Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaPravzaprav si ne predstavljamo gostinskega lokala, ki ne bi imel aparata za smetano. Ta je pravzaprav izredno priljubljena, še posebej če radi ponujamo kavo s smetano, sok s smetano, mnogokrat pa se gostje radi odločijo tudi za lonček smetane za svoje najmlajše.
Kaj pa kombinacija smetane in sladoleda, ali pa brizg sladke stepene smetane poleg rezine štrudlja ali koščka jabolčne pite?
Seveda obstaja več različnih aparatov za smetano; nekateri so električni, drugi pa so ročni. Izgledajo kot steklenice, katere ob pritisku na ročico iz kronskega nastavka spustijo sveže stepeno smetano. Aparat za smetano je vsekakor tudi del naše prodajne ponudbe!
"How do they do it?", bi rekli v priljubljeni oddaji na National Geographic-u, ko bi pripravili snemano oddajo o tem, kako deluje aparat za smetano!
Ročni aparat za stepeno smetano je naprava, ki je izdelana iz aluminija ali nerjavečega jekla. Je enostavna za čiščenje, saj v svoji notranjosti ne vsebuje ostrih kotov ampak je površina zaobljena.
Deluje s pomočjo 8-gramskih kovinskih doz napolnjenih z dušikovim oksidom.
Taka dušikova doza se ob privijačitvi na glavo aparata v trenutku raztopi v smetano v posodi. Ko s pritiskom na ročico odprete ventil za točenje smetane, tekočina pod visokim tlakom zapusti posodo, hkrati pa se mehurčki v trenutku razširijo in tekočo smetano pretvorijo v stepejo smetano.
Dobra lastnost tega pa je, da lahko na enak način izdelate npr. čokoladni mousse ali pa peno po želji.
Ročni aparat za smetano je zato vedno bolj priljubljen tudi pri amaterskih slaščičarkah, katere ga s pridom uporabljajo za dekoriranje tort, največkrat ko je torta postavljena na vrtljiv podstavek za torto.
Za pripravo stepene smetane se lahko uporablja sladkana ali nesladkana smetana rastlinskega ali živalskega izvora. Takšna krema ima optimalno vsebnost maščobe med 27-36%.
Smetano vlijete v posodo skladno z velikostjo aparata. V npr. 500ml posodo vlijete 0,5l smetane, v 1L posodo pa 1L. Za lažje doziranje vam je lahko v odlično pomoč digitalna kuhinjska tehtnica.
Nato dobro privijačite glavo aparata na posodo. Pri tem ne pozabite na posebno gumijasto tesnilo (navadno leži v glavi aparata).
Ko je glava dobro nameščena, si pripravite število doz, ki jih boste potrebovali za pripravo smetane.
Zlato pravilo
1 doza za smetano zadostuje za 500ml smetane
S pomočjo plastičnega ohišja privijačite dušikovo dozo na glavo aparata. Takrat se v aparat za smetano sprosti dušik. Ta se takoj raztopi v maščobi in poveča tlak v posodi. Postopek je slišen, tako da boste takoj vedeli, kdaj je doza za smetano izpraznjena.
Po zadnji vpihani dozi, aparat za smetano obrnite na glavo in ga nekajkrat močno stresite. Tako boste vsebino v notranjosti dodobra pretresli.
Pozor! Pozor!
Pred vsakim doziranjem smetane iz takšnega aparata mora biti le-ta obrnjen na glavo.
Smetano poskusite s sunkovitim gibom spraviti čimbolj h glavi aparata!
Izdelava smetane v ročnem aparatu je preprosta in varna, hkrati pa tudi ekonomična.
Z ročnim aparatom boste ustvarili kar 4 -kratno količino stepene smetane!
Ne, za ročni aparat za smetano se lahko uporablja samo 8 gramska doza za smetano za kremo iz dušikovega oksida (N2O).
Dušikov oksid se uporablja zato, ker se zlahka raztopi s tekočino in ne oksidira, medtem ko je v posodi.
N20 v aparatih za smetano zavira tudi rast bakterij, hkrati pa je brez vonja in okusa.
Ker je aparat za smetano del (obvezne) gostinske opreme je izdelan zelo robustno, tako da ga lahko perete tudi v pomivalnem stroju.
Vsekakor pa vam priporočamo, da glavo in manjše dele, v izogib temu, da izgubite kakšen košček, operete ročno.
Najprej odstranite nastavek za doziranje in odvijte glavo s posode.
Previdno odstranite gumijasto tesnilo in oboje temeljito očistite z gobico in nežnim detergentom.
Tudi notranjost posode splaknite in jo po potrebi umijte v pomivalnem stroju. Po končanem pranju vse dele aparata dobro posušite.
Spodaj smo zbrali nekaj najpogostejših odogovorov na vprašanja!
Preverite, ali ima smetana ali krema, ki jo uporabljate, dovolj visoko vsebnost maščobe (večina smetan za stepanje in zgoščevanje ima to vrednost pri 32%).
Dušikov oksid lahko po 5 ali več letih izgubi moč. Prepričajte se, da uporabljate nove ali novejše polnilnike za kremo N2O, ter da ima trgovina, kjer jih nabavljate vedno svežo zalogo.
Pred točenjem dobro pretresite aparat.
In ne pozabite, da 1-litrski aparat potrebuje 2 dozi za smetano, 0,5-litrski pa samo eno bombico.
Če ob pritisku na ročico iz aparata ne pride nič, doze pa ste pravilno vstavili, obstaja velika verjetnost, da je vaš glavni ventil za glavo prenehal pravilno delovati.
Zamenjati je potrebno glavni ventil, ki ga dobite z nakupom rezervnih delov za aparat za smetano.
Brez držala za bombice žal ne bo šlo. Odsvetujemo vam pritiskanje bombice direktno na glavo aparata!
Predlagamo vam, da nas kontaktirate, da naročimo rezervni del.
To se nikoli ne bi smelo zgoditi, če je vaše gumijasto ali silikonsko tesnilo pravilno nameščeno v glavo in je glava aparata tesno privita na posodo.
Preverite, ali tesnilo nima raztrganin.
V nasprotnem delu naročite komplet rezervnih delov za aparat za smetano.
----- ----- -----
V primeru, da bi radi aparat za smetano kupili, nadaljujte kar na prejšnji povezavi! Tam so namreč predstavljeni vsi, ročni in električni aparati za pripravo smetane!
Napišite nam komentar in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Pokličite nas ali nam pošljite e -pošto s svojimi vprašanji!