Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

MERINGA DROBLJENA 0,5kg P11GRAP

Blagovna znamka: Bussy

Drobci meringe - snežno bela dekoracija za dekoriranje sladic in sladoleda.

Blagovna znamka: Bussy
Šifra: 4708
  • Opis
  • Meringa v obliki majhnih drobcev

    Če ne veste kako izdelati španske vetrce oziroma beljakove poljubčke (ali, še najbolj preprosto) bele meringe, imamo mi predlog za vas. 

    Drobci meringe so bolj preprosti – niso vsi enake solzaste oblike, po okusu in barvi pa so popolnoma enaki pravim, celim meringam.

    Takšna drobljena meringa je že pripravljena za takojšnjo uporabo in ne potrebuje nobene peke ali toplotne obdelave.

    Drobljena meringa je pakirana v 500g embalaži, z njo pa lahko okrasite vročo čokolado, slaščice, pecivo in dekorirate napolnjene košarice iz krhkega testa.

    Kot dekorativni posip bo najlepše izpadla na temnih podlagah - npr. čokoladah, kakavu in intenzivnih barvnih prelivih.

    Poznate meringe? in razlike med njimi?

    Prav je, da na tem mestu omenimo, da obstaja nekaj razlik med meringami.

    Strokovnjaki razlikujejo (vsaj) med tremi različnimi tipi. To so italijanske, francoske in švicarske meringe.

    Če naredimo zelo kratko primerjavo, jih lahko na hitro razvrstimo takole:

    Italijanska meringa 

    Najbolje obstojna med vsemi tremi, izdelana pa je tako, da voč sladkorni sirup vmešate med stepanjem jajčnih beljakov.

    Takšno italijansko meringo lahko spečete v obliki samostojnih okraskov (odlično je, če vam za enake velikosti pomaga silikonska podlaga s krogi). 

    Če pa takšno meringo nabrizgate na npr. limonino pito, ji po peki lahko še "ožgete" zapečene vrhove meringe. Za to se najbolje obnese brener za sladice.

    Francoska meringa

    Francoska meringa velja za najlažji način za izdelavo meringe, saj preprosto vključuje mešanje beljakov s sladkorjem.

    Narejena je z mešanjem sladkorja s surovim beljakom in je najmanj stabilna vrsta meringe.

    Običajno jo spečete na pekaču nato pa jo nadevate z svežim sadjem in obložite z stepeno smetano (npr. Pavlova torta).

    Švicarska meringa

    Švicarska meringa je po svoji teksturi bolj gladka in gostejša od francoske, a ne tako stabilna kot italijanska meringa.

    Švicarsko meringo iz beljakov izdelate tako, da v posodi na pari stepete jajčne beljake in sladkor, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in je mešanica vroča na dotik.

    Nato posodo odstranite iz ognja in še vedno stepate, tako da se volumen približno podvoji. 

    Tako dobljeno maso lahko spečete porcijsko in jo kasneje zdrobite - ali pa se odločite za naše že pripravljene drobce!

     

    Recepti za sladolede, ki vsebujejo drobljeno meringo:

    SLADOLED IZ BELE ČOKOLADE Z JAGODAMI IN DROBLJENO MERINGO

    SLADOLED MONT BLANC

  • Tehnične specifikacije
  • Sestavine: sladkor, JAJČNI beljak, aroma.
    Lahko vsebuje sledi glutena, oreškov, arašidov, mleka, soje in žveplovega dioksida

    Velikost drobcev: 7 – 8 mm

    Pakiranje: 500 g