Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaRafinirana kokosova maščoba je pravzaprav jedilno olje v trdnem stanju. Pridobljena je na hladen način iz jedra mesa zrelega kokosa, ki raste na kokosovi palmi (Cocos nucifera). Pri tem procesu se ustvari tudi visokokakovostna in beljakovinsko bogata kokosova moka. Ribanje in stiskanje kokosovega mesa se zaključi s centrifugiranjem, s katerim ločijo kokosovo olje od kokosovega mleka.
Kokosovo olje je prozorne barve in utekočinjeno pri temperaturi nad 26 °C, pri ohlajanju pa se strjuje - takrat dobimo maščobo bele barve. Točko dimljenja kokosovo olje doseže pri 180°C, rafinirano kokosovo olje iz našega nabora maščob pa šele pri 225°C.
Kokosova maščoba je bila dolga leta glavni vir maščob v prehrani ljudi, ki živijo v tropskih predelih. Njena najpogostejša uporaba je v prehrani in industriji (tudi v farmacevtski in kozmetični npr.).
Kokosovo olje je toplotno stabilno. To pomeni, da je je primerno za toplotno obdelavo pri visokih temperaturah, npr. za cvrtje. Gre za izredno stabilno maščobo, kar pomeni, da izredno počasi oksidira, zato imajo nekatere kokosove maščobe rok uporabe tudi več kot eno leto.
Naj na koncu dodamo še, da uporaba rafinirane kokosove maščobe v slaščičarstvu živilom doda sladkast okus, uporabno pa je pri peki, cvrtju, dobro pa se obnese tudi kot dodatek namazom, omakam ipd.
Ste iskali kakšen drug izdelek? Obiščite stran, kjer so predstavljena vsa rafinirana olja v naši ponudbi.
Sestavine: rafinirana kokosova maščoba
Uporaba: pekarstvo, slaščičarstvo, kozmetika
Pakiranje: 25kg