Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaMangov mousse oziroma mangova krena je odlična ideja za vse, ki imate doma silikonske modelčke, vendar bi radi tokrat pripravili kaj drugačnega.
Seveda pa je spodaj pripravljen mangov mousse odličen tudi kot npr. za polnilo za torto ali pa insert za sladoledne lučke.
Mangova krema pa je lahko tudi samostojna slaščica, ki jo lahko postrežete v kozarčku.
Da ne boste ostali brez idej, smo na koncu dodališe razdelek ostali živil, s katerimi se mangova krema najbolje kombinira!
V srednje veliki ponvi pokuhajte mangov pire in limonin sok.
Nato vmešajte želatino in mleti sladkor, dokler se le-ta ne raztopi.
Nalijte v srednje veliko posodo (odlična je npr. merilna posoda, s katero boste kasneje mangov mousse lažje dozirali v vdolbinice posameznega silikonskega modela!) in še vedno mešajte z metlico.
Med mešanjem lahko posodo date v hladno vodo, da jo hitreje ohladite; hkrati lahko stepete smetano.
Stepeni smetani nato počasi, z metlico primešajte mangovo zmes, dokler ne bo tekoč mangov mousse postal voljan in enake teksture!
Takšen je pripravljen na vlivanje v modelčke, ki jih zamrznete ali dodobra ohladite. V primeru, da so modelčki zelo majhni, vam priporočamo uporabo dresirne vrečke!
Seveda obstajajo vedno tiste najboljše kombinacije, katerim se skozi običajne, pridružijo tudi nore kombinacije. Vendar, pojdimo po abecedi!
Kombinacije manga in granatnega jabolka smo "potegnili" iz naših sladoledarskih izkušenj.
Svilnata mousse struktura se bo odlično vklopila skupaj z nabreklo notranjostjo živordečega granatnega jabolka.
Vsekakor zanimiva kombinacija, ki vam jo priporočamo!
Mangov mousse in kokos gresta z roko v roki - naj bo to kokosova moka za dekoracijo ali pa npr. kokosov sladoled, s tem okusom preprosto ne morete zgrešiti.
Eksotika na kvadrat, bi lahko rekli.
Ja, tudi kumare lahko vkomponirate v mangov mousse.
Kumare imajo zaradi svoje zelene lupine hladen in rahlo grenak okus. Mango pa je po drugi strani bogat, sladek in v nekaterih sortah precej trp. Skupaj bosta briljantno uravnotežila drug drugega in poskrbela za pravo presenečenje!
Tudi vizualno se bosta s svojimi zelenimi in rumenimi barvami odlično odrezala!
Marakuja ali pasijonka bo, podobno kot kokos, odlično sodelovala z mangovo kremo. Potrebno je le paziti na sladkost, da je ne bo preveč.
Lahko pa mangov mousse zamrznete in ga prelijete s pasijonkinim svetlečim prelivom!
Izbira je vaša!
Želimo vam veliko zabave z ustvarjanjem slaščic, med katere zagotov sodi tudi mangov mousse!
Se želite naročitina nove recepte, posebne akcije in zanimive članke? Spodaj vpišite vaš email in obveščali vas bomo o novostih!