v specializiranih trgovinah za slaščičarstvo ali sladoledarstvo, ena izmed teh je tudi naša spletna trgovina za slaščičarje. Nudimo veliko pakiranje dekstroze, ki je še posebej uporabno za vse, ki izdelujete slaščice ali sladoled.
Ste iskali kaj drugega? Celotno našo ponudbo sladil in sladkorjev lahko najdete na povezavi sladila.
Sestavine: dekstroza
Uporaba: sladoledarstvo, pekarstvo, gostinstvo, slaščičarstvo.
Pakiranje: 25kg