Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
RegistracijaČe v Dubaju trenutno poteka Svetovna razstava Expo 2020 Dubai, kjer so v prvem planu inovacije, tehnologije, umetnost in kultura, se bo na Sigep-u predstavljalo vse, kjer je skupni imenovalec slaščica!
Ta se bo tudi letos odvijal na italijanski obali, v Riminiju, in sicer med soboto, 12. in sredo, 16. marcem, torej čez manj kot mesec dni - mimogrede, zima je idealen čas za pripravo za novo sladoledno sezono.
Odgovori na spodnjih nekaj vprašanj, vas bodo gotovo prepričali, da si boste zaželeli, da bi si ta svetovno znani sejem ogledali tudi v živo.
Če pa ste tam že bili, potem veste, o čem pišem!
Še opozorilo; vstopnice je mogoče kupiti samo na spletu, povezava pa je v intervjuju!
Sem Matej in pripravljam zanimivo vsebino na spletni strani Makaboshop.si
Moja današnja sogovornica je gospa Flavia Morelli, ki bdi nad celotno zgodbo tega slavnega in sladkega sejma v RIminiju.
*** *** ***
Lep pozdrav gospa Flavia!
Najlepša vam hvala, ker ste si vzeli čas, da boste našim bralcem na kratko razložili, zakaj se jim splača obiskati že 43. sejem Sigep.
Sigep - The Dolce World Expo - katerega organizira Italian Exhibition Group, je že več kot 40 let mednarodna razstava, posvečena industriji obrtnega sladoleda, slaščic, peciva, pekarstva in kave.
Prepoznan je kot referenčna točka za inovacije v industriji slaščic. Pravzaprav vsako leto ponuja popoln pregled nad vsemi novostmi na trgu, od surovin in sestavin, do strojev, opreme, embalaže in različnih storitev, ki se navezujejo na gostinstvo.
Sigep odraža težnje oskrbovalnih verig in sladico interpretira z močno mednarodno naravnanostjo ter novo vizualno identiteto. Prav to potrjuje Sigep kot odlično poslovno platformo, ki je predana nenehnemu poklicnemu izpopolnjevanju.
Sigep je namenjen profesionalnim izdelovalcem slaščic: tako lastnikom in vodjem lokalov (sladoledarn, slaščičarn, barov, kavarn), gostinskih in nastanitvenih objektov, distributerjem in trgovcem na drobno. Seveda pa moram tu omeniti še Ho.Re.Ca podjetja, uvozno-izvozna podjetja, trgovska združenja, strokovne šole ipd.
Nenazadnje pa je Sigep oder "par excellence" kjer imajo svoj prostor tudi mednarodna tekmovanja z najbolj priznanimi mojstri sladoleda, slaščičarji in barmani iz celega sveta.
Vsekakor naj prideta oba!
Sigep je poslovna platforma in hkrati odskočna deska za mreženje, usposabljanje in informiranje.
Je pravi inkubator trendov, novic in prostor, kjer je omogočena dobra mera izmenjave strokovnega znanja in izkušenj.
Vstop na dogodek je rezerviran izključno za profesionalne izvajalce.
Več o vseh potrebnih informacijah lahko izveste na naši uradni spletni strani!
Glede na razvoj pandemije bo letos Sigep potekal marca in ne januarja, kot je to običajno; je pa to obdobje vseeno še vedno ugodno za obiske iz Italije in tujine
To bo prvi letošnji dogodek, posvečen izdelavi slaščic na globalni ravni.
S svojo spletno platformo za poslovno dogovarjanje, sestankovanje in pogovore, s tekmovanji in predstavitvami pa bo zaznamoval ponovni zagon slaščičarskega sektorja, ki komaj čaka na to!
Trajnost bo ena od prevladujočih tem v Sigepu.
Veliki mojstri iz sveta sladoledarstva in slaščičarstva bodo razpravljali o učinkih in priložnostih, ki se pojavljajo. Vedno več pozornosti namreč potrošniki posvečajo vprašanjem etike in trajnosti.
Prav zato bodo na sejmu bile predstavljene tudi izkušnje iz prve roke o tem, kako se današnji gostinci soočajo s takšnimi izzivi v svojem poslovanju.
Na Sigepu boste našli najširšo in najboljšo, popolno ponudbo za sektor sladoledarstva na svetu. Tu v Riminiju boste lahko videli in preizkusili vse kar potrebuje vsak izdelovalec sladoleda.
V mislih imam npr. sestavine za ustvarjanje novih okusov sladoleda, zmogljive stroje za izdelavo sladoleda, pa vrhunske hladilne vitrine do tudi manjše dodatke, kot so npr. korneti, skodelice in embalaža za sladoled.
V Gelato Areni se v soboto 12. marca začenja uradna podelitev nagrad svetovnega finala World Masters Gelato Festivala.
Od nedelje, 13. do srede, 16. marca, bo na vrsti Sigep Gelato d'Oro za izbor najboljšega slaščičarja in sladoledarja, ki bo sodeloval na prvi izvedbi Gelato European Cupa na Sigepu 2023.
V Coffee Arena, torej prestolnici kave na Sigep-u, bodo potekali polfinale in finale Cup Tasters, Brewer Cup ter italijansko prvenstvo Barista.
Slednje šteje za svetovno prvenstvo baristov (World Barista Championship), najpomembnejše mednarodno tekmovanje v kavi, ki ga vsako leto organizira World Coffee Events (WCE).
Klasika, čokoladni in pistacijev sladoled.
*** *** ***
Super!
Še enkrat hvala za vaše sodelovanje, gospa Flavia, še posebej za tako izčrpne informacije.
Komaj čakamo, da se Sigep v Riminiju začne, sladkosti po povedanem gotovo ne bo manjkalo!
Spodaj podajam še nekaj informacij, kot so cene vstopnic, parkirišč, povezave do socialnih omrežij ipd.
*** *** ***
Rimini Expo Centre
Via Emilia, 155, 47921 - Rimini (RN), Italija
Spletna stran: https://www.sigep.it/
Facebook: @SigepRImini
Instagram: @sigeprimini
LinkedIn: @sigep-
Komu je sejem SIgep namenjen: sladoledarji, slaščičarji, čokoladarji, peki, vodje restavracij, veletrgovci, distributerji, arhitekti, notranji oblikovalci, novinarji. Na dogodek so vabljeni tudi vsi, ki bi si želeli delovati v industriji izdelave slaščic.
Prejšnji intervju: Ardit Ejupi, Sladoledarna Pingo | Naslednji intervju: Jan Birsa, Mihjwc |
Če želiš odlične novičke iz sveta slaščičarstva, sladoledarstva in gostinstva prejemati v svoj e-poštni nabiralnik, nam spodaj zaupaj tvoj elektronski naslov!