Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaSladoledna pasta Pistacija Sicilija Gold - odlična za pripravo pistacijevega sladoleda.
Pistacijeva pasta je živilski proizvod, katerega izdelajo tako, da popražijo in zmeljejo surove pistacije. Ime pasta se uporablja zato, ker se pistacijevo olje med proizvodnim procesom ne odstrani, maščoba izdelka pa se v celoti zadrži, tako da pasta postane še bolj maslena. Omeniti velja tudi, da sta pistacijevo olje in maščoba popolnoma brez holesterola.
Pistacije same po sebi so polne vlaknin in esencialnih mineralov, vključno z železom, magnezijem, kalcijem in kalijem.
Kakovost te pistacijeve paste potrjuje tudi skrben izvor surovin, saj le te prihajajo tudi iz Sicilije. Prav tako ta pasta iz pistacij ne vsebuje umetnih arom, barvil ali dodanih olj. Gre za odličen polizdelek za slaščičarstvo! Uporabljate jo lahko za obarvanje in aromatiziranje slaščičarskih krem, nadevov ali izdelavo sladoleda.
Najprej pistacije oberejo z dreves. Nato pistacije prepražijo, da se jim izboljša okus in aroma - proizvajalci načeloma želijo dobiti nežno, sadno-cvetno pistacijevo aromo. Praženje oreščkov poteka prav s tem namenom.
Ko je pistacija prepražena, jo še oluščijo in nato jedrca v posebnih mlinih zelo na fino zmeljejo. Nekatere pistacijeve paste so sladkane, večina kakovostnejših past (kot naša) pa sladkorja ne vsebuje. Ravno zaradi tega lahko pistacijevo pasto uporabite tako za izdelavo sladkih, kot tudi slanih kulinaričnih kreacij.
Pistacijeva pasta je uporabna za veliko slaščičarskih in sladoledarskih izdelkov. Uporabite jo lahko na spodaj opisane načine.
Ko se lotite ustvarjanja slaščic, gre v večini primerov za kombiniranje znanih (in neznanih) kombinacij okusov.
Ravno zato smo vam spodaj pripravili spisek živil, ki se vedno ujemajo s pistacijo.
Prav tako ni nujno, da poleg vedno uporabite pistacijevo pasto; uporabite lahko tudi drobce pistacije ali zgoraj omenjeno pistacijevo kremo ali pa npr. cele pistacije.
Predlagamo vam, da poskusite pistacijevo pasto kombinirati z naslednjimi okusi; na internetu je dosegljiv tisoč in en recept za spodnje kombinacije:
čokolada (temna, mlečna ali bela čokolada),
citrusi (pomaranča, rdeča pomaranča, limona, kandirana pomaranča),
suho sadje (datlji, marelice, rozine),
prelivi iz gozdnega sadeža bogatega s kislinami (npr. malinov preliv, preliv iz granatnega jabolka),
začimbe (nageljnove žbice oziroma klinčki, sol, poper).
Linija GOLD iz katere izhaja sladoledna pasta Pistacija SIcilija Gold ima najvišjo stopnjo odličnosti, ker:
Za ta izdelek je značilna mehka zelena barva ter intenziven in obstojen okus.
Sladoled, ki je pripravljen s to pasto in vegansko bazo lahko nosi tudi ime sladoled brez laktoze ali veganski sladoled.
Sestavine: PISTACIJEVA pasta iz Sicilije (80%), pasta iz PISTACIJ, barvili (E141, E100).
Lahko vsebuje sledi mandljev in lešnikov.
Ne vsebuje glutena.
Uporaba: SLADOLED: 70-100g na 1 kg sladoleda, SLAŠČICE: po želji.
Pakiranje: 2,5kg