Vse za vaše sladke in slane kreacije.

Košarica 0
Vaša košarica:
0,00 €
Košarica 0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €

Mangov mousse za perfektne slaščice v silikonskih modelih, tortah ali kozarčkih

Mangov mousse oziroma mangova krena je odlična ideja za vse, ki imate doma silikonske modelčke, vendar bi radi tokrat pripravili kaj drugačnega. 

Seveda pa je spodaj pripravljen mangov mousse odličen tudi kot npr. za polnilo za torto ali pa insert za sladoledne lučke.

Mangova krema pa je lahko tudi samostojna slaščica, ki jo lahko postrežete v kozarčku. 

Da ne boste ostali brez idej, smo na koncu dodališe razdelek ostali živil, s katerimi se mangova krema najbolje kombinira!

Sestavine za mangov mousse

Kako pripravimo mangov mousse?

V srednje veliki ponvi pokuhajte mangov pire in limonin sok.

Nato vmešajte želatino in mleti sladkor, dokler se le-ta ne raztopi.

Nalijte v srednje veliko posodo (odlična je npr. merilna posoda, s katero boste kasneje mangov mousse lažje dozirali v vdolbinice posameznega silikonskega modela!) in še vedno mešajte z metlico.

Med mešanjem lahko posodo date v hladno vodo, da jo hitreje ohladite; hkrati lahko stepete smetano.

Stepei smetani nato počasi, z metlico primešajte mangovo zmes, dokler ne bo tekoč mangov mousse postal voljan in enake teksture!

Takšen je pripravljen na vlivanje v modelčke, ki jih zamrznete ali dodobra ohladite. V primeru, da so modelčki zelo majhni, vam priporočamo uporabo dresirne vrečke!

S čim je najbolje kombinirati mangov mousse?

Seveda obstajajo vedno tiste najboljše kombinacije, katerim se skozi običajne, pridružijo tudi nore kombinacije. Vendar, pojdimo po abecedi!

Granatno jabolko

Kombinacije manga in granatnega jabolka smo "potegnili" iz naših sladoledarskih izkušenj.

Svilnata mousse struktura se bo odlično vklopila skupaj z nabreklo notranjostjo živordečega granatnega jabolka.

Vsekakor zanimiva kombinacija, ki vam jo priporočamo!

Kokos

Mangov mousse in kokos gresta z roko v roki - naj bo to kokosova moka za dekoracijo ali pa npr. kokosov sladoled, s tem okusom preprosto ne morete zgrešiti.

Eksotika na kvadrat, bi lahko rekli.

Kumare

Ja, tudi kumare lahko vkomponirate v mangov mousse.

Kumare imajo zaradi svoje zelene lupine hladen in rahlo grenak okus. Mango pa je po drugi strani bogat, sladek in v nekaterih sortah precej trp. Skupaj bosta briljantno uravnotežila drug drugega in poskrbela za pravo presenečenje!

Tudi vizualno se bosta s svojimi zelenimi in rumenimi barvami odlično odrezala!

Marakuja

Marakuja podobno kot kokos bo odlično sodelovala z mangovo kremo. Potrebno je le paziti na sladkost, da je ne bo preveč.

Lahko pa se odločite in s sicer zamudnim ločevanjem pasijonkinih semen le te ponudite kot dekoracijo!

Lahko pa mangov mousse zamrznete in ga prelijete z pasijonkinim svetlečim prelivom!

Izbira je vaša!

 

Želimo vam veliko zabave z ustvarjanjem slaščic, med katere zagotov sodi tudi mangov mousse!

 

Se želite naročitina nove recepte, posebne akcije in zanimive članke? Spodaj vpišite vaš email in obveščali vas bomo o novostih!

Recepti in strokovni nasveti

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje Makabo d.o.o. interno obdeluje moje osebne podatke, ki sem jih vpisal/a v spletni obrazec in jih uporabi za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije, za interne analize ter statistične obdelave. Prejemnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja obvestil s strani podjetja, odjava je možna na e-mail info@makabo.si.